Stresszoldás, rugalmas gerinc - a kandarászana csodákra képes!

ászana stresszoldás jógával jóga stresszoldás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jógaászanákkal is tudod befolyásolni az idegrendszert, sőt, a mindennapi stresszt is csökkentheted. A jógahíd a test számos izmát formában tartja, de nem csak emiatt érdemes végezned. 

A videó egy félfordított testhelyzetet mutat be: a jógahíd - szanszkrit nevén kandarászana - egy paraszimpatikus, nyugtató hatású póz. Emelett rugalmassá teszi a gerincet, nyitja a mellkast, erősíti a hátizmokat, és formában tartja a comb-, csípő- és a farizmokat. A videóban átmozgatjuk a gerincet, majd a kandarászana helyes kivitelezése után azt is megtanulhatod, hogyan kompenzáld a gyakorlatot. Térd- és nyakproblémák esetén konzultálj a jógatanároddal, gyógytornászoddal!

Legyen neked is saját mantrád! Szankalpa, a szavak erejehttp://www.life.hu/ez-zsir/20140926-jogaiskola-a-jogaklikkel-szankalpa-sajat-mantra.htmlA minap egy menő multicég épületében járva felfedeztem, hogy a lift falára, a lépcsőházban, a tükrökre, a folyosóra pozitív megerősítő feliratokat helyeztek el, például "Értékes vagy", "Te is a siker része vagy!". A cél ezzel nyilvánvalóan nem az volt, hogy színes matricákkal dekorálják a munkahelyet. Felismerték, hogy ezek a mondatok, még ha mosolygunk is rajtuk, hatással vannak ránk, pozitív irányba hangolják a tudatunkat. Ez Zsír!ThinkstockFejleszd a kitartást, szorgalmat, önfegyelmet magadban – jógázz otthon!http://www.life.hu/ez-zsir/20140919-jogaiskola-a-jogaklikkel-fejleszd-a-kitartast-szorgalmat-onfegyelmet-magadban-jogazz-otthon.htmlHa eddig az tartott vissza a jógázástól, hogy nincs kedved vagy időd eljárni, és az időbeosztásodhoz igazítani az órákat, akkor ez a megoldás neked szól: jógázz otthon!Ez Zsír!ThinkstockMagadra ismersz? Öt kifogás, amiért eddig nem próbáltad a jógáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20140912-jogaiskola-a-jogaklikkel-ot-kifogas-amiert-eddig-nem-probaltad-a-jogat.htmlMindig találni jó indokot arra, miért is ne kezdjünk sportolni, mozogni, edzeni. A jóga mostanában nagyon népszerű, nem is ok nélkül, ám sok a tévhit is ezzel a mozgással kapcsolatban. Ha ezeket elolvasod, egészen biztosan másként nézel majd a jógára!Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.