Van, aki elhiszi, hogy az XS-es méretű világsztárok hetente többször is óriáspizzával és hatalmas hamburgerrel csillapítják kínzó éhségüket? Mi biztosan nem dőlünk be nekik!

 

Így vannak ezzel sokan mások is - április óta ugyanis több, mint 100 ezer követője lett a You Did Not Eat That (Ezt úgysem eszed meg! - a szerző) Instagram oldalnak. A közösség létrehozója - aki máig titkolja kilétét - azt vallja, elege lett abból, hogy a karcsú és tökéletes alakú hírességek, bloggerek és modellek folyamatosan azt mutogatják a profiljukon, milyen gusztusos és hízlaló ételeket fogyasztanak. Miközben ez az egész csak hazugság. Szerinte ugyanis a macaronok, fagyik és hamburgerek manapság a sztárfotók kellékei, miközben mindezzel hamis üzeneteket közvetítenek.

A Daily Mial azt is említi, hogy az oldal létrehozóját roppantmód zavarta az, hogy a hírességek számtalanszor épp csak beleharapnak egy hamburgerbe vagy egy pizzába, miközben nyilvánvalóan nem eszik meg, hiszen ezeken a fotókon mindig megkezdetlen ételek szerepelnek. A New York magazinnak pedig a következő nyilatkozta: ,,Kábé egy hónapja voltam egy sajtóeseményen, ahol az asztal roskadásig volt isteni macaronokkal. A meghívott bloggerek hosszú percekig fotózkodtak a süteményekkel, majd kóstolás nélkül otthagyták a sütiket. Ez annyira kiábrándító és szánalmas látvány volt."

/1406/Eg_sz2014613135022

Először azt gondolhatjuk, kit érdekel a celebek új agymenése. Ám Rachel Morris terapeuta szerint az új őrület háttere sokkal összetettebb, mint gondolnánk. Hiszen a vágy, hogy zsíros és kalóriadús ételekkel pózoljunk, utal valamire - ez az evészavar a liarexia. A betegségben szenvedők ha társaságban vannak, igyekeznek minél nagyobb, hízlalóbb ételeket rendelni, ám ha egyedül vannak, drámaian lecsökkentik az ételadagjukat. ,,A betegség oka az evés miatt érzett állandó szégyenérzet lehet. Az emberek ugyanis nem szeretik, ha mások bírálják azt, hogy mikor és mennyit esznek, így pedig, hogy látszólag bőségesen esznek, nem kell hallgatniuk a többiek bíráskodását."

A közösség megálmodója azt vallja, eszébe sincs számon kérni ezeket a fotókat azonok, akik ilyen eszközökkel élnek, ő pusztán csak több őszinteséget vár az emberektől, és örülne, ha nem kéne már azzal kapcsolatban is hazudni, ki mennyit eszik. Ezzel mi is teljes mértékben egyetértünk: sokkal inkább az ételek élvezetére, az egészséges választásokra és a sok testmozgásra ösztönzünk, mint arra, hogy egy el (nem) fogyasztott óriáspizza után napokig éheztesd a szervezetedet.