Tévhitek a lapos hasról

Forrás: Thinkstock -
has esküvő szántó daniella lapos has új élet projekt fogyókúra sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Természetes emberi törekvés, hogy igyekszünk a lehető legjobb formánkat mutatni a környezetünknek - különösen nyáron, amikor lekerül a felsőruházat, és láthatóvá válnak az eddig ügyesen rejtegetett hurkák, sörhasak.

Sokan azt hiszik, hogy csodapirulákkal vagy kampányszerű fitnesztermi edzésekkel lehet e téren is gyors eredményt elérni, pedig például a kockás has alapjait adó izmok is mindannyiunk esetében ott vannak, ahol anatómiailag lenniük kell, csak éppen némelyikünknél vastag, vagy kevésbé vastag zsírpárnák fedik el azokat. A nyár beköszöntével már itt, a Kezdj új életet rovatunkban is írtunk arról, hogy a mozgásnak és a diétának egyaránt fontos szerepe van a karcsúsodásban.

Forrás: Thinkstock

Csodaszerekkel, házhoz rendelt speciális készételekkel, teljesen szénhidrátmentes étkezéssel sokan próbálkoznak, de ezek a kísérletek a legtöbb alkalommal kudarcra vannak ítélve, mert nem veszik figyelembe a szervezet természetes működési mechanizmusait. Például azt, hogy amit hirtelen teljes mértékben megvonunk tőle, azt az első adandó alkalommal azonnal kétszeres mennyiségben fogja raktározni, így szedhetjük vissza hetek alatt a szenvedéssel töltött hónapok utána leadott kilók dupláját zsírpárnák formájában. Ezt hívják jojó-effektusnak.

Hosszú távú eredményt csakis átgondolt, ésszerű, fokozatosan bevezetett és hosszú távon is fenntartható étrenddel, megfelelő mennyiségű folyadék (napi 2-3 liter!) fogyasztásával és persze aktív, sportos életmóddal lehet elérni.

Az nyilvánvaló, hogy csak azok az izmok, izomcsoportok válnak igazán láthatóvá a testünkön, melyeket használunk, edzünk, tónusban tartunk. Ezt a célt szolgálják valóban a hasizomerősítő gyakorlatok, melyek kivitelezésénél azonban fontos a lehetőleg hosszan kitartott, statikus helyzetek megtartására törekedni az eredményesség érdekében. Az izmok csak akkor rajzolódhatnak ki igazán a testünkön, ha az azokat takaró zsírszövetet "lefaragjuk" - ez pedig csak hatékony zsírégető tevékenységgel, leginkább a ciklikus sportágak (úszás, futás, kerékpározás) segítségével lehetséges. Ezek nyáron különösen élvezetesen űzhetők a kellemes vízparti nyaralások, vagy akár csak otthonról indított hétvégi kirándulások alkalmával is.

Hogy idén minél hatékonyabban dolgozhass az áhított szuper hasért, kerüld el az 5 legnagyobb mítoszt a lapos hassal kapcsolatban!

Nem kell tehát feltétlenül megfeszülnünk és szenvednünk azért, hogy jobb formába kerüljünk a szó szoros értelmében is, egyszerűen "csak" egészségesen kell élni. Ehhez pedig a mindennapos praktikus tanácsokat megtalálhatják olvasóink ebben a rovatban és a Vitalteam tanácsadóinak cikkeiben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.