A photoshopolt arc és a tápláló olajok évszaka - ezeket kenjük magunkra idén ősszel

sampon fiatalság arckrém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan elfelejthetjük a könnyű nyári hidratálókat - a hűvösebb időben másként kell intéznünk a napi bőrápolást. Szerencsére idén összel is van miből válogatni: új textúrákkal, isteni olajokkal és fiatalító csodaszerekkel készültek a legnagyobb kozmetikai cégek. 

Fókuszban a tökéletes arc

Ha még keresed a tökéletes arckrémet, próbálj ki bátran új dolgokat: most is van miből válogatni. A L'Oréal Revitalift Magic Blur (1) az idei év egyik nagy újítása: a márka marketingesei szerint olyan, mintha photshopolták volna a bőrünket. Smink alá használd, a hatások között a ránctalanítás is szerepel. Az Avon (2) csokoládés finomsággal készült őszre, a Nivea (3) pedig olyan arckrémmel, amelyet kifejezetten az érzékeny bőrűeknek ajánlanak. A Lancôme (4) olyan arcápoló korrektort dobott piacra, amivel a ráncok, a tág pórusok és a bőregyenetlenségek ellen veheted fel a harcot. A Clinique Smart Custom-Repair szérumja (5) az ősz slágere lehet: a láthatatlan és a látható bőrkárosodások ellen küzdhetsz vele, és korrigálja is azokat.

A kozmetikus tippje

A Life.hu szakértője, Blakosvits Ildikó szerint amíg még jó idő van, nem feltétlenül kell zsírosabb krémekre váltani, ezt elég csak a mínuszokban megtenni. Ami fontos ősszel, az az alapos hidratálás, hiszen a nyár után kicsit kiszárad a bőrünk. Ha az irodában ülsz egész nap, semmi szükség fényvédős krémeket használni, a hétvégi kirándulásokhoz azonban jó, ha van a krémben némi fényvédő, hiszen még télen is erősek a nap sugarai.

Isteni olajok az üde bőrért

Akár az arcodra kened őket, akár a testedre, az olajokkal mindenképp jól jársz: gondosan ápolják, hidratálják a bőrt, és ránctalanító hatásuk is van. A L'Occitane Divine arcolaja (1) hatásos az öregedés látható jelei ellen, a L'Oréal Nutri Gold (2) a benne található nyolcféle esszenciális olajjal táplálja a bőrt. A Dove (3) és a The Body Shop (4) olajokkal az egész testet kényeztetheted, a Vanita fürdő tejpor (5) indiai citromfűvel és olívaolajjal pedig bársonyossá és puhává teszi a bőrt.

A kozmetikus tippje

Ildikó szerint ha az ember megszokja, hogy a bőre olajos, akkor érdemes ezeket használni, mert táplálóak. A kozmetikus elárulta, az olajos termékek nagyon jók, de kipróbálhatod akár a hidegen sajtolt olajokat - mandulaolajat, repceolajat is az arcra, éjszakai krém helyett. Arra azonban felhívja a figyelmet, hogy csakis jó minőségű termékeket használj - ne a sütéshez vásárolt olívaolajat kend magadra, hanem válassz minőségibb dolgokat. Arra is érdemes figyelni, hogy kicsit nedves bőrre kend fel az olajat, úgy jobban beszívódik!

Ápold a hajad!

Nemcsak a bőrt, de a hajat is érdemes extrán kényeztetni a hűvösebb idő beköszöntével. A Nivea Colour Care (1) újdonsága festett hajra tökéletes választás, a L'Occitane samponja (2) pedig revitalizálja a fürtöket. Az Avon (3) avokádóval és makadámiadióval hidratálja a hajszálakat. Az Isana sampon (4) extra volument biztosít a hajnak, az Elseve Argini Resist Lightot (5) pedig kimondottan vékonyszálú hajra tervezték, a hajszálakat nem nehezíti el.

A mesterfodrász tippjei

Kurucz Niki, a Jónő Team fodrásza szerint érdemes ősszel olyan samponokat választani, amik UV-szűrővel rendelkeznek, illetve hasznos, ha pakolásokkal kényezteted a fürtjeidet. Niki elmondta azt is, nem kell kétségbe esni, ha ősszel azt tapasztalod, hogy hullik a hajad - ez természetes dolog, amikor megváltozik az időjárás.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.