Túrd fel anyukád szekrényét - visszatértek a nyolcvanas évek!

fashion week blúz ing ruha nyolcvanas évek szett
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha mostanában meggusztálod a megfizethető hétköznapi divatot, meglepődve tapasztalhatod, hogy teljesen új fazonok lepték el a fogasokat. Azaz dehogy új! Egészen eredeti formájában tért vissza a nyolcvanas évek.

Ha akkor voltál fiatal, vagy édesanyád megőrizte az egykor divatosnak számító, de aztán sokáig félredobott retródarabokat, akkor most nagy szerencséd van! Ha nem, akkor a következő ruhákkal áldozhatsz a nyolcvanas évek feltámadásának.

1. Fehér ing rátett zsebekkel

Lágy esésű, fehér vagy törtfehér ingblúz - karcsúsítás helyett az anyag esésével érik el, hogy kövesse a test vonalát, legfőképp a mellek domborodnak ki belőle. Deréktájt tűrd be a nadrágod, szoknyád derekába - különben nem fogják elhinni, hogy karcsú vagy. Az ing gallér nélküli, magasan záródik, vagy keskeny gallérját legombolod a nyakrészre. Bár a mellekre is szépen rásimul a rendkívül puha anyag, a hangsúly mégis a nagy, rátett zsebekre kerül, amelyet gyakran még hajtókával és/vagy gombbal is kiemelnek.

Forrás: AFP, H&M

2. Egyetlen gombbal záródó, keskeny galléros zakó

A nyolcvanas évek legerősebb irányzata a maszkulin nő hangsúlyozása volt. Férfidarabok kerültek a női ruhatárba, s ezek közül a legfontosabb a zakó. Szerencsére egyelőre nem tért vissza a válltömés, de a csinos karcsúsítás kezd eltünedezni a kabátkákról. Az idei zakók, blézerek a derékon egy gombbal záródnak - ez az egyetlen lehetőséged arra, hogy a derekad kihangsúlyozd. Anyaguk többnyire düftin vagy tweedre emlékeztető szövet.

Forrás: AFP, Pull & Bear

Három darab, amit akár mellőzhetsz is

1. Pulcsi - az elején diagonálban felvarrt ékkövekkel.
2. Répanadrág - a combot erősíti, és inkább közönséges, mint dögös hatást kelt.
3. Nejloning - oké, a mai izzadásgátló dezodorok valóban csodákra képesek, de egy stresszes tárgyalás közepén nem pattanhatsz fel, hogy frissítsd az illatodat, szóval a viselése komoly kihívással jár.

3. Blúz nélkül viselt pulóver

Ez a darab a rejtett szexualitás gyöngyszeme volt a '80-as években - azt a hatást keltette, hogy épp csak felkaptál valamit a meztelen testedre, és a nagy kapkodásban elfelejtettél blúzt venni a pulcsi alá. A legklasszikusabb piros, kék, bézs és szürke színekben ezt a trendet ismét követheted! Hab a tortán, hogy míg a nyolcvanas években nem vettek alá melltartót, ma tökéletes mellformáló csodamelltartón viselheted, így tényleg minden mellékíz nélkül szuperszexi. Puha, kissé bolyhos, kerek nyakú finomkötött pulóverek - ezeket csak imádni lehet.

Forrás: AFP, Zara

Két ikonikus darab

1. A-vonalú vastag nejlon, termóbéléses esőkabát. Törtfehér, nagy, rátett zsebekkel - ez Pierre Cardint és a hatvanas évek űrkorszakát idézi, ami viszont a nyolcvanas évek modernizmusában élt tovább. (Itt keresd: PULL & BEAR)
2. Indiánmintás poncsó. A bekuckózás jelképe lehet a hidegben - rendkívül romantikus ruhadarab, a hátránya az előnye is: nemcsak a ruhát, de a táskát is alatta kell hordani. (Itt keresd: Zara)

4. Anyagok és színek

A minták háttérbe szorultak, rendkívül sok egyszínű darab került a fogasokra, ami azért kedvező, mert megkönnyíti a ruhák kombinálását. Kék, piros, fehér, bézs és szürke színekkel nem nyúlhatsz mellé. Ha mégis mintára vágysz, szerezz be egy tűpettyes blúzt, vagy kékfestő hatású, kék alapon fehér mintás inget. Az anyagok finomak, puhák, lágy esésűek (selyembatiszt, pamutdzsörzé, műselyem, nejlon, géz, gyolcs, vászon). Melegséget árasztanak, az egyetlen gond velük, hogy képesek megmutatni a test apróbb hibáit. Alakformáló fehérneművel viszont nagyon nőiesek!

Forrás: AFP, Marks and Spencer
Új egyenruhát kaptak a MÁV dolgozói – mutatjuk a legjobb darabokathttp://www.life.hu/trend/20140926-a-mav-dolgozoi-uj-vasutas-egyenruhakat-kaptak-divatbemutatot-tartottak-a-modern-darabokbol.htmlA vasúttársaság bemutatta új vasutas uniformisait. Azt mondják, modernebb, színesebb és praktikusabb az új ruha, amelyet csaknem 16 ezer munkavállaló visel majd.Trend--A poncsók és a szőrös holmik diadala - Kabátkörkép 2014 őszérehttp://www.life.hu/trend/20140924-divat-es-trend-kabatok-2014-oszere-divat-a-poncso-szovetkabat-bordzseki.htmlMár nem elég egy laza kis blézer, ha korán reggel indulsz dolgozni, hiszen végérvényesen beköszöntött az ősz. De sose bánd! Idén ugyanis szinte minden divat, ha kabátokról van szó. Persze nem mindig a praktikum kerül előtérbe, mi azonban rajongunk az idei modellekért. Meg is mutatjuk a kedvenceinket!TrendOrigoLegyél szexi és nőies: villámgyors szépségtrükkök a francia nőktőlhttp://www.life.hu/trend/20140912-villamgyors-szepsegtrukkok-a-francia-noktol-amitol-noies-es-szexi-leszel.htmlNem kell órákat a tükör előtt töltened ahhoz, hogy friss, üde, sikkes és szexi megjelenésed legyen. Ha a francia nőktől veszel példát, akkor a magabiztosság, a természetesség és a szép mosoly mindennek az alapja. Azért ők sem vetik meg a kisebb trükköket - a Life.hu ezekből mutat hármat.TrendAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.