Hagyj egy kéznyomot a családok széthullása ellen!

halál válás SOS Gyermekfalvak Alapítvány család SOS-gyermekfalu
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy váratlan, hosszas betegség, egy fájdalmas válás vagy a munkahely hirtelen elvesztése akár a család széthullását is jelentheti. Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa úgy határozott, elindítja családmegerősítő programját, annak érdekében, hogy a nehéz időszakokban is egyben tartsa a családokat.

Céljuk, hogy segítsék őket a váratlanul adódott vészhelyzet megoldásáig, illetve megelőzzék, hogy a gyermekek állami gondozásba kerüljenek szüleik átmeneti problémái miatt. A program keretében virtuális kézlenyomata otthagyásával most mindenki kifejezheti: egyetért a szervezet céljával.

Az új családmegerősítő program célja a megelőzés, azaz hogy minél kevesebb gyermek kerüljön állami gondozásba. Az alapítvány a különböző okokból válsághelyzetbe került családoknak segít talpra állni, hogy a gyerekeket ne kelljen kiemelni a családjából és állami gondozásba venni.

Az Origo által is támogatott kampány egyik arca, Szabó Győző arról beszélt, hogy szülőként az a legfontosabb, hogy a felek a gyerekek érdekeit vegyék figyelembe.

"Kisebb-nagyobb hibák minden ember életében előfordulnak, de figyelni kell arra, hogy a család minél kevésbé sérüljön.Nagyon jóban maradtunk a volt feleségemmel, és igyekeztük úgy intézni a válást, hogy Bori úgy érezze, mintha mi sem történt volna. Remélem, az SOS kampányának meglesz az a várt pozitív hatása, hogy kevesebb család sérül majd" - nyilatkozta a színész.

A kéznyom kampányhoz - Hámori Gabriella, Kamarás Iván, Száraz Dénes és Csizmadia Ildikó - közreműködésével videó is készült:

Segíts te is!

Az SOS Gyermekfalvak legújabb kampányán keresztül mindenki ingyen segítséget nyújthat a veszélyeztetett családoknak a www.sos.hu/keznyom weboldalon virtuális kéznyomának, azaz nevének, e-mail címének és telefonszámának otthagyásával, melyek révén a későbbiekben a segítők tájékoztatást kaphatnak a program alakulásáról és a támogatási lehetőségekről. 2014. október 31-ig az SOS Gyermekfalvak 5000 db kéznyomot szeretne összegyűjteni családmegerősítő programjának elindítására. A virtuális kéznyomok kézzel fogható értékké, adománnyá válnak.

Amit tudni kell az SOS Gyermekfalvakról

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa olyan civil szervezet, melynek célja az otthonukat vesztett gyermekek nevelése, a veszélyeztetett helyzetű gyerekek és családjaik támogatása, érdekeik képviselete. Segítségükkel a gyerekek családi házakban nőnek fel, ahol a vérszerinti testvérek együtt maradhatnak. A klasszikus modell szerint az SOS Gyermekfalvak 12-15 családi házból állnak, ahol SOS anyák - hivatásos nevelőszülők - nevelik a gyerekeket, és a gyermekfalvak közösségét egy faluvezető irányítja. Az utóbbi évtizedben ugyanakkor az SOS Gyermekfalvak szakmai programja jelentősen megváltozott, előtérbe került a gyermekek átmeneti családba fogadása és a családok támogatása a kiemelés megelőzése érdekében.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.