Gyógyvízből húsleves? Ez aztán a menő!

Forrás: Rudas Restaurant @ Bar -
húsleves Rudas fürdő gyógyvíz Kovács Lázár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember végén megnyitott a patinás Rudas Gyógyfürdő új szárnya. A frissen átadott épületben a panorámás fürdőzés mellett gasztronómiai élményben is részesülünk. Itt gyógyvízből főznek!

A rómaiak, később a törökök is úgy tartották, hogy a Juventus-forrás vize nem csak kívülről fejti ki a gyógyvizek áldásos hatását. Erre a megállapításra épül a fürdő emeletén megnyílt étterem, a török-magyar fúziós konyha, ahol gyógyvízből főznek. Nem kell aggódni, a limonádé és az ételek nem őrzik a gyógyvizek jellegzetes szagát, de az ételeknek egyedi, utánozhatatlan ízt adnak a vízben lévő oldott ásványi anyagok.

Forrás: Rudas Restaurant @ Bar

"Kevés helyen főznek gyógyvízzel, itt viszont minden adott volt, hogy ez legyen a konyha alapja. A gyógyvizet mindenkinek divatos formátumba öntöttük, mint a mentás limonádé vagy a húsleves. A friss gyógyvíz szaga az ammóniatartalma miatt erős, záptojásszagú. Viszont ha sót teszünk bele, akkor ez eltűnik. Pláne, ha melegítjük is. A mérések szerint az elemek, amik a vízben vannak, megmaradnak, csak az erős illata távozik. Nem tudom, milyen arányban tartalmaz ásványi anyagokat a leves, de azt biztosan tudom, hogy klórt nem, amit a csapvíz. Nem nekem, hanem a fürdőnek jutott eszébe, hogy a gyógyvízből főzzünk. Azt szerették volna, hogy Európában és Budapesten is különleges legyen a konyha. Én mint gasztronómiai tanácsadó veszek részt az étterem munkájában, minden oldalról ki kellett kísérletezni ezt a szokatlan koncepciót. Nagyon élvezem, ez számomra is új terület!" - árulta el a Kovács Lázár gasztronómiai vezető.

Forrás:Rudas Restaurant @ Bar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.