Különleges programok különleges emberekkel

Forrás: Thinkstock -
látássérült SNI család program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három szuper programmal kedveskedünk – nemcsak a sajátos nevelési igényű gyerekeknek, de azok számára is, akik szeretik a vidámságot, a kreativitást és nyitottak a sérültek sajátos, zárt világának megismerésére. 

Családi Nap az együttnevelésért

Egy nap, amikor a sajátos nevelési igényű és a többségi gyerekek együtt játszanak és örülnek a koncerteknek, szórakoztató programoknak. Egy nap, amikor bárki nyitottá válhat és bepillanthat a fogyatékossággal élő emberek életébe és megtudhatja, miként segítheti őket. Egy nap, amikor a sérült fiatalok és családjaik választ kaphatnak kérdéseikre. Egy nap, amelynek arca Agárdi Szilvia énekesnő. Ez a Margitszigeten tartandó Családi Nap az együttnevelésért, naptári napja pedig 2014. június 14. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által szervezett családi nap célja, hogy egyszerre kínáljon szórakoztató és hasznos programokat a különleges bánásmódban részesülő gyerekeknek és hozzátartozóinak, valamint az ép vendégeknek egyaránt. A nívós koncertekkel, izgalmas játékokkal, sportprogramokkal és informatív kerekasztal-beszélgetésekkel az elfogadás, az együttnevelés és az integráció fontosságára hívják fel a figyelmet. Helyszín: Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrum.

Forrás: Thinkstock

Zánkai retró tábor

Fogyatékkal élők és egészséges gyerekek integrációját segítő, igazi retró tábor – vetélkedőkkel, tábortűzzel, lekváros kenyérrel. Részvételi díj sérülteknek 40 000 forint /fő, segítőnek 20 000 forint /fő. Ez magában foglalja a szállást és a napi háromszori étkezést. Időpont: 2014. augusztus 19-24-ig. Tábori létszám min. 20 fő, max. 50 fő. Jelentkezési és befizetési határidő: május 30. Szervező: Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány.

Láthatatlan kiállítás, vacsora

Egy óra kalandozás teljes sötétségben, vak vezető kíséretében. Képzeld el, hogy kialszik minden fény… A Láthatatlan kiállítás egy különleges interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben próbálhatsz meg eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. Ezen a kiállításon vakok vagy látássérültek kísérnek el egy olyan útra, ami megváltoztatja az életed. A Láthatatlan kiállítás a nem látók és a látók világát igyekszik közelíteni egymáshoz, és pozitív élményeken keresztül tanítja meg, hogyan segíthetjük, s miképpen érthetjük meg őket. De ugyanígy érdekes élményben lehet részed élőzene kíséretében egy vidám, szórakoztató estén a barátaiddal a Láthatatlan vacsorán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.