új élet projekt bicikli edzés benyeczkó gabriella
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A biciklizés remek állóképesség-növelő, erősítő és alakformáló edzés. Nézd meg, hogyan edz Gabriella a Velencei-tavi és balatoni biciklis kihívásokra! Hogy még inkább kedvet kapj egy kis tekeréshez, olvasd el 7 érvünket, amiért érdemes nyeregbe pattanni. 

Hétfő: Vagy pihenőnap, vagy 40-60 perc bringázás - akár munkába oda-vissza két részletben.

Kedd: 1 óra bringázás - akár munkába oda-vissza két részletben vagy egyszer feltekerés a Turul madárhoz (kb. 5 km emelkedőn), helyettesíthető a Turul madárhoz való fellépcsőzéssel 1-szer fel és le. A 450 lépcsőfok fel-le kétszer is megtehető, közte 5 perc pihenővel, gimnasztikával. Hetente Gabi +15 perccel emeli a biciklis vagy lépcsőzős edzésadagot.

Forrás: Thinkstock

Szerda: Tatabányáról (otthonról) indulva kerékpárúton Tatán túl a Duna irányába összesen kb. 80 perc biciklizés, hetente növelve az időtartamot 15 perccel.

Csütörtök: Úszás 30 perc váltott úszásnemekben. Alternatíva: otthoni gimnasztika, nyújtás-lazítás, saját testsúllyal végezhető erősítő gyakorlatok.

Péntek: 1 óra kerékpározás váltakozó iramban. 15 perc könnyed bemelegítő tekerés után 5 perc intenzívebb, már-már "levegőkapkodós" szakasz után 3 perc könnyedebb tekerés. Ennek ismétlése 4-szer, aztán 10 perc levezetés, hazagurulás. Utána gimnasztika: nyújtás és lazítás.

Szombat: Tour de Velencei-tó!

Gyere és tekerj te is Gabival!

Ha van kedved, csatlakozz a Life.hu és Gabriella csapatához, és tekerj együtt velünk! Két eseményen is részt vehetsz: a Tour de Velencei-tó versenyen és a XX. Shimano Balaton Maratonon is. Ne aggódj, mi sem vagyunk profi versenyzők, jó buli lesz! Jelentkezni e-mailben Gabi Facebook-oldalán lehet.

Hajrá, Gabi!

Gabriella két keréken folytatjahttp://www.life.hu/ujelet/gabriella/20140424-benyeczko-gabriella-a-kezdj-uj-eletet-a-life-hu-val-kivalasztottja-kerekpart-kapott-ahhoz-hogy.htmlBenyeczkó Gabriella, a Kezdj új életet a Life.hu-val kiválasztottja 50. születésnapja előtt minden hónapban szeretne valami olyat tenni, amit eddig még soha. Az első vágyát, hogy megcsinálja a Gerecse 50 túrát, már teljesítette. Következő terve: körbebiciklizni a Balatont.Gabriella--Küldetés 1: teljesítve - Gabriella túlélte a Gerecse50-et!http://www.life.hu/ujelet/gabriella/20140420-benyeczko-gabriella-kezdj-uj-eletet-a-life-hu-val-kivalasztottja-teljesitette-a-gerecse50.htmlA Kezdj új életet a Life.hu-val pályázatának harmadik kiválasztottja, Gabriella vágyai szerint extrém próbatételek elé kívánja állítani magát 50. születésnapját ünnepelve. Mindjárt elsőre sikerült egy lehetetlennek tűnő célt kiválasztania: a Gerecse50 teljesítménytúrán rajthoz állva nagyon komoly kihívással kellett szembenéznie a hétvégén.GabriellaOrigoBenyeczkó Gabriella: „Valahol a két énem között van az igazság”http://www.life.hu/ujelet/gabriella/20140318-benyeczko-gabriella-valahol-a-ket-enem-kozott-van-az-igazsag-szily-nora-interjuja-a-kezdj-uj.htmlLent és fent. Nagy hullámokat vert az élete. Lassan kerek születésnapja közeledik. Nem a 25. Épp kétszer annyi éves lesz, ami kapcsán zavartan toporog. Sok kérdés kavarog benne. Épp ezért jelentkezett a „Kezdj új életet a Life.hu-val” felhívására. Talán kissé furcsának tűnő próbatételek elé állítja önmagát – remélve, hogy megtalálja a válaszokat. Szívből szurkolok neki!GabriellaFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.