Amikor manapság arról beszélünk, hogy 40 éves kor felett áldás-e vagy felelőtlenség a gyermekszülés, igen meglepő az a tény, hogy vannak a világon olyan nők, akik 60 fölött, sőt akár 70 évesen vállalkoznak az anyaságra. Íme, a világ három legidősebben szült asszonya.

Maria del Carmen Bousada de Lara, 66 évesen születtek meg az ikrei

A Spanyolországban nevelkedett Mariát Amerikában egy lombikprogram keretén belül termékenyítették meg. A korát eltitkoló nő 55 évesnek adta ki magát, amikor belevágott a programba – és nyitott pénztárcájának köszönhetően (a házát is eladta) nem is nagyon firtatták az életkorát. Maria úgy gondolta, hogy mivel az ő édesanyja is 101 évet élt, még neki is lesz bőven elég ideje felnevelni későn született gyermekeit. Ikrei 2005-ben születtek, ám két évvel később Maria spanyolországi otthonában meghalt – egy tumort találtak a szervezetében. Azt, hogy ennek mennyiben volt köze a kései terhességhez és szüléséhez, senki nem tudta megerősíteni.

Forrás: http://news.softpedia.com

Rajo Devi Lohan, 69 éves korában szült

A 69 éves Lohan szintén mesterséges megtermékenyítés útján esett teherbe és szülte meg három gyermekét. Ő és férje, Balla földművesként éltek India Hissar nevű falujában, nagy szegénységben. A felvett hitelüket egy idő után nem tudták törleszteni, ezért – az anyaságot anyagilag is támogató közösségben – döntöttek úgy, idős koruk ellenére belevágnak egy lombikprogramba. Hosszas keresgélés után találtak rá Bishnoi doktorra, aki végrehajtotta a beavatkozást. Maga a szülés korántsem volt zökkenőmentes: Lohan még megrepedt a szülés közben, és a belső vérzését is csak nehezen tudták elállítani. Gyorsan romlik az egészségi állapota, és ugyan mindössze 18 hónappal a szülés után az orvosa azzal a hírrel fogadta, hogy Lohan haldoklik, még ma is él és az egyetlen vágya az, hogy lányait férjhez adja.

Forrás: Northfoto

Omkari Panwar, a világ legidősebb édesanyja

Panwar és férje két lányuk felnőtté válása után döntöttek úgy, hogy ismét gyereket szeretnének – lehetőleg fiút. A nő ekkor a 69. életévében járt, és a mesterséges megtermékenyítésnek köszönhetően 70 évesen életet adott egy ikerpárnak – egy kisfiúnak és egy kislánynak. A nő elárulta, hogy a terhesség ebben a korban már bizony nehezebb és fájdalmasabb is. Panwar férje azért, hogy ki tudja fizetni felesége lombikprogramját, eladta a család bivalyát, jelzálogosította a földjét, hitelt vett fel és az összes megtakarítását elköltötte. 

Forrás: www.worldrecordacademy.com