Összebalhéztak Robin Williams örökösei az elhunyt amerikai filmsztár hagyatékának egy részén, az Oscar-díjas színész személyes tárgyain és egyes ingó vagyontárgyakon.

Az özvegy, Susan Williams még decemberben megtámadta bíróságon a végakaratot, mivel a színész az ékszereit, a filmes pályafutásával kapcsolatos emléktárgyakat, így a díjait vagy a ruháit és egyéb személyes holmiját első házasságából származó gyermekeire hagyta. Ők most úgymond ennek okán ki akarják üríteni az általa lakott egykori közös házat a kaliforniai Tiburonban. 

Robin Williams és lánya, ZeldaForrás: AFP/Frederic J. Brown

Az özvegy, aki a színész harmadik felesége volt, azt akarja, a bíróság mondja ki, hogy a személyes tárgyakról szóló rendelkezés csak Robin Williamsnek egy másik, az ugyancsak kaliforniai Napában lévő házára vonatkozik, mivel a sztár azt akarta, hogy ő, az özvegy továbbra is tiburoni otthonukban lakjon.

"A végakarat bármilyen más értelmezése azt jelentené, hogy Mrs. Williams otthonát kifosztanák, míg ő ott lakik"
- hangoztatja a bírósági kereset, amely szerint egyes tárgyakat már el is vittek a házból.

A színésznek az első két házasságból származó gyermekei, Zachary, Zelda és Cody, azzal vádolják az özvegyet, hogy meg akarja másítani apjuk "gondosan kidolgozott tervét" a hagyatékkal kapcsolatban. A pár 2011-ben házasodott össze, és mint a gyermekek viszontkeresetükben rámutatnak, Susan Williams "még három évig sem" volt apjuk felesége.

Robin Williams 63 éves korában hunyt el tavaly augusztusban. Öngyilkos lett. Felesége közölte, férje korai Parkinson-kórban szenvedett.