Karcsú derekat szeretnél? Kávéval vagy teával még ez is megoldható, sőt, még a cukorbetegség kockázata is csökken – derült ki a legújabb kutatásokból.

Ha reggelente egy kis frissességre vágyunk, általában a kávéhoz vagy a teához fordulunk segítségért. Hatásaikról már eddig is sokat hallottunk, például a kávé gyógyító funkcióiról vagy a méregtelenítő teákról, de a kutatók most egy újabb tényre derítettek fény. E szerint, ha napi 3-4 csészével fogyasztasz belőlük, azzal csökkentheted a cukorbetegség kialakulásának kockázatát a szervezetedben. 

Forrás: Thinkstock

Akik rendszeresen isszák ezeket az italokat, sokkal hajlamosabbak a karcsú derékra és az alacsonyabb testtömeg-indexre (BMI), mint azok, akik egyáltalán nem, vagy kevesebb, mint egy csészével isznak naponta – írja a Daily Mail. 

A szélesebb derék, magasabb BMI és a magas vérnyomás is mind hozzájárulnak a metabolikus szindróma (anyagcserezavar) kialakulásához, amelyek növelhetik a cukorbetegség, a szívbetegség és a stroke kockázatát is. A kutatásból az is kiderült, hogy ezekből a tünetekből sokkal kevesebb jelent meg a rendszeres kávé és tea fogyasztóknál, feltehetőleg azért, mert a bennük található vegyületek fellépnek ezekkel a gyulladásos anyagokkal szemben.