20 kilót ledobott, majd fitneszmodell lett Bán Vivien

Forrás: Pixelmester.Hu -
fitnesz Bán Vivien egészséges életmód fitneszbajnk fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendkívül csinos Bán Vivien egyre nagyobb sikereket ér el fitneszmodellként. Ám még mielőtt bárki azt hinné, neki könnyű, mert jók az adottságai, elárulom, hogy Vivi 13 évesen még húsz kilóval többet nyomott. A kitartás és a kőkemény edzés azonban meghozta a gyümölcsét - következzen most az ő története.

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.

A 166 centis Vivien versenysúlya most 52 kiló, de ez nem volt mindig így: öt éve húsz kilóval többet mutatott a mérleg. ,,Nagyon tésztás voltam, imádtam ezeket az ételeket. De fokozatosan átalakult az életvitelem, és leszoktam a hizlaló dolgokról. Igenis fontos, hogy esztétikusak legyünk, én például csak így érzem jól magam a bőrömben. Soha többé nem akarok úgy kinézni, mint akkor!" - vallja a fiatal lány.

Forrás: Pixelmester.Hu

Vivien az étrendje megváltoztatása mellett egyre több időt fordított az edzésre. Először a gyermekfitnesszel kezdte, most már amellett fitneszmodell versenyző is. Öt éve indul versenyeken, és egyre sikeresebb. ,,Mindig imádtam táncolni, akrobatikus fitnesz edzésekre barátokkal mentem először és nagyon megtetszett az ottani közeg. Majd jöttek az edzőtermi edzések, ami egyre jobban ment: kétszeres WBPF junior fitneszbajnok vagyok, országos bajnokságokon többször lettem aranyérmes, a tavalyi világbajnokságon 2. lettem, a WBPF világkupán idén felnőttmodell kategóriában első helyezést értem el. Most azonban kényszerpihenőn vagyok, nem lazítottam túl sokat az utóbbi időben. Persze ez azért számomra aktív pihenést jelent, mivel ez az alapozási időszak. Készülök a tavaszi idényre, hogy kétszer olyan jó formát hozhassak és eredményeket érjek el, mint korábban. Nagy álmom, hogy világbajnok lehessek. Arra vágyom, hogy a szakma is elismerjen, edzőként pedig segíteni szeretnék a sok-sok tehetséges fiatalnak. Arra törekszem, hogy motiváljam a korosztályomat, szerintem nem árt ez a mai fiataloknak" - vallja Vivien.

A fiatal lány hetente öt alkalommal edz konditeremben, főképp súlyzókkal, de persze kardiózik is. Ha figyel az étkezésre, nincs szüksége akkora intenzitású kardiózásra. Ám ez azért fontos kiegészítése az edzésnek, így szerinte ezt nem is szabad elhanyagolni. Ha versenyre készül, minden nap szerepel az edzéstervében a futás vagy a taposógép. Persze néha neki is kell olyan mozgás, ami kikapcsolja. ,,Sokan elítélik, én viszont imádom a rúdtáncot. Mivel hajlékony vagyok, haladó órákra járhatok. Szerintem ez egy szuper mozgásforma, sokkal nehezebb,mint amilyennek tűnik, ráadásul kiváló erőnlétet ad."

Forrás: Bán Vivien

Vivi tippjei

,,Nőként jól tudom, hogy számunkra a legproblémásabb az alhas, a csípő, a derék és a comb tájéka. Az én személyes kedvencem a guggolás minden formája, illetve a kitörések. Az is fontos, hogy a nőkben tudatosuljon végre, nemcsak a kardiózás az, ami hatásos. A súlyzós edzések is nagyon fontosak, mert attól lesz tónusos a test. Emelett hasra sem árt dolgozni, de azt tudni kell, hogy diéta nélkül nem tűnik el a felesleg. A felülésekre, hasprésekre esküszöm. "

A fiatal lány az étkezésére is nagyon odafigyel: igyekszik egy nap ötször enni. Reggelire sokszor fogyaszt rántottát tojásfehérjéből, vagy zabpelyhet natúr joghurttal, friss gyümölccsel. Ebédre hal vagy csirke szerepel a menüjében, vacsoránál pedig mellőzi a szénhidrátokat, helyette húst, zsírszegény túrót eszik. Sok friss zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, nassolni pedig nem szokott. Ha azonban valaki nem tud meglenni enélkül, Vivien a magokat és a zabszeletet javasolja. ,,Chipset sosem eszek - nem is szeretem, és nem is egészséges. De persze én is szoktam bűnözni - van heti egy csalós napom, amikor azt eszem, amit csak akarok."

Néhány finomság Vivien konyhájából Forrás: Bán Vivien

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.