Durva! Halálod után így lehetsz fa

Forrás: urnabios.com -
halál találmány fa Spanyolország urna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy spanyol designstúdió meghökkentő találmánnyal állt elő: az emberi és állati hamvakat már nem csak a temetőben tárolhatják, fát is hagyhatnak maguk után az elhunytak. 

"Szeretnéd, ha a halálod után a testeddel kukacokat etetnél? Vagy inkább mókusokat?" - tette fel az elsőre rettentő bizarr kérdést a Bios Urn cég alapítója. Találmányukkal a halál után új élet születhet, fa formájában.

Forrás: urnabios.com

A csak természetes anyagokat, például kókuszdióhéjat tartalmazó bio urna emberek és állatok hamvainak tárolására egyaránt alkalmas. Két része van, az egyikben magok vannak, a másikban a hamvak. A magok gyökeret eresztenek, és mire annyira erősek lesznek a gyökerek, hogy meg tudjanak maradni a földben, és elkezdjen nőni a fa, addigra elkezd lebomlani a bio urna.

Már több mint hétezren gondolták úgy, hogy jobb, ha szeretteik után egy fa marad, mint egy hideg sírkő, ők 145 dollárért rendelték meg a bio urnát.

Élet és halál a fotókon

Szívbemarkoló fotósorozat készült az elmúlás pillanatáról - kattints IDE a szép képekért!
Tragédia! Lezuhant és meghalt egy ember a budai bevásárlóközpontban http://www.life.hu/news/20150209-meghalt-egy-ember-egy-ii-keruleti-budai-bevasarlokozpontban-ugy-tudni-leugrott-a-harmadik-emeletrol.html Meghalt egy ember a II. kerületi bevásárlóközpontban hétfő délelőtt. Úgy tudni, lezuhant a 3. emeletről. News -- Csodás látvány! Salgótarján közeléből fotózták le az Orion-ködöt http://www.life.hu/news/20150208-orion-kod-fotoja-salgotarjan-kozelebol.html Ha valami gyönyörű, azt szeretjük megmutatni. Szombat éjjel Salgótarján közeléből fotózták le az Orion-ködfelhőt. News -- Wow! Égés nélkül léphetünk a Napba http://www.life.hu/news/20150207-nasas-solar-dynamics-observatory-installacio-amellyel-eges-nelkul-lephetunk-a-napba.html Ilyen közel még sosem voltunk a Naphoz. Most azonban a NASA egy olyan csodálatos installációt készített, mellyel anélkül léphetünk az égitestre, hogy megégetnénk magunkat. Álomszép. News Origo Hajvágást és egy kis reményt kaptak hajléktalanok - Megható videó http://www.life.hu/news/20150206-hajlektalanok-hajat-es-szakallat-levagjak-megvaltozik-az-arcuk.html Tyler Bridges kezdeményezte, hogy bemutassák a világnak, mennyire megváltozik a hajléktalanok arca egy hajvágás és borotválás után. Erről pedig megható videó készült. News -- Füstmérgezéses kutyát lélegeztettek a hős tűzoltók http://www.life.hu/news/20150206-fustmergezeses-kutyat-lelegeztettek-a-hos-tatabanyai-tuzoltok.html Megvan a nap jó híre! Nemcsak külföldön vannak hős, állatmentő tűzoltók, hanem itthon is. A tatabányai lánglovagok oxigénnel lélegeztettek egy szerencsétlenül járt ebet. News Origo Ez komoly? Megtaláltuk az egyik legfurcsább szállást, amit kibérelhetsz http://www.life.hu/news/20150205-jegkunyho-berelheto-tiz-dollarert-ejszakankent-az-airbnb-oldalon.html Ha elég kalandvágyónak érzed magad, és a hideget is jól bírod, neked találták ki az iglut. Egy amerikai srác jégkunyhóját bérelheti ki bárki az Airbnb oldalon. Reméljük, takarót adnak hozzá. News


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.