Buja trópusi növényzettel borított hegyhátak, hófehér partszakaszok, türkizkék lagúnák és mindenütt kristálytiszta víz. Mint egy film katartikus csúcspontja, úgy érinti meg a lelkedet Tahiti, a romantika szigete, amelynek varázsa nemcsak páratlan szépségében, hanem sokoldalúságában és kifinomultságában rejlik.

Tahiti, a Csendes-óceán királynője

Nem fogod egyhamar elfelejteni a szemed elé táruló képet, amikor kilépsz a cölöpökön álló bungalód teraszára, és megpillantod a végtelenbe nyúló azúrkék tengert. A Csendes-óceán déli részén található Francia-Polinézia legnagyobb szigete a tökéletes nyaralás egyik szinonimája, és olyan csodálatos természeti környezetben fekszik, ami a világon szinte egyedülálló. Az évek során Tahiti védjegyévé váltak a víz feletti bungalók, az álomszép strandok, a pálmafákkal övezett lagúnák és a színpompás élővilág, így nem csoda, hogy a leginkább áhított üdülési célpont a Földön. Az egzotikus sziget két részre oszlik: a nagyobb (Tahiti Nui) robusztus és hegyvidéki jellegű, a kisebb része (Tahiti Iti) buja, természetes szépségéről, régészeti lelőhelyeiről és hagyományos polinéz falvairól ismert. A Paul Gauguin festményei által halhatatlanná vált Tahitin egy olyan egzotikus világ tárul eléd, amit talán elképzelni sem tudtál idáig, és kényelmes resortok egész sora, valamint a legendás polinéz vendégszeretet gondoskodik a felejthetetlen vakációról.

Forrás: Thinkstock
Jó, ha tudod
A szigeten a csapadékos szezon novembertől áprilisig, a száraz szezon májustól októberig tart, és az átlaghőmérséklet egész évben 24-30 °C körül alakul. Bővebb információt az országról és a beutazási feltételekről itt találsz. 
Life.hu tipp
A fővárostól félórás kompúttal elérhető Moorea hamisítatlan polinéz hangulatáról híres, és ez a varázslatos szépségű sziget a művészek - festők, ékszerészek, tetoválómesterek - búvóhelye is, akik itt telepedtek le, hogy ihletet merítsenek az alkotómunkához.

Szívd magadba az autentikus polinéz kultúrát!

Nincs jobb módja annak, hogy megismerd a polinézek mindennapi életét, mint benevezni az apró falvakon áthaladó szigettúrára. Ha Tahitit más aspektusból szeretnéd látni, befizethetsz egy helikoptertúrára is, ám a motorcsónakkal és a kenuval való felfedezések legalább ennyi izgalmat rejtenek magukban. A sziget világszínvonalú merülőhelyei minden évszakban vonzzák a búvárkodni vágyókat, a délnyugati partjainál lévő Teahupo'o hullámait pedig a legveszélyesebbek között tartják számon, nem véletlenül nevezik a szörfösök Mekkájának. Az ókori polinéz kultúra lenyomatai az ún. marae-k (kőből készült emlékhelyek), ezek közül a legjelentősebb a Taputapuatea marae Raiatea szigetén és a felújított Arahurahu marae Tahitin, ahol a „Heiva I Tahiti" nevű szertartások zajlanak minden év júliusában. Francia-Polinézia fővárosa, egyben Tahiti központja a vibráló és multikulturális Papeete, ahol rengeteg az izgalmas látnivaló. A városi piac egy igazi attrakció a turisták számára, itt a híres tahiti vaníliától a Monoi olajon át egészen a tradicionális színes kendőkig szinte minden kapható. A helyiek népszerű találkozóhelye a Vai'ete tér, ám a vízparti sétányon este indul be igazán az élet, amikor megérkeznek a friss és különleges finomságokat árusító büfékocsik.

Forrás: Thinkstock
Life.hu tipp
A Paul Gauguin Múzeum mellett lévő botanikus kert kihagyhatatlan látványosság, ahol csodálatos gyümölcsritkaságokkal, trópusi növényekkel és galápagosi óriásteknősökkel is találkozhatsz.

Mondd ki az igent a földi paradicsomban!

Nehéz elképzelni romantikusabb hátteret az esküvői fotókhoz, mint Tahiti, így nem meglepő, hogy a világ első számú nászutas helye. Ha bensőséges és exkluzív körülmények között ünnepelnéd meg az esküvői szertartásodat, a trópusi sziget tökéletes választás. Az idilli táj még jobban lángra lobbantja a szívedet, és mindehhez csupa olyan bámulatos programot választhatsz, amik megerősítik az összetartozás érzését. A cölöpökön álló bungalók a kényeztetés legmagasabb fokát nyújtják - ezt nem véletlenül nevezik luxusnyaralásnak. Ezek a különleges víz feletti szálláshelyek egyrészt csodálatos panorámával ajándékoznak meg, másrészt az étkezés fogalmát is teljesen új szintre emelik, hiszen a polinéz kenuk minden nap „házhoz" szállítják neked az ínycsiklandó ételeket. Tahiti a gyöngyhalászat egyik központja, meleg vizű lagúnái tökéletes környezetet biztosítanak a Pinctada margaritifera nevű osztrigának, ami a színes, illetve fekete tahiti gyöngyöt adja. Ha még mélyebbre ásnád magad ennek az értékes drágakőnek a történetében, szánj időt a Papeete-n lévő Gyöngymúzeumra is! 

Forrás: Thinkstock
Life.hu tipp
A trópusi, az ázsiai és az európai ízek harmonikus keveréke eredményezi a polinéz konyha egyediségét. Ha a szigeten nyaralsz, ne hagyd ki a poisson cru-t, ami nyers halból, zöldségekből, lime-ból és kókusztejből áll, édesség utáni vágyadat pedig remekül csillapíthatod egy adag sült gyümölcspudinggal.