Valószínűleg soha nem fognak Oscar-díjat kapni, és telt házas koncertekkel sem büszkélkedhetnek világszerte, ám mégis minden jelentős vörös szőnyeges eseményen ott vannak, és elkápráztatnak bennünket eszméletlen stílusukkal. Íme három hölgy, akiket illik ismerni 2014-ben. 

It girl - vagyis olyan lány, akiről nem tudni pontosan, mitől és hogyan, de híres lett. 1927-ben már feltűnt a kifejezés Elinor Glyn írónő regényeiben, azóta pedig még mindig használjuk ezt a kifejezést, ugyan manapság általában "socialite"-ként aposztrofálják őket. Jane Birkint vagy Twiggy-t is így nevezték, később pedig, a 2000-es években Paris Hilton és Nicole Richie voltak az abszolút it girlök. Sajnos tökéletes magyar megfelelője nincs a szónak, ám a kifejezés többnyire azokra a fiatal nőkre illik, akik főképp a családi vagyonuknak és kapcsolataiknak köszönhetően olyan ismertségre tettek szert, amivel akármelyik VIP buliban vagy divatbemutatón tárt karokkal várják őket. A divatlapok rendszeresen górcső alá veszik a stílusukat, ők pedig ezt nem különösebben bánják, hiszen igyekeznek ott lenni minden fontos vörös szőnyeges eseményen. Ők azok a lányok, akik megtehetnék, hogy egész életükben a lábukat lógassák, élvezzék a családi vagyont és csak utazgassanak, költekezzenek. A legtöbben ezt is teszik, ám néhányan hobbiból dolgoznak is valamicskét. Persze nekik nem kell évekig ingyen gyakornokoskodni egy-egy munkahelyen - ők rögtön a tutiba csöppennek. Íme három it girl napjainkból, akiknek egész jól megy a munka - persze csak bizonyos határokon belül. 

Olivia Palermo

Eddig is imádtuk a 28 éves amerikai lány stílusát, ám a néhány nappal ezelőtti esküvői szettje óta számunkra ő 2014 stílusikonja. Olivia televíziós műsorokban és a The City valóságshow-ban is szerepelt, modellkedett, az amerikai Elle divatújságírójaként is jegyzik, de főképp blogja miatt imádják világszerte. Dolgozott Diane von Furstenberg PR-osaként, számos magazinnak készített divatanyagokat német modell kedvesével, Johannes Huebllel, akivel a napokban oltár elé is álltak. Olivia lételeme a stílus: a fiatal lány eszméletlenül érzi, mit és hogyan kell egy mai modern nőnek viselnie. 

/1407/Olivi201473113014
Tanulj tőle!

Olivia cseppet sem fél attól, hogy abszolút különböző stílusú anyagokat párosítson: erre tökéletes példa az esküvőjén viselt csodálatos csipkés tüllszoknya kasmírpulóverrel. Szívesen hord feltűnő színű vagy fazonú kiegészítőket, de sosem zsúfolja túl a szettjeit. Vagy egy cipő, extra táska, vagy egy szín viszi a prímet, és sosem öltözik papagájnak. 

 Alexa Chung

A harmincegy éves Alexa a brit tévénél bemondó, emellett modellkedik és a brit Vogue-nál szerkesztő. Édesapja révén kínai felmenőkkel büszkélkedhet, és bár édesanyja angol, vonásai mégis különlegesek, egzotikusak. Az iskolai évek alatt modellkedett, szerepelt számos világmárka, többek között a Fanta, Sony Ericsson, Lacoste és a Pepe Jeans kampányaiban. Első könyve, az It 2013 szeptemberében jelent meg. Alexa rendszeresen ott van a fontos divatbemutatók első sorában, és szinte minden évben szerepel a legjobban öltözött sztárok listáján. Mostanában csak randizgat, de volt pár komolyabb kapcsolata, többek között David Titlow divatfotóssal és az Arctic Monkeys frontemberével, Alex Turnerrel. Kavart Josh Hartnett-tel és Adam Brodyval, illetve a jóképű modellel, Jamie Dornannal is. 

/1407/Alexa20147311381
Tanulj tőle!

Alexa bármilyen outfitet képes egy furfangos csavarral stílusossá, modernné tenni. Őt nem különösebben érdeklik a trendet - ő maga teremti őket. Azt visel, amihez éppen kedve van és amiben jól érzi magát. Rajong a sportcipő-elegáns ruha duóért, imádja a vastag talpú lábbeliket és a különleges mintájú darabokat. Ruhatárának jó részét alkotják a '60-as évek sziluettjeire emlékeztető darabok és az androgün stílusú kreációk. Nem fél férfias darabokba bújni, mert egy jól eltalált kiegészítővel - cipő, táska, rúzs - azonnal szupernőissé képes varázsolni bármilyen szettet. 

 Lauren Conrad

A huszonnyolc éves kaliforniai lány is megjárta a valóságshow-k és a tévé világát: a Laguna Beach, majd a The Hills spin-offjában kapott főszerepet. Első könyvét, az L.A. Candy-t 2009-ben adták ki, és azonnal fel is került a New York Times bestsellerlistájára. A sikeren felbuzdulva Lauren nem hagyta abba az írást: regényéhez még két kötetet írt, majd kiadta stíluskalauzát is. Saját márkákat hozott létre: az LC Lauren Conrad például ruhákat, cipőket és szépségápolási termékeket forgalmaz. A számtalan valóságshow-szereplésnek köszönhetően Lauren az Egyesült Államok második legjobban fizetett  tévés személyisége - az első természetesen Kim Kardashian. Kimmel egyébként másban is hasoníltanak: Lauren sem úszta meg a saját szexvideó botrányát. 

/1407/Laure20147315375
Tanulj tőle!

A fenti két stílusikonhoz képest Lauren öltözködésétől nem ájulunk el, az azonban biztos, hogy Amerika szöszi kedvence tudja, mi a szép. Instagram oldalán csodás képeket oszt meg nap mint nap divatról, tájakról, ételekről, weboldalán pedig elhalmozza lelkes követőit egészséges receptekkel, fogyókúrás tippekkel és szépségápolási tanácsokkal. Lauren szereti a modern dolgokat, a romantikus és a vintage stílust, ezt pedig szívesen kombinálja hétköznapi, egyszerű darabokkal.