Ahol az élő természet a belső dizájn része

Fotó: Ken Wyner -
luxus természet otthon építészet Amerika Virginia vendégház erdő lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyugat-virginiai hegyekben található vendégház építése miatt egyetlen fát sem vágtak ki – ehelyett inkább körbeépítették azokat. Így fordulhatott elő, hogy néhány hatalmasra nőtt ősfa a szoba közepén tört utat magának. 

A Hayes Residence-t a Travis Architects álmodta meg az erdő kellős közepére. A vendégházban egy hálószoba, egy konyha, egy étkező és egy nappali kapott helyet. Az építésekor különös tekintettel voltak a természetvédelemre, így egyetlen fa sem került kivágásra, sokkal inkább az épület szerves részévé tették azokat.

Fotó: Ken Wyner

A 200 négyzetméteres otthonban egyébként is a természet uralkodik: a fával borított mennyezet és a hatalmas fagerendák szinte egységet alkotnak a virginiai erdővel, a hatalmas üvegfelületeknek hála pedig a külvilág szinte eggyé válik a belső terekkel. Az épületben utat törő élő fákat üveglapokkal burkolták körbe – így jól láthatók a fák kérgeinek minden egyes négyzetcentimétere. A padlót betonszürke lapok alkotják – ezzel a kövek, sziklák hűvös hatását próbálták a beltérbe csempészni a tervezők.

Egyedül a fürdőszoba kapott élénk, már-már drámai színt, kissé visszarángatva a vendégház látogatóit a mesebeli erdőből a valóságba.

/1501/_lomh201512813384

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.