Nézz szembe a félelmeiddel! Szédítő túraútvonalak adrenalinfüggőknek

Forrás: http://www.zionnationalpark.com -
Kína adrenalin dzsungel Pápua Új-Guinea túra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kirándulás kellemes szabadidős tevékenység, és nem jár különösebb veszélyekkel. Ám számos olyan hely akad a Földön, amelyek láttán még a legkalandvágyóbb utazók is megtorpannak egy pillanatra, mielőtt nekivágnának a felfedezésének. Bár a következő útvonalak sokak szemében igencsak extrémnek tűnhetnek, ha teljesíted a kihívást jelentő túrát, a jutalmad nem csupán a természet felett aratott győzelem semmihez nem fogható örömérzete, hanem önmagad korlátainak átlépése is.

Csak erős idegzetűeknek: „Égi séta" Kínában

A Hszian városától mintegy 120 km-re lévő Hua Shan az „Öt nagy hegy" egyike, és vallási jelentősége több ezer éves. Sokan a világ egyik legfélelmetesebb túraútvonalának tartják, és az biztos, hogy rászolgált a nevére – állítólag 100 ember hal meg itt évente, amit ha megszorzunk az évszázadokkal, valóban hátborzongatónak tűnik. Bár technikailag nem igényel speciális szakértelmet és védőfelszerelést a zarándokhegy lépcsőinek megmászása, mielőtt nekivágnál életed legnagyobb kalandjának, fizikai állapotodat és a biztonsági szempontokat is figyelembe kell venned. Sziklába vájt meredek lépcsőkön és deszkákon – helyenként láncokba, szögekbe kapaszkodva – juthatsz fel a szent hegy tetejéig. Mindegyik csúcsnak megvan a maga varázsa: a Keleti csúcsról látható a legszebb naplemente, a Déli a legmagasabb (2160 m), a Nyugati a legelegánsabb, míg az Északi csúcsot „Felhő teraszként" is emlegetik, ahová csak a legvakmerőbbek merészkednek fel. A hegyláncolat számos gyönyörű taoista templomnak ad otthont, ahol a korábbi dinasztiák császárai áldozatokat mutattak be Hua-shan Istenének.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

A legjobb évszak a hegy megmászására a tavasz és az ősz, ám mivel az éves átlaghőmérséklet 8 Celsius fok, indulás előtt célszerű gondoskodnod ennek megfelelő ruházatról.

A Life.hu extra tippje

Antik, mégis modern, hamisítatlanul konzervatív, mégis kísérletező – Kína az ellentmondások földje, és egyedi varázsa valóban rabul ejt! Körutazás a császári birodalomban-499.000Forint/fő/13éjtől

Dzsungeltúrázz Pápua Új-Guineában!

A Kokoda-ösvény Pápua Új-Guinea északi és déli partját köti össze, és rengeteg halottat látott a maga idejében, 1942-ben ugyanis ez volt a színhelye a japán és ausztrál katonák közötti heves harcoknak. A 96 km hosszú túraútvonal az Owen Stanley Range hegyvonulaton át halad, a bizonytalan talajú kapaszkodók, a meredek sziklák, a kidőlt fák és a gyors folyású vizek miatt igazi erőpróba a dzsungeljáróknak. A pálya különösen veszélyes, és az ide merészkedőknek a trópusi betegségek és a fáról leselkedő vadállatok mellett hideg éjszakákra, heves esőzésekre és bokáig érő sárra is számítani kell. Az elmúlt évek túrabalesetei miatt Ausztrália és Pápua Új-Guinea kormánya több millió dollárt költött a trekking útvonal biztonságosabbá tételére, ettől függetlenül mi csak extrém kalandoroknak ajánljuk!

Forrás: http://www.kokodatrail.com.au/

Az angyalok leszállóhelye: Zion Nemzeti Park, Utah

Ha hajlandó vagy messzebbre utazni egy igazi adrenalin löketért, ez a különleges kirándulás nem csupán a testedet pörgeti fel, hanem a lelkedet is új impulzusokkal ajándékozza meg. Az Utah állambeli Angels Landing („angyalok leszállóhelye") a Virgin-folyó formálta Zion kanyon monumentális sziklaképződménye. A csúcs annyira kicsi és elszigetelt, hogy „csak egy angyal képes leszállni rajta" – mondta a metodista lelkész, Frederick Fisher 100 évvel ezelőtt, amikor felfedezte a parkot, és innen ered a vörös színű monolit elnevezése. A 3,9 km hosszú út az elején közepes nehézségű, ám az utolsó szakasz valóban kihívást jelenthet azok számára, akik nem rendelkeznek megfelelő testi erőnléttel, hiszen nagyon meredek, ezért az előrejutást kapaszkodóláncok segítik. Felérni a 450 méter magas sziklára magával ragadó érzés, hiszen elképesztő kilátás nyílik a festői kanyonra. Az 5 órás túraútvonal nem ajánlott gyermekeknek és azoknak, akik félnek a magasságtól.

Forrás: http://www.zionnationalpark.com

Győzd le a tériszonyodat az olasz hegyekben!

A via ferrata túrázáshoz kiváló mentális és fizikai állapot, illetve némi gyakorlat szükséges, és ha úgy érzed, birtokában vagy eme tulajdonságoknak, az olasz Dolomitokban rengeteg kihívást és izgalmat jelentő helyre bukkanhatsz. A Cortina d'Ampezzo nevű kisvárostól északra található „Strobel" egy klasszikus és népszerű alpesi útvonal, ami fix biztosításokkal felszerelt, s bár teljesítése nem tűnik különösebben nehéznek, mégis érdemes megemlítenünk, hogy nevét annak a hegyi vezetőnek köszönheti, aki a Pomagagnon megmászása közben veszítette életét. Az út alja kb. egyórás erdei túrával érhető el, és innen - részben biztosított szakaszokon - lehet eljutni a 2240 méter magas Punta Fiames csúcsra. A Michielli Strobel via ferrata rendkívül látványos és kiváló panorámákkal büszkélkedhet, így azok számára is élvezetes élményt nyújt, akik még nem rendelkeznek kellő hegymászó tapasztalattal. Az út hosszúságát nem szabad azonban alábecsülni, és bizonytalan időjárási körülmények esetén nem ajánlott nekivágni, mivel a megtételéhez 5-6 óra szükséges.

Forrás: http://dolomiti.org/

A Life.hu extra tippje

Az „örök városban" soha nincs holtszezon, és enyhe mediterrán éghajlata csupán egyetlen érv a több tucat közül, amiért érdemes felvenned az idei útitervbe. Járd be Rómát pár nap alatt-84.900Forint/fő/3éjtől

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.