4 különleges élmény, amit feltétlenül át kell élned idén ősszel!

Forrás: Thinkstock -
pihenés töklámpás program kirándulás kulcsos ház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ropogós falevelek, illatos gyümölcsök, napsütéses délutánok, romantikus esti összebújások. Szeretjük az őszt! Nincs túl meleg, nincs túl hideg, és az ezerszínű pompájával gyönyörködtető természet csak arra vár, hogy felfedezd varázslatos szépségeit. Itt az ideje kihasználni a kellemes szeptemberi napokat, a Life.hu most bemutat néhány ötletet a feledhetetlen őszköszöntéshez!

Faragj töklámpást!

Ha romantikus őszi kiruccanásra vágysz a kedveseddel, és szívesen bekapcsolódnál a „tökös" programokba, szeptember utolsó hétvégéjén érdemes Vas megye felé venned az útirányt. Az őrségi tájegység falvaiban ekkor zajlik a családias hangulatú tökfesztivál, amely immáron egy évtizedes múltra tekint vissza. Őriszentpéter, Szalafő, Magyarszombatfa, Nagyrákos, Pankasz településeit bejárva megismerkedhetsz a tökmagolaj sajtolásának hagyományos módszerével, leülhetsz a helyiek körében egy kis tökmagköpesztésre, és csak a kreativitásodra van bízva, hogy a tökfaragó versenyen milyen "műalkotást" készítesz. Ha az erődet akarod felmérni, itt azt is tesztelheted, hogy milyen messzire bírod elhajítani a narancssárga növényt, ám kerékpártúrára is benevezhetsz a Körtike tanösvényen. Az aktív programok után természetesen nem szabad kihagynod a gasztronómiai élvezeteket, a tökből készült ételkülönlegességeket remek koncertek kíséretében kóstolhatod meg.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

Wellness és pihenés Sárváron, a fürdő szomszédságában - Harmónia Termál Hotel - 7450 forint/fő/éjtől

Life.hu tipp

A térség sokszínű természeti és kulturális öröksége tárul fel előtted hazánk egyetlen Kneipp-módszerre épülő témaútján. A Vasi hegyhát 13 települését bejárva közelebbről is megismerkedhetsz a magyar népi gyógyászat tradícióival.

Engedd magasba a sárkányt!

A nyár elmúltával sajnos a hőmérséklet is visszaesik, de ne búslakodj emiatt, hiszen a természet színessége és az erdők friss illata olyan élményekkel tölt fel, amiért érdemes a szabadban töltened üres óráidat. Főleg akkor, ha egy kicsit nagyobb szél kerekedik, ami ideális alkalmat teremt a papírsárkányok eregetésére. Kisgyermekként bizonyára te is élvezted, amikor a családoddal kiálltatok egy mezőre és a légáramlatokra bíztátok a mosolygós arcú papírlény utazását. Most újra kezedbe veheted az irányítást, hisz a Dunakanyar egyik leghangulatosabb településén újra megrendezik a sárkányfesztivált. A kétnapos rendezvényen ellesheted a sárkánykészítés fortélyait, csodálatos természeti környezetben tapasztalhatod meg e játék szépségét, de meglévő tudásodat is fejlesztheted. Az önfeledt szórakozásról zenés programok, kirakodóvásár, tombola és számos színes meglepetés gondoskodik, a belépés ingyenes.

Forrás: http://sarkany.info

Life.hu tipp

A 20. századi magyar festészet egyik legkiemelkedőbb képviselője, Szőnyi István haláláig Zebegényben élt és alkotott, gazdag életművét megcsodálhatod egykori műtermében, amely ma emlékházként működik.

Ünnepeld az őszi napéjegyenlőséget!

A csillagászati ősz kezdete szeptember 23-a, az őszi napéjegyenlőség napja, amikor a nappal és az éjszaka az egész Földön egyenlő hosszúságú. Ehhez a naphoz a legtöbb kultúrában számos szokás kapcsolódik, és az ősz beköszöntét te is méltó módon ünnepelheted. Kiugorhatsz a piacra, hogy beszerezd azokat a szezonális termékeket, amikből fenséges vacsorát készíthetsz, és a közeli erdőkben tett kirándulás során remek alapanyagokat gyűjthetsz az őszi dekoráció elkészítéséhez. A hideg éjszakák beállta előtt még szervezhetsz barátaiddal egy utolsó szabadtéri sütögetést, amit ötvözhetsz egy kellemes túrázással az őszi arcát mutató Budai-hegységben. Az 1929-ben épített Árpád-kilátóból gyönyörű panoráma nyílik a fővárosra, míg a környékén található tűzrakóhelyeken hódolhatsz a bográcsozás és a grillezés örömeinek.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Almát vásárolni mindenhol lehet, de mennyivel izgalmasabb, ha a lédús finomságot te magad szakítod le az ágról. Ha kíváncsi vagy egy igazi almáskert hangulatára, kalandozz a Derecskei Gyümölcsösben!

Bérelj a barátaiddal egy faházat!

Feldobnád a hétvégét egy őszi kiruccanással, és a városi nyüzsgés helyett inkább arra vágysz, hogy csupán a fák susogása, a madárcsicsergés és a tücskök ciripelése legyen az egyetlen hang? Akkor irány a Zalaegerszegtől 15 km-re fekvő Gersekarát, ahol a pároddal vagy a barátaiddal bérelhetsz egy hegytetőn lévő rönkházat! A 33 hektáros Olimpia-tó közelében megbúvó vendégház a tökéletes nyugalom oázisa, és minden kényelemmel felszerelt. A környéken mindent megtalálsz, ami az aktív kikapcsolódáshoz szükséges: jelzett túraútvonalon kirándulhatsz a tölgyes, akácos erdőkbe, a helyi pincészetekben zamatos nedűket kóstolhatsz, ám ha komolyabb izgalmakat keresel, a községet körülvevő hegyekben vadászatra is lehetőséged nyílik. Kellemes őszi napsütésben tökéletes program a kerti sütögetés, ám hűvösebb idő esetén ugyanilyen élvezetes lehet forró csokit kortyolgatni, miközben gyönyörködsz a kandallóban pattogó tűz látványában.

Forrás: Thinkstock

+ 1 Life.hu tipp

Használd ki ezt a néhány őszi hetet, amikor részesévé válhatsz egy igazán különleges élménynek, és látogass el az Aggteleki Nemzeti Parkba, ahol alkonyatkor szarvasbikák bőgése töri meg az erdők csendjét.

A Life.hu extra tippje

Pihenj meg Aggteleken, és kirándulj egy nagyot a környéken! Katica Vendégház Aggtelek - 2400 forint/fő/éjtől

Nézz szembe a félelmeiddel! Szédítő túraútvonalak adrenalinfüggőknekhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140911-szedito-turautvonalak-adrenalinfuggoknek-kina-papua-uj-guinea-dzsungeltura.htmlA kirándulás kellemes szabadidős tevékenység, és nem jár különösebb veszélyekkel. Ám számos olyan hely akad a Földön, amelyek láttán még a legkalandvágyóbb utazók is megtorpannak egy pillanatra, mielőtt nekivágnának a felfedezésének. Bár a következő útvonalak sokak szemében igencsak extrémnek tűnhetnek, ha teljesíted a kihívást jelentő túrát, a jutalmad nem csupán a természet felett aratott győzelem semmihez nem fogható örömérzete, hanem önmagad korlátainak átlépése is.Utazás--Őszi ízek nyomában – gasztrofesztiválok országszertehttp://www.life.hu/lifeutazas/20140916-oszi-izek-nyomaban-gasztrofesztivalok-orszagszerte-kalocsa-kaposvar-budapest.htmlAmikor vége a nyárnak, ösztönösen is a gazdag, ízes, őszi ételek felé fordulunk. A piaci pultok ilyenkor még roskadoznak a válogatott hazai zöldségektől és gyümölcsöktől, de a hűvös időben a húsfélék is vonzóbbakká válnak, mint a nyári melegben. Az ősz beköszöntével egymást érik a gasztrofesztiválok az ország minden szegéletében. Megmutatjuk a hónap négy kedvencét. UtazásThinkstockA szüret ízeire hangolva: bortúrázz itthon!http://www.life.hu/lifeutazas/20140908-bortura-itthon-balaton-felvidek-baranya-megye-bukk-es-ferto-to.htmlLecsengett a nyaralási szezon, visszatértek a szürke hétköznapok, ám a szőlősökben ilyenkor indul be az élet, és az érett fürtök jelzik a szüret közeledtét. Mi is lehetne kellemesebb időtöltés ősszel, mint bejárni a festői szőlőültetvényekkel tarkított útvonalakat és gyönyörködni az ezerarcú természetben? A Life.hu most hazánk leghangulatosabb borvidékeire kalauzol el, ahol mindig számíthatsz egy pohár jófajta nedűre.UtazásThinkstock



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.