Kapcsolj offline üzemmódba: 4 hangulatos kemping vadromantikázáshoz

kemping sátor pihenés Badacsony Mátra Dunakanyar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor a vakáció költségeit számolgatod, a kempingezés tűnik az egyik leggazdaságosabb választásnak egy családi kiruccanásra. A természetben minőségi időt tölthetsz a szeretteiddel, feltöltheted az energiaraktáraidat, és megtapasztalhatod azt a fajta szabadságérzetet, ami új perspektívákat tár eléd – mindezt anélkül, hogy túlságosan megterhelnéd a pénztárcádat. Íme, a Life.hu tippjei a felejthetetlen nyári élményekhez!

Egy kis oázis a Dunakanyarban

Festői elhelyezkedése miatt Dömös az egyik legvonzóbb település a Dunakanyarban, ami tökéletes hely a feltöltődésre és a vadregényes környék felfedezésére. A Duna partján lévő családias hangulatú kempingnek egyfajta „távol a világtól" hangulata van, ám szerencsére nincs túl messze a fővárostól, és buszok is gyakran indulnak ide. A 18 000 m2-nyi területen árnyas, rendezett parcellák gondoskodnak a felhőtlen pihenésről, és akkor sem fogsz unatkozni, ha mozogni szeretnél, a közelben teniszezésre, minigolfozásra és kenubérlésre is lehetőség nyílik. A kempingben főzésre, mosásra alkalmas hely van kialakítva, és melegvizes tusolók, mosdók, étterem, biliárdterem, valamint ingyenes internet áll az ide érkezők rendelkezésre. Az úszómedence kellemes felfrissülést nyújt a meleg nyári napokon, este pedig bográcsozhatsz és sütögethetsz a szabadban.

Forrás: www.domoscamping.hu

A Life.hu tippje:

Dömös fölött a lenyűgöző szépségű Rám-szakadék egész napos túrázására csábít, és felkapaszkodhatsz a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb csúcsának számító Prédikálószékhez is, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a hömpölygő Dunára.

Ahol minden a vízi szórakozásról szól

Ha szívesen töltenél pároddal egy romantikus hétvégét, és sajátos varázsú táborhelyet keresel, ahonnan a vízpart karnyújtásnyira elérhető, a festői látványt nyújtó Szajki-tavak ideális választásnak tűnik. A Hosszúperesztegtől 5 km-re található üdülőterület sűrű erdővel körülvett tavai a horgászás izgalmas élményét nyújtják, a fürdőtó lassan mélyülő vízében pedig biztonságos körülmények között lubickolhattok. Az ősfákkal övezett kemping meghitt hangulatával és számos kényelmi szolgáltatással biztosítja a gondtalan kikapcsolódást, ahol süthettek-főzhettek a jó levegőn, és ingyenesen használhatjátok a konyhát is. Napközben bejárhatjátok Vas és Zala megye legszebb részeit, túrázhattok a Szajk környéki erdőken, megkóstolhatjátok a híres „peresztegi" otellót, és lovagolhattok is ezen a csodálatos környéken.

Forrás: www.szajkitavakcamping.hu, hwww.bojlistavak.hu

A Life.hu tippje:

A kempinghez közeli Jeli Arborétum a nyári kánikulában remek felüdülést nyújt, ha pedig Zalaszentgrót felé veszitek az útirányt, megmártózhattok a fürdő kellemes termálvizében, az augusztus 9-i Falunapon pedig olyan frissen sült finomságokat kóstolhattok, mint az ízletes prósza.

A Life.hu extra tippje:

A Lenti Termálfürdő közvetlen szomszédságában található négycsillagos minősítésű kemping csendes, zöld környezetével ideális szálláshely a pihenni vágyók számára. A Lenti Castrum Termálpanzió- és Kemping már 7 950 Ft/ fő / éjtől elérhető.

Szabadtéri kalandok a Mátra szívében

Még nem vagy túl a nyári vakáción, de idén a keretbe nem fér bele egy távoli utazás? Ha a tengerparti nyüzsgés helyett jobban kedveled a hegyvidéki hangulatot, a Mátra lombos erdőivel, kristálytiszta levegőjével és lélegzetelállító panorámájával a tökéletes nyugalom szinonimája. A gyönyörűen újjáépített, 100 férőhellyel bővített négycsillagos kemping ötvözi a kalandos pillanatokat a minden igényt kielégítő kényelemmel, és a te dolgod csupán annyi, hogy kiválasztod azt a helyet, ahol szívesen letáboroznál. A parcellák vízzel, áram- és kábel TV csatlakozással, a vizesblokkok több mosdóval és zárt zuhanyzóval felszereltek. Önfeledt kikapcsolódásra csábít a kempinghez közeli Adrenalin Park, az 507 méter magasan fekvő Sástó és környéke gyönyörű sétalehetőségeket kínál a természet szerelmeseinek.

Forrás: www.matrakemping.hu

A Life.hu tippje:

Kapaszkodj fel a sástói kilátóba, ahonnan megcsodálhatod a környező településeket és a Kékestetőt, az eseménydús nap végén pedig lazíthatsz a kemping wellness részlegében.

Bársonyos balatoni éjszakák

Nincs is annál jobb időtöltés, mint feküdni a nyugágyban, és egy hideg koktél kíséretében gyönyörködni a balatoni naplementében. Badacsony szépsége felülmúlhatatlan: a napfényes szőlőlankák, a festői hegyvidék és a hamisítatlan falusi környezet téged is magával ragad és kirepít a hétköznapok monoton világából. Ha úgy döntesz, hogy itt szeretnél néhány napot eltölteni a kedveseddel, a Badacsony-hegy lábánál rábukkanhatsz egy családias hangulatú kempingre. A vízparti szállóhely füves és árnyékos parcelláin különleges élmény a kempingezés, amit nagyban növelnek a felújított vizesblokkok, az úszómedence és a magyaros fogásokat kínáló étterem. A szabadidős kínálatban strandröplabda és asztalitenisz is szerepel, nem beszélve a kellemes hőmérsékletű Balatonról, így a gondtalan nyaralás garantált.

Forrás: www.balatoneldoradocamping.hu

A Life.hu tippje:

A badacsonyi pincetúrák során megismerkedhetsz a borkészítés rejtelmeivel, de felfedezheted a természeti értékekben bővelkedő Tapolcát is. A tavasbarlangi csónakázás kihagyhatatlan program!

Egy város, ami kihozza belőled a kreativitást! Barcelonai csatangolás Fábián Julivalhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140804-barcelona-spanyolorszag-nyaralas-fabian-julival-a-katalan-fovarosban.htmlA katalán főváros semmihez nem fogható: megható, mint egy gyönyörű dal, monumentális, mint egy műalkotás, és izgalmas, mint egy bimbózó románc. Nem véletlen, hogy Barcelonába a különleges hangú dzsesszénekesnő is egyből beleszeretett, hisz minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami széppé és élhetővé tesz egy várost. Fábián Juli szívesen mesélt a Life.hu olvasóinak arról, miket érdemes megnézni és megkóstolni, hogy tökéletes legyen a kiruccanás!Utazás--Stresszmentes vakáció ég és föld között: különleges lombhotelek kalandvágyóknakhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140721-nyaralas-utazas-lombhotelek-lulea-lule-folyo-gandoca-manzanillo-rezervatum-costa-rica-punta-uva.htmlSzeretnél pár napra visszarepülni a gyermekkorodba, és olyan titkos búvóhelyet keresel, ahol senki és semmi nem zavarja meg a nyugalmadat? A természetközeliség valódi élménnyé varázsolja a pihenést. A Life.hu most olyan lombhoteleket mutat meg neked, amik nem csupán az élhető jövő jegyében épültek, hanem gyönyörűek és hihetetlenül kényelmesek is.UtazásOrigoHűsítő élmények kánikula idején: Itt együtt pancsolhat papa, mama, gyerekek!http://www.life.hu/lifeutazas/20140721-nyaralas-utazas-tatabanya-balaton-balatonlelle-obuda-romai-strandfurdo-baja.htmlMegtalálni a tökéletes strandot az egész család számára igazi kihívás, különösen akkor, ha különböző életkorú gyermekekkel indulunk útnak. Annak érdekében, hogy a rövidebb-hosszabb nyári kiruccanás valódi élmény legyen mindenki számára, a Life.hu most összegyűjtötte azokat a hazai fürdőhelyeket, amit a perzselő hőségben a kicsik, a nagyobbak és a felnőttek is garantáltan élvezni fognak!Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.