Még a hollywoodi színésznőt, Julia Roberts-et is sokat bántották az iskolában. A színésznő ezt egy iskolai zaklatás ellen küzdő szervezet, a GLSEN díjának átvételekor árulta el.

Őszintén beszélt szörnyű iskolai éveiről Julia Roberts a minap egy díjátadón. Hollywood egyik legfényesebben ragyogó csillaga férjével, Danny Moderrel együtt a GLSEN Humanitárius díját kapta meg az iskolai zaklatás elleni küzdelemben végzett munkájukért – tudósít az MTI. 

Forrás: AFP/Jonathan Leibson

A színésznő elárulta, hogy diákkori életére olyan hatással volt az átélt zaklatás, hogy teljesen jelentéktelennek érezte magát. A GLSEN, amely az LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) közösség tagjainak megfélemlítése és zaklatása ellen küzd az iskolákban, azért harcol, hogy minden gyerek biztonságban érezze magát. "Ezek a srácok hősök, sokat tesznek azért, hogy a gyerekek szabadon járhassanak iskolába" – mondta a híresség, és hangsúlyozta, hogy a megfélemlítés súlyos probléma a mai társadalomban.

Arról is beszélt, milyen fontos, hogy ne tűrje el senki a megfélemlítést. "Erre próbálom tanítani a gyerekeimet is. A passzivitás akkor is hiba, ha az áldozat nem a barátod és a dolog nem veled történik, hiszen mindannyian emberek vagyunk. Ha az ember nem tesz semmit, akkor nem különbözik a támadótól " – magyarázta.

A Life.hu is többször hangsúlyozta már, hogy nagyon fontos odafigyelni, miért félénk, és stresszes a gyermekünk, mert zaklatás is lehet az oka! Erről részletesen ITT olvashatsz! 

Korábbi cikkünkben pedig leírtunk mindent, amit az iskolai zaklatásról tudnod kell, és azt is, hogyan vethetsz véget neki!