Ezen a héten egy nagyon különleges és egyedi jógastílus, a kundalini jóga egy emblematikus gyakorlatát, a békát tanulhatod meg a JógaKlikkel egy félórás gyakorlatsorban, amelynek célja, hogy kívül-belül megszépülj.

A három gyakorlatból álló krija főszereplője a béka. Kifejezetten a belső és a külső kifényesítésére irányuló gyakorlatsor elején egy rövid meditációval megnyugtatjuk az elmét. A béka póz azután alaposan megdolgozza a vér- és nyirokkeringést, a szervezet egész folyadékháztartását, hat a hormonháztartásra is, egy emelkedett, felfrissült állapotot eredményez, és nem utolsósorban elképesztő módon formálja a fenék és a láb izmait. Mint a jógagyakorlatok általában, fizikailag, energetikailag és mentálisan is hat. A békából a gyakorlott jógik 108-at csinálnak.

Forrás: Thinkstock
Mi az a krija?

A krija jelentése tökéletes cselekvés. Aktív testhelyzetek, ászanák sorozata, speciális légzéssel kombinálva. A krijákból több ezer van a kundalini jógában, és mindnek meghatározott célja van.

A harmadik gyakorlat a sorban a pascsimottanászana, amely számtalan jótékony hatása (A hatha jóga pradipika című könyv szerint a pascsimottanászana: „Ez minden ászanák legjobbika... általa a lélegzet a szusumnán folyik át, a gyomor működése megélénkül, az ágyék jótékony nyomásban részesül és megszűnik az ember minden betegsége.") mellett az életideg nyújtásával járul hozzá és teljesíti be a szépítő-fiatalító folyamatokat.

Mielőtt kipróbálnád a szépítő videót, hallgasd meg a kundalini mantrákról és légzésről szóló bevezetőnket ide kattintva. 

Ragyogj kívül-belül! Gyakorold ezen a héten ingyen, akár otthonról a videóban látható kundalini jógágyakorlatsort a JógaKlikkel. A hatása csodálatos lesz!