Mivel is lephetnéd meg a pasidat Valentin-napon, ha nem egy istenien finom vacsorával. Valószínűleg jobban fog örülni neki, mint egy giccses kis apróságnak.

Zöldséges csirke

Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 50 dkg csirkemellfilé, 2 piros húsú paprika, 1 gerezd fokhagyma, 1,5 dl zöldségleves, 2 evőkanál szójaszósz, só, bors, olívaolaj

Elkészítése: A zöldséget mosd meg. A cukkinit és a paprikát vágd vékony hasábokra, de karikázhatod is. A csirkét vágd egészen vékonyra. Az olajat forrósítsd fel, a cukkinit és a paprikát 3 percig erősen pirítsd. Hámozd meg a fokhagymát, és összenyomva add a zöldségekhez. Keverd bele a zöldséglevest, a szójaszószt, majd párold 5 percig. Ha kész, szedd ki, és a serpenyőt kicsit kitörölve és újraolajozva süsd meg hirtelen a csirkét. Ha kész, sózd, borsozd, majd keverd össze a zöldségekkel.

Forrás: Thinkstock
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Menyes Barbara - Ez zsír! rovatvezető
Ez egy nagyszerű étel: amellett, hogy finom, a csirkemellnek és a zöldségköretnek köszönhetően igazán egészséges is. Nálunk otthon nagy kedvenc.

Legényfogó sütemény

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg cukor, 20 dkg margarin, 2 egész tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 3 szelet csokoládé, barack- vagy másféle gyümölcsíz

Elkészítése: A lisztet, a sütőport, a cukrot, a margarin, a tojást és a vaníliás cukrot gyúrd össze. A tésztát oszd két részre, az egyikhez gyúrd hozzá a megpuhított csokoládét. Nyújtsd a tésztákat külön-külön félujjnyi vastagra, és pogácsaszaggatóval formálva tedd a margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe. A világos korongocskákat szórd meg kristálycukorral és úgy süsd meg. Sütés után a világos karikák alját kend meg gyümölcsízzel, és egy-egy csokoládés korongocskára téve kínáld.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Vadas Judit - Család rovatvezető
Nemcsak a férjem, a gyermekem is imádja ezt a különleges édességet. Így két legyet ütök vele egy csapásra.

Krumplitalpas

Hozzávalók: személyenként 2 nagyobb burgonya, 30 dkg sertéshús darálva, őrölt feketebors, pirospaprika, só, őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg füstölt szalonna vagy szeletelt bacon

Elkészítése: Főzd meg a krumplikat héjukban, sós vízben. Hámozd meg (de héjukban is hagyhatod), és vágd félbe őket. A fél krumplik alját vágd le egy kicsit, hogy könnyebben megálljanak. Egy kiskanállal óvatosan vájd ki a belsejüket. A húst 5 dkg szalonna kiolvasztott zsírján pirítsd meg, majd szórd meg paprikával és engedd fel kb. 1 dl hideg vízzel. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a köményt és párold addig, amíg a leve csaknem elfogy, de még szaftos. A fűszeres hússal töltsd meg a krumplikat, majd tekerd mindegyiket egy-egy szelet baconbe (vagy egy-egy vékony szelet szalonnát tegyél a tetejükre). Rendezd tepsibe és magas hőfokon süsd szép pirosra.

Forrás: Thinkstock
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Kassai Etelka - Dr. Life rovatvezető
Ez a fogás a világ legegyszerűbbje. Pillanatok alatt elkészül és finom is. Lehet, hogy Valentin-napra is elkészítem...