fashion week Lauren Conrad Olivia Palermo Alexa Chung stílus stylist
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg soha nem fognak Oscar-díjat kapni, és telt házas koncertekkel sem büszkélkedhetnek világszerte, ám mégis minden jelentős vörös szőnyeges eseményen ott vannak, és elkápráztatnak bennünket eszméletlen stílusukkal. Íme három hölgy, akiket illik ismerni 2014-ben. 

It girl - vagyis olyan lány, akiről nem tudni pontosan, mitől és hogyan, de híres lett. 1927-ben már feltűnt a kifejezés Elinor Glyn írónő regényeiben, azóta pedig még mindig használjuk ezt a kifejezést, ugyan manapság általában "socialite"-ként aposztrofálják őket. Jane Birkint vagy Twiggy-t is így nevezték, később pedig, a 2000-es években Paris Hilton és Nicole Richie voltak az abszolút it girlök. Sajnos tökéletes magyar megfelelője nincs a szónak, ám a kifejezés többnyire azokra a fiatal nőkre illik, akik főképp a családi vagyonuknak és kapcsolataiknak köszönhetően olyan ismertségre tettek szert, amivel akármelyik VIP buliban vagy divatbemutatón tárt karokkal várják őket. A divatlapok rendszeresen górcső alá veszik a stílusukat, ők pedig ezt nem különösebben bánják, hiszen igyekeznek ott lenni minden fontos vörös szőnyeges eseményen. Ők azok a lányok, akik megtehetnék, hogy egész életükben a lábukat lógassák, élvezzék a családi vagyont és csak utazgassanak, költekezzenek. A legtöbben ezt is teszik, ám néhányan hobbiból dolgoznak is valamicskét. Persze nekik nem kell évekig ingyen gyakornokoskodni egy-egy munkahelyen - ők rögtön a tutiba csöppennek. Íme három it girl napjainkból, akiknek egész jól megy a munka - persze csak bizonyos határokon belül.

Olivia Palermo

Eddig is imádtuk a 28 éves amerikai lány stílusát, ám a néhány nappal ezelőtti esküvői szettje óta számunkra ő 2014 stílusikonja. Olivia televíziós műsorokban és a The City valóságshow-ban is szerepelt, modellkedett, az amerikai Elle divatújságírójaként is jegyzik, de főképp blogja miatt imádják világszerte. Dolgozott Diane von Furstenberg PR-osaként, számos magazinnak készített divatanyagokat német modell kedvesével, Johannes Huebllel, akivel a napokban oltár elé is álltak. Olivia lételeme a stílus: a fiatal lány eszméletlenül érzi, mit és hogyan kell egy mai modern nőnek viselnie.

/1407/Olivi201473113014

Tanulj tőle!

Olivia cseppet sem fél attól, hogy abszolút különböző stílusú anyagokat párosítson: erre tökéletes példa az esküvőjén viselt csodálatos csipkés tüllszoknya kasmírpulóverrel. Szívesen hord feltűnő színű vagy fazonú kiegészítőket, de sosem zsúfolja túl a szettjeit. Vagy egy cipő, extra táska, vagy egy szín viszi a prímet, és sosem öltözik papagájnak.

Alexa Chung

A harmincegy éves Alexa a brit tévénél bemondó, emellett modellkedik és a brit Vogue-nál szerkesztő. Édesapja révén kínai felmenőkkel büszkélkedhet, és bár édesanyja angol, vonásai mégis különlegesek, egzotikusak. Az iskolai évek alatt modellkedett, szerepelt számos világmárka, többek között a Fanta, Sony Ericsson, Lacoste és a Pepe Jeans kampányaiban. Első könyve, az It 2013 szeptemberében jelent meg. Alexa rendszeresen ott van a fontos divatbemutatók első sorában, és szinte minden évben szerepel a legjobban öltözött sztárok listáján. Mostanában csak randizgat, de volt pár komolyabb kapcsolata, többek között David Titlow divatfotóssal és az Arctic Monkeys frontemberével, Alex Turnerrel. Kavart Josh Hartnett-tel és Adam Brodyval, illetve a jóképű modellel, Jamie Dornannal is.

/1407/Alexa20147311381

Tanulj tőle!

Alexa bármilyen outfitet képes egy furfangos csavarral stílusossá, modernné tenni. Őt nem különösebben érdeklik a trendet - ő maga teremti őket. Azt visel, amihez éppen kedve van és amiben jól érzi magát. Rajong a sportcipő-elegáns ruha duóért, imádja a vastag talpú lábbeliket és a különleges mintájú darabokat. Ruhatárának jó részét alkotják a '60-as évek sziluettjeire emlékeztető darabok és az androgün stílusú kreációk. Nem fél férfias darabokba bújni, mert egy jól eltalált kiegészítővel - cipő, táska, rúzs - azonnal szupernőissé képes varázsolni bármilyen szettet.

Lauren Conrad

A huszonnyolc éves kaliforniai lány is megjárta a valóságshow-k és a tévé világát: a Laguna Beach, majd a The Hills spin-offjában kapott főszerepet. Első könyvét, az L.A. Candy-t 2009-ben adták ki, és azonnal fel is került a New York Times bestsellerlistájára. A sikeren felbuzdulva Lauren nem hagyta abba az írást: regényéhez még két kötetet írt, majd kiadta stíluskalauzát is. Saját márkákat hozott létre: az LC Lauren Conrad például ruhákat, cipőket és szépségápolási termékeket forgalmaz. A számtalan valóságshow-szereplésnek köszönhetően Lauren az Egyesült Államok második legjobban fizetett tévés személyisége - az első természetesen Kim Kardashian. Kimmel egyébként másban is hasoníltanak: Lauren sem úszta meg a saját szexvideó botrányát.

/1407/Laure20147315375

Tanulj tőle!

A fenti két stílusikonhoz képest Lauren öltözködésétől nem ájulunk el, az azonban biztos, hogy Amerika szöszi kedvence tudja, mi a szép. Instagram oldalán csodás képeket oszt meg nap mint nap divatról, tájakról, ételekről, weboldalán pedig elhalmozza lelkes követőit egészséges receptekkel, fogyókúrás tippekkel és szépségápolási tanácsokkal. Lauren szereti a modern dolgokat, a romantikus és a vintage stílust, ezt pedig szívesen kombinálja hétköznapi, egyszerű darabokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.