Ismerd meg Franciaország trópusi arcát: Guadeloupe, a buja szépség

Forrás: Thinkstock -
Guadalupe luxus trópusi Karib-tenger nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Franciaország kapcsán sokaknak a lüktető Párizs, a fényűző Côte d'Azur és a meseszép Loire-völgye jut eszébe, ám azt már kevesebben gondolnák, hogy egy igazi karibi gyöngyszemmel is büszkélkedhet. A Kis-Antillákhoz tartozó Guadeloupe az ország egyik tengerentúli megyéje, amit az indiánok "Karukera"-nak, azaz a „gyönyörű vizek szigetének" neveztek el, és álomcélpont a romantika szerelmeseinek.

Öt sziget, öt hangulat

Az egzotikus Guadeloupe-szigetek mintegy 200 mérföldre fekszenek Martinique-tól, Franciaország másik tengerentúli megyéjétől a Karib-tenger és az Atlanti-óceán ölelésében. A pillangó alakú Guadeloupe-ot Kolumbusz Kristóf fedezte fel 1493-ban, amelynek két „szárnyát" egy keskeny szoros választja el egymástól. A kisebb, keleti szárny (Grande-Terre) gyönyörű fehér homokos strandokat, kellemes üdülőhelyeket és a sziget legnagyobb városát (Pointe-à-Pitre), míg a nyugati szárny (Basse-Terre) drámai esőerdőket, azúrkék lagúnákat, látványos vízeséseket és a fővárost rejti magában. Guadeloupe személyisége és kreol kultúrája az európai, afrikai és a kelet-indiai hatások harmonikus keveréke, a francia 'joie de vivre', vagyis életöröm az egész területet áthatja. A másik három sziget - La Désirade, Les Saintes és Marie-Galante - színes növény- és állatvilága, a vendégszerető helyiek és az izgalmas szabadtéri tevékenységek gondoskodnak arról, hogy a vakáció alatt egy percig se unatkozz!

Forrás: Thinkstock

Jó, ha tudod

Guadeloupe-ban a főszezon novembertől májusig tart, amikor az időjárás szárazabb és a levegő kevésbé párás. A beutazáshoz nem szükséges vízum, csak érvényes útlevél. Bővebb infót itt találsz.

A Life.hu extra tippje

Hajózd be a Karib-térség leggyönyörűbb szigeteit, és kirándulj a varázslaton Guadelupe-n! Kolumbusz nyomában hajóút - Costa Magica - 7 éj - 101.990 forint/fő/7 éjtől

Minden nap egy új felfedezés

A guadeloupe-i nyaralás akkor is felejthetetlen élménnyé válhat, ha egész nap a strandon heverészel, miközben a napsugarak melegítik a bőrödet, ám az aktív pihenéshez is adottak a lehetőségek. A sziget az egyik legnépszerűbb búvárhely a világon, sok szálloda kínál merülő kurzusokat, ahol a medencében gyakorolhatod a különféle búváreljárásokat és -készségeket. Guadeloupe-ban vannak a legjobb kerékpárterepek a Karib-térségben, így bringával is felfedezheted a környező szigeteket. A Basse-Terre partjainál lévő Cousteau Rezervátumban megcsodálhatod a víz alatti élővilágot, a 'Jardin Botanique de Deshaies' nevű botanikus kertben káprázatos trópusi növényeket, liliommal benőtt tavakat és rengeteg színes madarat láthatsz. A hegyi túrázás, a lovaglás, az ejtőernyőzés és a vitorlázás az itt töltött napok egyik csúcspontja lehet, amelyek lehetővé tetszik, hogy más aspektusból gyönyörködhess a táj kivételes szépségében.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

A Pointe-Noire-ban található Kakaó házban megtudhatod, hogyan készül a csokoládé, és ha autentikus szuvenírt szeretnél, ajándékozd meg barátaidat „salako"-val (hagyományos kalap), szegfűborsillóolajjal vagy cseresznyedzsemmel.

Érintetlen természet, gazdag történelmi emlékek

A francia-karibi szigetvilág természeti kincsei és régre visszanyúló történelme is bőséges látnivalót kínál. A sziget legkeletibb csücskénél lévő félsziget, a La Pointe des Châteaux biológiai sokfélesége és régészeti gazdagsága miatt egyedülálló terület, a túraútvonal egy sziklára épült keresztig vezet, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Grande-Terre-re és a távoli La Désirade-szigetre. A nyugati oldalon lévő Guadeloupe Nemzeti Park tulajdonképpen egy hatalmas esőerdő, ahol kipróbálhatod a sziklamászást, vagy benevezhetsz egy látványos dzsip-szafari kirándulásra.

A Kis-Antillák legmagasabb hegye, a helyiek által La Grande Dame-nak becézett vulkán (1467 méter) a parkban található, ahogyan a rendkívül látványos Carbet-vízesés is, amely három lépcsőben hullik alá. A Napóleon erőd Les Saintes szigetén található, amely ma történelmi hely és kulturális múzeum, egy gyönyörű botanikus kerttel. A La Désirade- és a Petite-Terre-szigetek kivételes szépségüket a buja tengeri környezetnek, a fehér homokos strandoknak és az óriási korallzátonyoknak köszönhetik. Marie-Galante a „száz szélmalom" szigeteként ismert, ahol a cukornádtermesztés a fő megélhetési forrás, és a szeszfőzdékben te is megkóstolhatod a híres Père Labat rumot. Guadeloupe fővárosa, Basse-Terre tökéletesen ötvözi a francia és a karibi hangulatot, így tökéletes hely mind a napimádóknak, mind az ínyenceknek. A fontosabb látványosságok közé tartozik a katedrális, a 17. században épült erőd, a főtér és a hangulatos piac, a külváros pedig hatalmas gyarmati kúriáknak ad otthont.

Forrás: http://www.guadeloupe-paradise.fr

Life.hu tipp

Sainte Anne pálmafákkal övezett tengerparti sétányán romantikus sétát tehetsz, ám a kis halászfaluba, Port-Louisba is érdemes ellátogatnod, ami Guadeloupe legszebb strandjainak ad otthont.

4 természeti csoda, amihez nem kell rózsaszín szemüveghttp://www.life.hu/lifeutazas/20141104-termeszeti-csodak-a-vilagban-indonezia-ausztralia-szines-rejtelye-a-hillier-to-dusty-rose-lake.htmlA körülöttünk lévő világ át van itatva fantasztikus színekkel, amik tudattalanul is befolyásolják hangulatunkat, érzelmeinket, gondolkodásunkat. A legnagyobb festő maga a természet, kreativitása azonban nem merül ki a kék tavakban, a zöld erdőkben és a fehér hegycsúcsokban. Káprázatos rózsaszín alkotásai játékos énjét tükrözik, és elég csupán egyetlen pillantást vetni rájuk, máris rabul ejtik a képzeletet! Íme, a Life.hu kedvencei!Utazás--Ahol nincsenek síró gyerekek: fényűző üdülőhelyek kizárólag felnőtteknekhttp://www.life.hu/lifeutazas/20141103-udulohelyek-kizarolag-felnotteknek-eger-karib-tenger-jamaica.htmlSzülőként is szükséged lehet időről időre egy nyaralásra a lurkók nélkül, de egyedülállóként is vágyhatsz olyan romantikus kiruccanásra, ahol az égvilágon semmi nem zavarja meg a pihenésed, és nyugodtan élvezheted a szabadságod. A Life.hu most olyan „gyerekmentes zónákat" gyűjtött össze a nagyvilágból, amik exkluzív környezetükkel és kimagasló szolgáltatásaikkal igazi oázist nyújtanak az utazók számára.Utazás--Costa Rica: a színek, az ízek és a boldogság országahttp://www.life.hu/lifeutazas/20141011-costa-rica-utazas-manuel-antonio-nemzeti-park-arenal-vulkan-csendes-ocean-es-karib-tenger.htmlHa az ember Costa Ricán jár, szinte megáll az idő. Ebben az országban nincs nagy jelentősége sem a napoknak, sem az óráknak, a sietség és a stressz fogalmát pedig nem ismerik az itteniek. Costa Ricát gyakran nevezik a világ legboldogabb országának, nem véletlenül: az itt eltöltött két hetem alatt tényleg mindenki olyan kedves, barátságos és boldog volt, amihez foghatót még soha, sehol nem tapasztaltam.Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.