Hova tegyük a gyereket a nyári szünetben?

Forrás: Thinkstock -
nyári szünet Nyár tábor sport gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt a nyár, a felhőtlen kikapcsolódások ideje. A gyerekek öröme mellett azonban a szülők aggodalma is egyre nagyobb: hová tegyük a gyereket három hónapon keresztül, ahol jól érzi magát, és egyúttal felnőtt felügyelet alatt is lesz? Ahol fejlődik a személyisége, a kifejező képessége, miközben új dolgokat sajátít el? A megoldás a nyári táborokban rejlik, amik ugyan jelentős anyagi terhet rónak a szülőkre, de legalább biztonságban tudhatjuk a csemetéket.

Nem is hinnénk, mennyiféle nyári táborozási lehetőséget kínálnak ma a szervezők. A hagyományos kézműves és alkotó táborok, az indiántáborok, a különböző tehetséggondozó – zenei, csillagászati, informatikai, idegennyelvi – táborok mellett a legnépszerűbbek a sporttáborok. Nem is csoda: a gyerekek a szabadban töltik az idejük nagy részét, miközben jól el is fáradnak estére.

Léteznek általános sporttáborok, ahol a legtöbb sportágba belekóstolhatnak a gyerekek. A kicsit ebből, kicsit abból elv nagyszerűen működik azoknál a gyerekeknél, akik nem elhivatottak egyik sportág iránt sem, viszont eléggé mozgékonyak és örömüket lelik a mozgásban.

Forrás: Thinkstock

A speciális táborok azok, ahol egy héten keresztül, nap mint nap egyféle sportággal ismerkedhetnek a gyerekek – ilyen például a focitábor, a biciklis tábor, a kenutábor, a tenisztábor, a lovastábor, a tollaslabdatábor, a gokarttábor, a ninjatábor, az úszó vagy éppen a vízilabdatábor. De létezik már óvodás jógatábor is. Az itt töltött napokon az egyes sportágak mellett azért természetesen egyéb programokkal is készülnek a szervezők, úgymint kézműves foglalkozásokkal, rossz idő esetén pedig például mozilátogatással.

Attól függően, hogy „ottalvós” vagy napközis táborról beszélünk, az árak is igen változóak – és persze a sporteszközök igényeihez mérten is hol olcsóbb, hol drágább programokat találunk. Általánosságban elmondható, hogy az egyes sporttáborokat 20 és 90 000 forint körül találjuk meg a piacon. A vitorlás vagy golftábor értelemszerűen többe fog kerülni, mint egy hagyományos úszó- vagy vízilabdatábor. Ezek az árak tartalmazzák a napi étkezéseket, a sporteszközök bérlését, a szakértelmet és felnőtt felügyeletet, illetve ottalvós táborok esetében a szállás díját is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.