Érezd magad királynőnek! 4 szuper program a Fertő-tó környékén

Burgenland Fertő-Hanság Nemzeti Park Kismarton utazás Ausztria nyaralás Fertő-tó Fraknó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Fertő-tó legalább olyan kiváló nyaralóhely ilyenkor, mint a Balaton vagy a Velencei-tó. Fürdésre is alkalmas, ráadásul olyankor is remek programok sorát kínálja, amikor nincs igazán strandidő. Mutatunk négy remek helyet a környéken.

Érezd magad királylánynak Fertődön és Ausztriában

Az ország legnagyobb és legszebb barokk kastélya az Eszterházy család 18. századi fényét és pompáját idézi. Nem véletlenül nevezik „magyar Versailles"-nak, hiszen 300 hektáros franciakertjét erről a csodás francia kastélyról mintázták, és lakosztályait, dísztermeit is gazdagon díszítették. „Amit a császár megtehet, azt én is megtehetem" – állítólag e mondat jegyében kezdődött a fényűző kastély építése, amelynek fénykora Eszterházy „Fényes" Miklós herceghez kötődik.

Ha igazi királylánynak szeretnéd érezni magad, járd be a kastély múzeumát és látogatható termeit, valamint fantasztikus kertjét és melléképületeit, például a Muzsikaházat vagy a télikertet. Majd pedig folytasd az Eszterházy-túrát Burgenlandban, ahol a család további kastélyait tekintheted meg. A legfontosabb állomások: Eisenstadt, vagyis Kismarton, és Forchenstein, azaz Fraknó vára, ahol szuper tematikus kiállítások során járhatod végig a hercegi és hercegnői lakosztályokat és a kastélyok egyéb látványosságait.

Forrás: eszterhaza.hu

A Life.hu tippje:

Az Eszterházy-vigasságok zenei programjai a kastély fénykorát idézik, amikor a kastély nemcsak a fényűzés, hanem a korabeli klasszikus zene egyik európai központja volt.

A Life.hu extra tippje:

Érezd magad királynőnek Sopronban is! Hercegnői szálláshelyek már 4 500 Ft/ fő / éjtől.

Strandolj Illmitzben és Neusiedl-am-See-ben

A Fertő-tavi strandok jó része a tó ausztriai oldalára esik, így jó idő esetén érdemes átruccanni a szomszédokhoz a strandolás kedvéért. Az utazók többsége az illmitzi strandot tartja a legszebbnek, amely ugyan fizetős, ám szépen karban tartott, tiszta és sekély vizű, így a gyerekeknek is tökéletesen megfelel. Autóval, biciklivel, vagy akár lovas kocsival is megközelíthető a strand, az odavezető út madármegfigyelő állomásain pedig a madárvilágban is gyönyörködhetsz. A gyerekeket több élményjátszótér is várja, de akár csónakot, vízibiciklit is kölcsönözhettek.

Neusiedl-am-See strandja is a gyerekek kedvence: gyermekmedencéjéhez vízicsúszda is tartozik, közvetlenül mellette pedig ott a Mini-Max vidámpark, ahol a kisebb és nagyobb csemeték is jól érezhetik magukat.

Forrás: neusiedlamsee.at

A Life.hu tippje:

A Neusiedl-am-See-ihez hasonló vidámparkot Podersdorfban is találtok, St. Margarethenben pedig egy nagyobb családi élményparkban szórakozhattok. A park négy tematikus élményterületén vadaspark állatsimogatóval, Sárkányvasút, vízipálya, hullámvasút és még számtalan játéklehetőség szórakoztatja a gyerekeket.

Gyógyulj és pihenj Balfon

A Fertő-tavi kerékpárutak kiindulópontjaként és a Soproni Borvidék egyik központjaként is ismert Balf elsősorban gyógyvizéről híres. Persze nemcsak a mozgásszervi megbetegedésekkel küzdőknek érdemes itt pihenniük, hanem azoknak is, akik a mindennapok fáradalmait szeretnék kipihenni a gyógyfürdő medencéiben vagy wellness-részlegében. A különféle betegségek megelőzésére kiváló lehet a német-eredetű Kneipp-kúra: a kavicsokkal bélelt taposómedence hideg vizében való járkálás megelőzi vagy épp gyógyítja a visszérbetegséget, de a láb fáradtságán és a lúdtalpon is segít. A váltófürdő javítja a végtagok és az egész test vérkeringését, míg a hideg, meleg vagy változó hőmérsékletű leöntések frissítő, regeneráló hatásúak. A wellness-részlegben persze számos egyéb kezelést is kérhetsz a pezsgőfürdőtől az aromás kádfürdőig vagy a víz alatti sugármasszázsig.

Forrás: gyogyfurdobalf.hu

A Life.hu tippje:

A fürdő mellett látogass el a Zsolnay ivókúthoz is, ahol az ivókúrára is alkalmas gyógyvizet kóstolhatod meg. A lítiumban, kalciumban és magnéziumban gazdag víz jó hatással van a gyomorra, a csontokra, a sejtek regenerálódására, valamint az idegrendszerre.

Figyeld a természetet a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban

A Fertő-Hanság Nemzeti Park 1994-ben jött létre a korábbi magyar tájvédelmi körzetek egyesítésével. A nemzeti park az osztrák oldali Neusiedler See – Seewinkel Nemzeti Parkkal együtt működik, a hazai park központja a sarródi Kócsagvár, az osztrák területé pedig Illmitz. 2001-től a nemzeti park a „kultúrtáj" kategóriában a Világörökség része.

A Nemzeti Park területe több napra is elegendő látnivalót kínál: a Fertő és a Hanság élővilágát kiállítások mutatják be, de ezeknél is érdekesebbek azok a túraútvonalak, amelyeken a térség élővilágát a maga természetességében figyelheted meg. A gyalogosan bejárható tanösvények és túraútvonalak között valódi kuriózum a Vízi Rence nevet viselő kenutúra, amelynek nyomvonala a nádasba vágott közlekedő csatornákon halad egészen be, a nádi énekesmadarak, a nagy kócsag, a vörös gém, a szárcsa és a récék élőhelyére.

Forrás: ferto-hansag.hu

A Life.hu tippje:

A Nemzeti Park látogatóközpontjaiban nemcsak a túrákról kaphatsz részletes felvilágosítást, hanem szállást is foglalhatsz, így érdemes itt kezdeni a látogatást.

Meseszép tavak a szomszédban, amik különleges fürdőélményt nyújtanakhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140811-romania-szovatai-medve-to-tirol-kitzbuheli-alpok-wilder-kaiser-hegy-schleier-vizeses.htmlBár a tengerparti ejtőzésnek is megvan a maga szépsége, a tavaknál töltött vakáció ugyanazt az idillikus élményt nyújtja - ám nyüzsgő tömeg, elviselhetetlenül forró homok és a turistákat folyton zaklató parti árusok nélkül. A Life.hu most olyan nyaralóhelyekre csábít el, amik kristálytiszta vizet, látványos környezetet és megannyi izgalmas kalandot ígérnek.UtazásOrigoKapcsolj offline üzemmódba: 4 hangulatos kemping vadromantikázáshozhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140810-badacsony-matra-dunakanyar-hangulatos-kemping-nyarra-piheneshez.htmlAmikor a vakáció költségeit számolgatod, a kempingezés tűnik az egyik leggazdaságosabb választásnak egy családi kiruccanásra. A természetben minőségi időt tölthetsz a szeretteiddel, feltöltheted az energiaraktáraidat, és megtapasztalhatod azt a fajta szabadságérzetet, ami új perspektívákat tár eléd – mindezt anélkül, hogy túlságosan megterhelnéd a pénztárcádat. Íme, a Life.hu tippjei a felejthetetlen nyári élményekhez!Utazás--Egy város, ami kihozza belőled a kreativitást! Barcelonai csatangolás Fábián Julivalhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140804-barcelona-spanyolorszag-nyaralas-fabian-julival-a-katalan-fovarosban.htmlA katalán főváros semmihez nem fogható: megható, mint egy gyönyörű dal, monumentális, mint egy műalkotás, és izgalmas, mint egy bimbózó románc. Nem véletlen, hogy Barcelonába a különleges hangú dzsesszénekesnő is egyből beleszeretett, hisz minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami széppé és élhetővé tesz egy várost. Fábián Juli szívesen mesélt a Life.hu olvasóinak arról, miket érdemes megnézni és megkóstolni, hogy tökéletes legyen a kiruccanás!Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.