Túl vagyunk már jó pár forró napon, ám még csak most jön a java. Természetes, hogy nyár derekán nincs kedved órákig sminkelni a tükör előtt, ráadásul ilyenkor a vakolatnyi smink sem jó választás. Az üde színek azonban kellenek, ez nem vitás. Larion Oscar sminkmestert faggattuk arról, hogyan sminkeljük magunkat idén nyáron. 

A nyári smink négy fontos eleme a rúzs, a szemhéj, a bronzosító és a szempilla. Larion Oscar, a Jónő team oszlopos tagja és a Maybelline sminkmestere arról mesélt, milyen színek és árnyalatok passzolnak leginkább az idei nyárhoz.

Mámorító színek az ajkakon

Bár nagyon trendik a természetesre festett ajkak, azért a színek szerelmeseinek sem kell bánkódniuk. "Idén nagyon népszerű a rúzsok között a nude és a neon irrizálása egyszerre. A szezon egyik legizgalmasabb színe az orchidea, akár mélyebb lilás változatban, de annak a fukszia-pink változata is imádnivaló. Sőt, idén a lazacos neon és a narancsos pirosak is újra színre lépnek."

1. Astor, 2. Lancome, 3. Avon, 4. Aden, 5. MAC

Izgalmas árnyalatok a szemhéjon

A nyár színei a szemhéjon is visszaköszönnek - a füstös fekete szemsmink helyett érdemes valami egészen újjal próbálkoznod: "Szemsminkben ebben a szezonban nagyon izgalmas a krómos és a neon textúrák vibrálása. Próbáld ki a türkizkéket és a türkizzöldet, de ha van kedved, bolondítsd meg a szemhéjadat egy kevés citromsárgával, naranccsal, neonpinkkel, zölddel vagy lazacszínnel."

1. Chromatics, 2. Maybelline, 3. Miss Sporty, 4. MAC, 5. Manhattan

Bronzos csillogás mindenhol

A nyári smink egyik kötelező eleme a bronzosítás - az arc bármely területén. "Nagyon szeretem a napcsípte hangulatot nyáron. Érdemes bronz fényeket kipróbálni a szemhéjon, az orcákon, ehhez remekül passzolnak a nude ajkak. Arra azonban ügyelj, hogy az arc bronzosítása főképp a tavasz és az ősz típusú embereknek áll jól. Nyáron mindenképp a tartós és vízálló termékeket részesítsd előnyben a magas páratartalom miatt."

1. Bobbi Brown, 2. Essence, 3. MAC, 4. KIKO, 5. Astor

Jöhetnek a színes pillák!

Évek óta népszerűek a színes szempillaspirálok, idén nyáron sincs ez másképp. "Fesztiválozóknak idén kötelező a színes szempilla. Divatos a lila, a kék, a neonszínek és a zöld. Tapasztalatom, hogy sokkal ütősebb és látványosabb lesz a végeredmény, ha először egy fekete szempillaspirállal fested ki a szemed, majd vagy az egészre, vagy csak a pillák végére viszed fel a színt."

1. L'Oréal, 2. Grandiose, 3. Miss Sporty, 4. KIKO, 5. Chanel
Life.hu tipp

A körmökről se feledkezz meg a nagy nyári sminktrükkök elsajátításakor. Korábban mutattunk már trendi fesztiválmanikűrt, és azt is elárultuk, hogyan készül a vidám színű ombre lakkozás.