Hiányzik belőled a kitartás? Változz jógával!

Forrás: Thinkstock -
JógaKlikk jóga kitartás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha jógázol, egyre jobban értelmet nyer a: „Te irányítod a sorsod!" kijelentés. Az a cél, hogy a gyakorlással, tested és elméd működésének megtapasztalásával és megértésével tudatosan befolyásolhasd az életedet a jó irányba. De mi van, ha hiányzik ehhez a kitartás? 

A tapasz a szanszkrit tap gyökből származik, jelentése izzani, égni, és nagy lelki eredetű testi energiára utal. Hétköznapi értelemben arra az intenzív erőfeszítésre, amelyet egy meghatározott cél érdekében teszel. Az egyik legnagyobb jógamester, B. K. S. Iyengar szavaival élve: „A méltó cél az életet megvilágosulttá, tisztává és istenivé avatja. Ilyen cél hiányában a cselekvésnek és az imádkozásnak nincs értéke. A tapasz nélküli élet olyan, mint a szeretet nélküli szív."

Forrás: Thinkstock

Ahhoz tehát, hogy az életed megváltozzon, hogy egyáltalán tehess a rossz szokásaid, boldogtalanságod ellen, határozottan megfogalmazott célok kellenek. Legyen ez az első lépés! Végy egy papírt és határozz meg rövid, közép- és hosszú távú célokat magadnak. Ha ezzel megvagy, vedd sorba, hogy milyen eszközökre és mennyi időre van szükséged céljaid megvalósulásához, vagyis hova tudsz helyet csinálni nekik az életedben. Fontos azonban, hogy ne legyen ez túl nagy falat, kis lépésekben haladj!

Tudtad?

Pszichológiai kutatások igazolják, hogy a régi rossz szokásaink dekódolásához, valamint új, pozitív minták meghonosításához minimum három hétre van szükség. Amit viszont 21 napon keresztül rendszeresen beillesztünk a napirendünkbe, az szokásként rögzül a tudatalattinkban.

Ha hátfájással, derékfájással, fejfájással, emésztési problémákkal, súlyfelesleggel, koncentrációs zavarokkal, fáradékonysággal vagy bármi egyéb problémával küszködsz, és most kész vagy ezen változtatni, akkor végezz a cél eréséhez szükséges tevékenységet 21 napon át. Ennek érdekében lehet, hogy némi önfegyelem, lemondás és akaraterő kell, ez is a tapasz. De jó hír, hogy minél többször éled meg a gyakorlást, annál könnyebb a folytatás, fejlődik a jellemed és a tapasz ereje átlendít a nehézségeken. A nehézségeket ne gátnak, hanem megoldandó feladatnak tekintsd, a siker kulcsa csak a gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás!

Ha úgy döntesz, hogy a jóga az életedet pozitív irányba kormányozhatja, segítünk! Az otthoni jógázást könnyebb beilleszteni a hétköznapokba. E heti ingyen videónk egy ájurvédikus szemléletű gyakorlás. Végezd el velünk ezt napi fél órában 21 napon keresztül. A videó egy 21 részes tanfolyamnak az első része, de már ez is elindítja a változást!

Legyen neked is saját mantrád! Szankalpa, a szavak erejehttp://www.life.hu/ez-zsir/20140926-jogaiskola-a-jogaklikkel-szankalpa-sajat-mantra.htmlA minap egy menő multicég épületében járva felfedeztem, hogy a lift falára, a lépcsőházban, a tükrökre, a folyosóra pozitív megerősítő feliratokat helyeztek el, például "Értékes vagy", "Te is a siker része vagy!". A cél ezzel nyilvánvalóan nem az volt, hogy színes matricákkal dekorálják a munkahelyet. Felismerték, hogy ezek a mondatok, még ha mosolygunk is rajtuk, hatással vannak ránk, pozitív irányba hangolják a tudatunkat. Ez Zsír!ThinkstockA kiegyensúlyozott nő titka – aktiváld a szexcsakrádat!http://www.life.hu/ez-zsir/20141003-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-kiegyensulyozott-no-titka-aktivald-a-szexcsakradat.htmlSzexualitás, szenvedély, kreativitás, párkapcsolatok, női-férfi polaritás, odaadás, átélés, önmagad elfogadása, az evéshez való viszonyod – ezek mind a szexcsakrához kapcsolódnak. Aktiváld őket! Ez Zsír!--Fejleszd a kitartást, szorgalmat, önfegyelmet magadban – jógázz otthon!http://www.life.hu/ez-zsir/20140919-jogaiskola-a-jogaklikkel-fejleszd-a-kitartast-szorgalmat-onfegyelmet-magadban-jogazz-otthon.htmlHa eddig az tartott vissza a jógázástól, hogy nincs kedved vagy időd eljárni, és az időbeosztásodhoz igazítani az órákat, akkor ez a megoldás neked szól: jógázz otthon!Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.