Ma van az eltűnt gyermekek világnapja

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Ilze79 -
csellengők gyerekek eltűnés család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem lehet eleget beszélni, nem lehet eleget tenni az eltűnt gyerekekért. És ha a felhívások nyomán csak egyetlen csemete is megkerül, már nem volt hiábavaló annak a sok szervezetnek és civilnek a munkája, akik azért küzdenek, hogy minél több gyerek kerüljön vissza a családjához,

Évente átlagosan egy kisvárosnyi, körülbelül tízezer gyerek tűnik el. Ez a szám óriási, még akkor is, ha ezeknek a gyerekeknek egy része viszonylag rövid időn belül megkerül. Egy hivatalos rendőrségi adat szerint az eltűnt gyerekek közül évente körülbelül száz nem kerül elő, hiába várja haza a család. Ők azok, akiknek sorsa talán örökre titok marad.

csellengő gyerek Forrás: Getty Images/iStockphoto/Ilze79

Tény, hogy az eltűnt gyerekek jókora része saját élete elöl fut: jobbára intézetben élő, "senkihez sem tartozó" gyerekek, akiknek létformájukká vált a csellengés. Mennek, mert úgy érzik, ők senkinek se fontosak, és tökéletesen mindegy számukra, hogy az intézet, vagy az utca az otthonuk. Kockázatkereső magatartásuk azonban valóban súlyos helyzetekbe, iszonyúan nagy veszélyekbe sodorja őket, hiszen nem ritka, hogy az eltűnt és később megkerült gyerekekről kiderül, hogy szexuálisan kihasználták, prostitúcióra kényszerítették őket, vagy egyéb romboló ügyekbe sodródtak.

Minden nap, amit egy gyerek a családjától, vagy az intézménytől távol tölt, kiszolgáltatottá teszi őt mások számára.

Az Ezer Lámpás Éjszakája Kárász Róbert, televíziós műsorvezető kezdeményezése, aki a Blikknek mondta el, hogy ezen a napon, hazánkban 171 család várja haza a gyerekét.

– "Tavaly, amikor a BRFK munkatársaival eltűnt kiskorúakat kerestünk, egy este alatt 10 gyereket találtunk meg. Olyanokat, akik elszöktek otthonról, vagy a nevelő intézetből – mesélte Kárász, aki beszámolt arról is, hogy eltűnt fiatalok tejesdobozokon közölt fotóinak segítségével eddig tizenöt gyereket találtak meg."

Hisztis vagy "beteg" a gyereked?http://www.life.hu/csalad/20140501-a-gyermekkori-hiszti-es-a-gyerekek-duhkitorese-kozott-van-kulonbseg.htmlA legújabb kutatások szerint meghatározható, hogy mikor hisztizik a gyerek és mikor kell segítséget kérni, mert ijesztő viselkedése valamilyen súlyos zavarra utal. A Life.hu ezt a különbséget szeretné megfogalmazni.Család--Mit és mikortól sportoljon a gyerek?http://www.life.hu/csalad/20140522-mit-es-mikortol-sportoljon-a-gyerek.htmlA gyerekek mozgásigénye határtalan, érdemes ezt kihasználnunk és minél korábban megismertetni velük minél többféle sportágat, hogy később magától tudja kiválasztani azt, amit a legszívesebben űz majd. Így megmarad a mozgás szeretete és testileg és lelkileg is egészséges felnőtté válnak. CsaládCindy Crawford és lánya - Mint két tojáshttp://www.life.hu/csalad/20140523-cindy-crawfordot-es-kaiat-parizsban-fotoztak.htmlJó nagy mázlista Cindy Crawford lánya, Kaia. A 12 éves lány ugyanis kiköpött édesanyja.Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.