Szépségszakértők szerint annak az oka, hogy a férfiak öregedése kevésbé látható az arcukon, nem más, mint a borotválkozás. Bizony, azt javasolják, hogy a nők is borotválkozzanak a szebb bőr érdekében, az arcukon is.

Angela Garvin, a szépségguru minden reggel fél 7-kor kel, megtisztítja, majd tonizálja az arcát, végül habbal és eldobható borotvával megborotválja az állát, a szája fölötti területet, és a nyakának is egy részét. Ezután lemossa a habot melegvízzel, és hidratáló krémet tesz az arcára. 

Forrás: Thinkstock

A 60 éves Gill Jamieson immár 40 éve erre a szépségtrükkre esküszik, de eddig nem merte elmondani a titkát, hiszen a köztudatban az a hiedelem él, hogy a borotva használatától jelentősen megerősödnek a szőrszálak, és gyakrabban is kell borotválkozni. Ez a kijelentés viszont épp megdőlni készül, ugyanis egyre több bőrgyógyász állítja az ellenkezőjét.

Angela Garvin szerint a rendszeres borotválkozás nemcsak azt segíti, hogy a sminkelés egyszerűbb legyen és a bőr jobban szívja be a krémeket, de még az elhalt hámsejteket is eltávolítja, a kis idegesítő szőrök mellett.

A borotválkozás a mikrodermabrázió enyhébb formája, ami hozzájárul a kollagéntermeléshez, így jelentősen kevesebb ránca lesz a nőknek.

Korábban pedig beszámoltunk egy másik bizarr szépészeti módszerről is. Egy Londonban élő nő spermát ken az arcára, hogy fitt és üde legyen! Erről ITT olvashatsz!