A lófarok olyan, mint a kisfekete és a vörös rúzs: klasszikus és örökké divatos. Ezt a világsztárok is így gondolják: az utóbbi időben a lófarok milliónyi verziójával rukkoltak elő a vörös szőnyegen. Tanulj tőlük te is!

A fonott, kócos - Blake Lively

A stílusikon színésznő természetesen a lófarokviselésben is divatot teremt. A frizurához egy kevés póthajat is használt Blake fodrásza, de ez cseppet sem zavaró, sőt! 

Forrás: AFP/Loic Venance
Így készítsd el:

Készíts egy egyszerű lófarkat viszonylag magasra, de hagyj ki egy vastagabb tincset. Ezt lazán fond be, húzogass ki belőle néhány szálat, majd tekerd vele körbe a lófarok tövét. Majd fogd a copfot, és a neked tetsző fonással fond be, végül ebből is húzogass ki apróbb szálakat, hogy természetes, kócos hatást keltsen. Imádnivaló viselet vízpartra és kerti partikra is!

A kreppelt frizura - Iggy Azalea

A dögös rapper a 25 évvel ezelőtt hódító kreppelt frizurát választotta, persze kicsit másképp. Ehhez a hajviselethez nem árt a dús haj, és jó, ha tudod, hogy a kreppelés nagyon megviseli a hajadat. Egyszer-egyszer azonban bátran próbálkozz a kreppelt lófarokkal: az eredmény dögös és nagyon csini!

Forrás: AFP/Michael Buckner
Így készítsd el:

Készítsd el egészen alulra a lófarkat látványos oldalválasztékkal. A fejtetőn lévő részt ne, csak a gumi alatti tincseket kreppeld be.

A cuki, aprócska lófarok - Kate Mara

A színésznőt nem érdekli, hogy nincs dús, derékig érő sörénye, és póthajat sem szándékozik berakatni. Imádjuk is érte!

Forrás: Northfoto
Így készítsd el:

Ennek a frizurának az alapja a tupír. Ha ezzel kész vagy, tűzz le a frufru résznél egy kevés hajat, majd egész lazán fogd össze alulra a megmaradt tincseket. Egyáltalán nem baj, ha pár szál babahaj kicsúszik a tarkónál. A hajlakkal ne spórolj!

Lófarok csakis oldalt - Emma Watson

A nemrég diplomázott színésznő abszolút a visszafogott, ám néhol fifikás megoldások híve, és amióta ismét hosszú a haja, imádja a lófarkat.

Forrás: AFP/Jason Merritt
Így készítsd el:

Emma nem gondolja túl a dolgokat, és neked sem kell: készíts magadnak oldalválasztékot, majd arra a részre - egészen a tarkóra - készítsd el a lófarkat, ahol a kevesebb haj maradt. Ez a frizura elegáns alkalmakkor is simán megállja a helyét.

Szexi, csajos, ahogy kell - Rihanna

A frizurák királynője nem meglepő módon odáig van a klasszikusért, ám csakis úgy, ha valamivel felturbózhatja.

Forrás: AFP/Bryan Bedder
Így készítsd el:

Ha nincs is ilyen hosszú (pót)hajad, akkor is bátran próbálkozz ezzel a frizurával: készíts laza hullámokat, egy vastagabb tincset hagyj ki, majd egészen a fej tetejére jöhet is a lófarok. A kimaradt tinccsel tekerd körbe a copfot, és már kész is!

Szuperelegánsan - Nicole Kidman

A színésznő egy éve, a cannes-i filmfesztiválon jelent meg extra lófarokban, de ez a frizura azóta is ott van a valaha látott legszebbek között, így gondoltuk, érdemes megmutatnunk.

Forrás: AFP
Így készítsd el:

Ehhez a frizurához tényleg kell a dús hajzuhatag vagy néhány tincs póthaj. Először is szárítsd egyenesre, vagy vasald ki a fürtjeidet. A frufru résznél egy nagy tincset válassz el, alaposan tupírozd meg, és kicsit tedd félre. Az alul maradt, szabadon lógó tincseket tűzd a tarkódhoz, majd az elválasztott, megtupírozott vastag tincset egy átlátszó gumival rögzítsd hátul. Ehhez a hajkölteményhez ne spórolj a lakkal sem!

Csak lazán! - Leighton Meester

A bájos színésznő nem görcsöli túl a lófarok kérdést, mégis tökéletesen néz ki. A titka a jó hajformázó hab.

Forrás: AFP/Ilya S. Savenok
Így készítsd el:

Hullámosítsd fürtjeidet hajgöndörítővel vagy kis fejű körkefével. Legyen oldalválasztékod, de ügyelj arra, hogy a hullámokat sehol ne fésüld ki a hajadból. Hagyd szabadon lógni egy lazán hullámos tincset, a többit pedig tűzd meg egy szép csattal a tarkód legalsó részén. A kilógó laza fürttől lesz természetes és trendi a frizurád!

 

Fotó: Kántor Kata
Kurucz Niki, a Jónő Team fodrásza csodás frizurákat készít hétről hétre az Átalakítunk sorozatban. Niki is imádja a lófarkat, különösen a nyári melegben: "Nagyon trendi, és jól is néz ki mostanában, ha a lófarkot átfogó gumira rátekerünk egy tincset a saját hajunkból. De nyáron simán bevállalható a következő frizura is: szerezz be egy-két tincs pasztellszínű póthajat, fond be, és ezzel tekerd körbe a lófarok tövét. Ezen kívül masnikkal is díszíthetjük a tövét, ott, ahol a hajgumi van. A lófarok az ombréra festett hajon is eszméletlenül jól néz ki! Sőt, nagyon laza és trendi lehetsz úgy is, ha egy külön leválasztott, vastagabb tincset sodorsz, majd azzal tekered körbe a copfodat!"