Pihe-puha, csinos és nagyon trendi - kell néhány kötött holmi!

fashion week kötött ruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2014 végén újra virágkorukat élik a kötött holmik. Imádjuk ezt a trendet, hiszen kényelmes, meleg és hihetetlenül jól variálható. Meg is mutatjuk kedvenc darabjainkat!

Kötött luxus

Alig találni olyan világmárkát, aki ne mutatott volna be kötött holmikat az idei szezonra. Lehet szűk vagy oversize, színes vagy meghatározhatatlan árnyalatú, ezek a darabok népszerűek a kifutón is.

Calvin Klein, Missioni, Stella McCartney

A magyarok is imádják

A hazai divattervezőket is megihlette a tél: rengeteg csinos és különleges darabot találhatsz a kínálatban.

Áeron, Lilla Papai

A kötött ruhák mellett a pulóver, a méretes kardigán és a poncsó is alapdarab idén télen.

Ooh my deer, Tomcsányi Dóri, Bálint Sára

Mit mond a stylist?

A Jónő team stylistcsapata, a Fashion donor is rajong a kötött holmikért: ,,A nagy, kötött holmik a kedvenceink! Pulóverek közül ajánljuk a magyar tervezők által megálmodott darabokat: a KELE Clothing, Nanushka, Tomcsányi Dóri, Aeron pulóverek nagyon csinosak.

Akik kicsit teltebbek, azoknak javasoljuk a kisebb szemű kötési módszerrel készített pulóvereket, ugyanis plusz réteget képez a nagyobb kötés, és optikailag nagyít. A kötött ruhákat azoknak ajánljuk, akiknek egy csepp felesleg nincs a testükön, hiszen szintén az érvényes, mint a pulóvereknél.

Az oversize darabok idén tarolnak, amelyekbe szuper belebújni a hidegebb napokon. A mintásak, élénkek, pasztellek uralkodnak. Bő fazont szűk farmerrel, a szűkebb, rövidebb darabokat szoknyákkal, élére vasalt nacikkal is ajánljuk."

Csinosan, nőiesen

Ha csajos szettre vágysz, válassz a test vonalát követő fazonok közül. Vagány, laza, ugyanakkor nőies akarsz maradni? Ellensúlyozd a testkövető vonalakat bakancssal vagy motoros csizmával - az összhatás hihetetlenül jó lesz. Az oversize holmik is tudnak szexisek lenni, amit kombinálhatsz dögös combcsizmával. Az eredmény cseppet sem lesz közönséges!

1. Asos 106 font, 2. TopShop 46 font, 3. H&M 5.990 forint, 4. Zara 14.995 fotint, 5. Springfield 36,99 euró

Melegen tart

Nincs tél kötött pulóver nélkül, de idén a poncsók, a bő, hosszú kardigánok és a mellények legalább ennyire népszerűek. Hogy még véletlenül se legyen mamás az összhatás, kombináld őket egészen eltérő anyagokkal, például bőr- vagy bőr hatású nadrággal, csipkével.

1. H&M 8.990 forint, 2. F&F 7.900 forint, 3. Zara 14.995 forint, 4. H&M 14.990 forint, 5. New Yorker 7.490 forint, 6. Intimissimi

A szerző véleménye

"Pár éve vettem egy királykék kötött ruhát, azt egyszerűen nem tudom megunni. Idén azonban beleszerettem az oversize miniruha-combcsizma párosításba, ami szerintem hihetetlenül szexi - a nagyon nőcis csizmát remekül ellensúlyozza a bő ruha. Kötött holmikat egyébként nem csak fast-fashion üzletekben vásárolok, a turikban is rengeteg kincsre bukkanok: a méretes kardigánokat, pulcsikat mindig ott szerzem be."

Life.hu tipp

A kötött szoknyák is nagyon divatosak, itt már megmutattuk kedvenceinket az idei kínálatból. Ha pedig poncsók közül válogatnál, kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.