Egy blogger és egy fotós összefogott, hogy egy rendhagyó projektben megmutassák, hogyan festenek az igazi nők, akiket (sajnos) nem látni az újságokban vagy a reklámokban.

Csak a nők 5 százalékának van olyan teste, amit a hirdetéseken, a reklámokban és a magazinokban láthatunk. Egy új projekt azonban szeretné megmutatni a maradék 95 százalékot. Az ötlet Jes Baker blogger és aktivista fejéből pattant ki, aki szövetkezett Liora K fotóssal. Az volt a cél, hogy megmutassák a női testet, ahogy az kinéz a valóságban: mindenféle szűrő és képmanipulálás nélkül. 

Forrás: Liora K Photography/Liora K

96 hölgy jelentkezett a Facebookon és vállalták, hogy lefotózzák őket. Ők egytől egyig hús-vér nők, különböző testsúllyal, bőrszínnel, korral, akik elfogadják és szeretik a testüket. Ez a lényeg. A fotósorozat többi tagját megnézheted IDE kattintva! 

Korábban egy másik remek projektet mutattunk be: az Instagramon indult egy kampány, amelynek célja, hogy ne szégyelljék a nők a terhességi csíkjaikat.

Dagad a botrány a ducitrendek körül:
Nem telik el hónap anélkül, hogy fel ne ütné a fejét egy újabb trend, ami a természetes szépséget, önmagunk elfogadását és a photoshop-trükkök elítélését hirdeti. Olyan irányzatok ezek, melyek a valóságot éltetik, és azt sugallják, mindenki érezze jól magát a bőrében úgy, ahogy van. Ez mind szép és jó, egészen addig, amíg nem kezdünk ezen irányzatok mögé bújni, és még jobban ellustulni. Meddig menő még a kövérség? című cikkünket ide kattintva érheted el.