szemszín smink szépség szem Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt már megmutattuk, hogyan varázsolhatsz magadnak néhány apró rafinéria segítségével dús ajkakat. Ám itt nem állunk meg: Larion Oscar sminkmester ezúttal abban segít, hogyan nagyíthatod a szemedet. Megéri kipróbálni!

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy hatalmas, feltűnő szemekkel áldotta meg a genetika. Ha azonban már úgy alakult, hogy a kis szeműek táborába tartozol, akkor se keseredj el: néhány pofonegyszerű fogással hangsúlyosabbá teheted a tekintetedet. Larion Oscar, a Jónő Team oszlopos tagja és a Maybelline sminkmestere elárult négy olyan praktikát, amiket érdemes kipróbálnod. A világsztárok is éppen így csinálják!

1. Dolgozz bézs szemhéjpúderrel!

Önmagában nagyobbnak tűnik a szem, ha egy bézs szemhéjpúderrel árnyékolod a mozgó szemhéjat és hozzá meghúzod a tusvonalat. A szemöldök is hozzájárul a szem optikai nagyításához: amennyiben szépen szedett, érdemes élénkíteni a színét. A szempillákat természetes hatású szempillaspirállal fesd ki.

1. Szemöldökceruza - MAC, 2. Szemöldökpúder - Essence, 3. Tus - Maybelline, 4. Szemhéjpúder - L'Oréal, 5. Szempillaspirál - Astor Portré fotó: AFP

2. Csalj a mélyítő vonallal!

Nagyíthatod a szemet úgy is, ha bézs szemhéjpúderrel adsz egy alapot a szemhéjnak, majd a mélyítő vonalat hangsúlyozod két árnyalattal mélyebb barnával, és egy kifelé ívelő vastagabb tusvonalat húzol. Az alsó szempillatőbe grafitfekete szemhéjpúdert satírozz. Még nagyobbnak tűnhet a tekintet, ha a vízvonalat fehér szemceruzával húzod ki. Highlight-tal fokozd a hatást - ezt a szemzugba és a szemöldökcsontra satírozd. A szempillákat alul-felül is kifestheted, mert ez is hozzájárul a nagyobb tekintethez.

1. Fekete szemceruza - Clinique, 2. Highlighter - MAC, 3. Szemhéjpúder - Essence, 4. Szempillaspirál - Avon, 5. Szemhéjpúder - Maybelline, 6. Fehér szemceruza - Aden Portré fotó: AFP

3. Használj üde színeket!

Friss színekkel is hangsúlyosabbá teheted a tekintetedet. Ebben az esetben a szemzugba vigyél fel highlight-tot, majd rózsaszínnel folytasd a festést. A szem külső sarkához narancs színt satírozz a mélyítő vonal irányába. Kifelé vastagodó, íves tusvonallal kontrasztosítsd a színeket a még üdítőbb hatás eléréséhez. Az alsó szempillatőhöz finoman csempészd be a rózsaszínt, a szempilláidat azonban csak fent fesd ki.

1. Szemhéjkrém - Maybelline, 2. Tus - Avon, 3. Szemhéjpúder - MAC, 4. Szempillaspirál - Catrice Portré fotó: AFP

4. Füstös sminkkel is nagyíthatsz!

Lehet füstös tekintettel is nagyítani a szemet. Kezdj a highlight-tal a szemzugban. Alapozd le szemhéjat a bézs árnyalatával gazdagon a mélyítő vonalig. Majd egy fekete szemceruzával mélyítsd a szempillatövet, ezután finoman satírozd el a ceruza széleit. Középbarna szemhéjpúderrel a szem külső szélétől befelé satírozd a színt, végül egy kis feketével mélyítsd a szempillatövet alul-felül. A vízvonalat húzd ki fekete ceruzával. Szempilláidat alul-felül fesd ki dúsító szempillaspirállal.

1. Szemceruza - L'Oréal, 2. Szemhéjpúder - MAC, 3. Szempillaspirál - Aden, 4. Szemhéjpúder - Maybellline Portré fotó: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.