Kata nemcsak gyönyörű alakját tartja formában a futással, hanem számára a legjobb kikapcsolódás, amikor reggelente futni indul.

Ahogy a Life.hu is megírta, a szépségkirálynők is futással tartják karban az alakjukat. Főnökük, Sarka Kata örül, hogy a lányok indulnak augusztus 24-én vasárnap a ALL YOU CAN MOVE IRONGIRL 10 kilométeres futóversenyen. Kata pedig elmesélte, ő miért a futás szerelmese.

Kata legjobb barátnőjével, Szabó Zsófival futáshoz készülődveForrás:facebook/Sarka Kata

„Először a futást az alakformálás miatt kezdtem el. Később rájöttem, hogy semmilyen más sport közben nem tudok úgy kikapcsolni, mint amikor a természetben futok. 15 évig kézilabdáztam és most is játszom egy lánycsapatban, a futás pedig jó állóképességet ad és jobban megy a játék is" – kezdte Kata, aki reggelente általában 40 percet fut, mellette pedig edzőterembe jár, squashol és teniszezik.

„A családnak is jó, ha futok, mert utána kevésbé vagyok feszült. Futás közben elengedem a gondokat és amikor bejezem, mintha kicseréltek volna. A legtöbb, amit egybe lefutottam, 14 kilométer volt, ennél többet még nem vállaltam be, mert lélektanilag ez a határ nálam" – mondta Kata, aki, ha ideje engedi, a lányokkal tart az ALL YOU CAN MOVE IRONGIRL versenyre is.

Gyere el a Kihívások Hétvégéjére!
Augusztus 23-án Budapesten rendezik meg az első magyarországi IRONMAN 70.3 versenyt, amelyet szuper sporthétvégével kötnek össze a szervezők. Ez a Kihívások Hétvégéje, amelynek a Kopaszi-gát ad otthont és az egész család talál kedvére való programokat. Ezekről bővebben itt tájékozódhatsz.