Bizarr módszer az öregedés ellen - A nőknek is borotválni kellene az arcukat?

Forrás: Thinkstock -
bőr öregedés arcbőr fiatalság borotva borotválkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szépségszakértők szerint annak az oka, hogy a férfiak öregedése kevésbé látható az arcukon, nem más, mint a borotválkozás. Bizony, azt javasolják, hogy a nők is borotválkozzanak a szebb bőr érdekében, az arcukon is.

Angela Garvin, a szépségguru minden reggel fél 7-kor kel, megtisztítja, majd tonizálja az arcát, végül habbal és eldobható borotvával megborotválja az állát, a szája fölötti területet, és a nyakának is egy részét. Ezután lemossa a habot melegvízzel, és hidratáló krémet tesz az arcára.

Forrás: Thinkstock

A 60 éves Gill Jamieson immár 40 éve erre a szépségtrükkre esküszik, de eddig nem merte elmondani a titkát, hiszen a köztudatban az a hiedelem él, hogy a borotva használatától jelentősen megerősödnek a szőrszálak, és gyakrabban is kell borotválkozni. Ez a kijelentés viszont épp megdőlni készül, ugyanis egyre több bőrgyógyász állítja az ellenkezőjét.

Angela Garvin szerint a rendszeres borotválkozás nemcsak azt segíti, hogy a sminkelés egyszerűbb legyen és a bőr jobban szívja be a krémeket, de még az elhalt hámsejteket is eltávolítja, a kis idegesítő szőrök mellett.

A borotválkozás a mikrodermabrázió enyhébb formája, ami hozzájárul a kollagéntermeléshez, így jelentősen kevesebb ránca lesz a nőknek.

Korábban pedig beszámoltunk egy másik bizarr szépészeti módszerről is. Egy Londonban élő nő spermát ken az arcára, hogy fitt és üde legyen! Erről ITT olvashatsz!

13 gyengécske érv – te is ezért kerülöd a mozgást? http://www.life.hu/drlife/20150205-ezert-nem-mozogsz-ocska-kis-ervek-porondon.html „Ó, nekem erre nincs időm!” - mondják sokan, és a gyenge kis érv ürügyén meg se mozdulnak. A Life.hu most listázza a mozgásbojkottáló, de lesöpörhető érveket. Dr. Life -- Kökény Attila is plasztikáztatta a melleit http://www.life.hu/drlife/20150209-kokeny-attila-a-megasztar-enekese-plasztikaztatta-melleit-akarcsak-gaspar-laci.html Az énekes megduzzadt mellei miatt feküdt kés alá. A műtétre felesége, Aranka és sorstársa, Gáspár Laci beszélte rá. Dr. Life -- Esztergályos Cecília számára megváltás volt a műtét http://www.life.hu/drlife/20150206-napidoktor-esztergalyos-cecilia-megvaltas-volt-a-mutet.html "Tavaly év végén kaptam csípőprotézist, amit egy többórás műtéttel operáltak a testembe. De ez a műtét igazi megváltás volt az előző hetek pokoli fájdalmai után" - így kezdte történetét a művésznő. Dr. Life -- Lassítania kéne a Barátok közt Vili bácsijának http://www.life.hu/drlife/20150206-baratok-kozt-varkonyi-andras-tulhajszolja-magat.html Ráférne a pihenés Várkonyi Andrásra, aki az utóbbi időben túlhajszolja magát. Erre azért is kellene jobban figyelnie, mert nemrég szívműtéten esett át. Dr. Life Fotó: Rostás Bianka/Life.hu Annyit alszol, amennyit kell? Most kiderül! http://www.life.hu/drlife/20150203-ennyit-kell-aludni-ahhoz-hogy-kipihent-legyel.html Mennyi az annyi? Az amerikai Nemzeti Alvás Alapítvány elnevezésű szervezet pontot tett a kérdés végére. Nézd meg, mennyi alvás kell ahhoz, hogy mind szellemileg, mind fizikailag kipihentnek érezd magad! Dr. Life -- Friss fotó Kozsóról - 11 kilót fogyott az énekes http://www.life.hu/drlife/20150203-kozso-zenesz-sulyos-betegsegbol-epul-fel.html Az elmúlt hónapok során kiemelt figyelemmel kísérte a sajtó a zenész sorsát - hiszen októberben súlyos érelváltozással került kórházba. Sokáig válságos volt az állapota. Barátja, DJ Dominique mesélt Kozsó állapotáról. Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.