Dombi, a hazai stand-up comedy népszerű alakja gyermekkora óta küzd a pluszkilókkal. Volt, hogy erőfeszítését siker koronázta, ám a fogyás nem mindig jött össze neki. Ez azonban cseppet sem érdekli az életvidám férfit, aki a súlyfeleslege ellenére is olyan távokat képes futni, amennyit a legtöbb vékony ember sosem tudna teljesíteni.

Dombi kövér kisgyermek volt: mindig szeretett enni, és esze ágában sincs ezért a genetikát okolni. Szerinte ugyanis ez csak egy kibúvó, amivel az emberek szívesen takaróznak. Öt évvel ezelőtt ugyan leadott közel 40 kilót, ám az utóbbi évek alatt szép lassan visszakúszott rá minden deka. A 167 centis férfi 125 kilót nyom, ám sosem volt beteg, nem voltak mozgásszervi problémái. Az utóbbi időben azonban ismét úgy döntött, jobban odafigyel a testére, és visszatért a futáshoz.

Forrás: http://dumaszinhaz.hu

"A futás egy igazán bombabiztos módszer. Csak ezzel a sporttal próbálkozom, szerintem ez a leghatékonyabb. Ha helyesen, szakszerűen csinálja az ember, akkor nem okoz problémát, sérüléseket. Az egész napos jövés-menés mellett nincs időm az étkezésre figyelni, ám hetente egyszer igyekszem futni minimum 10 kilométert" – vallja a stand-upos.

Biztos sokakat meglep, milyen hihetetlen ereje van ennek a férfinak: az idei Ultrabalatonon – súlyfelesleg ide vagy oda – 23 kilométert futott megállás nélkül Dombi, és ott lesz a jövő héten a Kihívások Hétvégéjén is, a BEFiTRUN futóversenyen. "Futni akkor jó, ha nemcsak utána érezzük magunkat jól, hanem már előtte is várjuk. Én nem hallgatok közben zenét, szeretek egyedül lenni a gondolataimmal és kicsit kikapcsolódni. Bárhol, bármikor – az edzőcuccom mindig nálam van."