Daniella és Tamás esete a hallal

Forrás: Thinkstock -
esküvő szántó daniella fogyás főzés Kezdj új életet hal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sok fárasztó edzéstől megéhezve a Vitalteam tagjai egy kis főzőcskézésre invitálták a remek ütemben fogyó Daniellát.

A menü természetesen csakis az egészséges táplálkozást szolgáló étel lehetett, így a bőséges fehérjetartalommal bíró, de a szervezetet mégsem terhelő gombás halkülönlegességre esett a választás. Mivel honfitársaink éves halfogyasztása - 2 kiló - elenyészőnek mondható az egészségi szempontból is indokolt 32 kilós európai átlaghoz képest, a Vitalteam ezzel az étellel is igyekszik orientálni az életmódváltásban gondolkodókat. Mivel a csapat tagjai a horgászsportban nem jeleskednek, beszereztek egy nagy adag fagyasztott tengeri halfilét, amit aztán egy speciális recept szerint készítettek el. A hal egyébként az egyik legegészségesebb fehérjeforrás, ezért érdemes a diétába beilleszteni a különböző halételeket.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A csapat összeszokott egységként működött együtt: miközben Péter remek életmódtanácsokat adott, Daniella ördöngős ügyességgel tisztította a gombát. Tamás megpárolta a kiolvasztott és besózott-fűszerezett halakat és a kissé megpirított gombaszeleteket az apróra vágott petrezselyemmel együtt ráborítva máris lehetett tálalni. Némi citrom rácsepegtetése után jóízűen fogyasztották el a közösen készített egészséges menüt.

Megmutatjuk azt is, milyen egészséges köretet válassz kedvenc húsaidhoz, halaidhoz.

Gombás halfilé (1 adag):

Hozzávalók: hekk (fagyasztott) 120 g, csiperkegomba 45 g, repce- vagy napraforgóolaj 10 ml, búzaliszt 10 g, só, feketebors, citromlé, friss bazsalikom és zöldpetrezselyem

Elkészítés: A halat felengedés után sózzuk, citromlét csöpögtetünk rá. Teflonserpenyőben, kevés olajon hirtelen mindkét oldalán elősütjük és egy lefedhető lábasba tesszük. A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, a maradék olajon félpuhára pároljuk, miközben ízesítjük bazsalikommal, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyem zöldjével és sóval. Amikor a gomba félig puha, a halszeletekre halmozzuk és lefedve együtt készre pároljuk. Tálaláskor friss petrezselyemmel díszítjük.

Tápanyagtartalom:

Energia kJ/kcal: 1009,56 kJ/241,5 kcal

Fehérje (g): 25,14 g

Zsír (g): 10,99 g

Szénhidrát (g): 10,22 g

Koleszterin (mg): 56,4 mg

Élelmi rost (g): 1,26 g

Izomláz gyötör? Ezt tedd ellene!http://www.life.hu/ujelet/daniella/20140520-szanto-daniella-a-kezdj-uj-eletet-a-life-hu-val-fogyni-vagyo-menyasszonya-az-izomlazrol-mesel.htmlSzántó Daniella, a Life.hu fogyni vágyó menyasszonya a Facebook-oldalán feltett kérdésekre videoüzenetben válaszol. Ezúttal az izomlázzal kapcsolatban tettetek fel neki kérdést. Daniella--Elképesztő változás: a fogyás nagymestere belehúzott!http://www.life.hu/ujelet/daniella/20140516-elkepeszto-valtozas-a-fogyas-nagymestere-szanto-daniella-a-kezdj-uj-eletet-a-life-hu-val-fogyni.htmlDaniella, a Kezdj új életet a Life.hu-val fogyni vágyó menyasszonya ezen a héten meglepő eredményekkel állt elő.DaniellaFotó: Hámori Zsófia/Life.huDaniella lépcsőzéssel erősödikhttp://www.life.hu/ujelet/daniella/20140512-daniella-a-kezdj-uj-eletet-a-life-hu-val-fogyni-vagyo-menyasszonya-lepcsozessel-erosodik.htmlA feleslegesnek ítélt kilói leadásán hihetetlen elszántsággal dolgozó Daniella a Vitalteam trénerei - Gajdos Tamás és Kropkó Péter - szerint eddig elvégzett edzésmunkája nyomán már magasabb szintre léphet.Daniella

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.