Ugye nincs is bosszantóbb az állandóan zsírosodó hajnál? Lehet, hogy rossz a hajmosási technikád, vagy nem a megfelelő kozmetikumokat használod, ha ezzel a problémával küzdesz. Próbáld ki tippjeinket, és megszabadulhatsz a zsíros tincsektől!

A túl gyakori mosás csak ront a helyzeten

Legszívesebben naponta megmosnád a hajad, mert állandóan zsírosnak érzed? Pont ez a baj! A túl gyakori mosás miatt csak még több olajat termel a fejbőröd. Maradj a heti két, maximum 3 alkalomnál, és ezt sose lépd túl!

Balzsamot csak a végére!

Ugye eszedbe se jut a hajtövedre balzsamot, pakolást tenni? Attól lesz csak igazán zsíros a haj. Ezek a termékek kifejezetten a hajhosszra és a végekre vannak kifejlesztve, ne tedd a fejbőrődre, mert csak elnehezíti. A kifejezetten fejbőrre használatos pakolásoknál persze más a helyzet, azok nem ártanak a fejbőrödnek.

Te helyesen mosol hajat?
Sokszor egyetlen rossz szokás is befolyásolhatja a hajad állapotát. Lehet, hogy csak azért zsírosodik, mert nem helyesen mosod. Íme, öt alapvető hiba, amit tilos lenne elkövetned!

A forró víz ellenség

Túl hideg vízzel sem ajánlatos hajat mosni, de a túl forró is kifejezetten kerülendő, mert csak beindítja a zsírosodást.  

Forrás: Thinkstock

Használj szárazsampont!

Egy napot hosszabbíthatsz a két mosás közti időszakon, ha beveted ezt a szuper trükköt. Ha teheted, a spray-s verzió mellett dönts a poros helyett, mert sokkal könnyebb eloszlatni.

Life.hu tipp

Készítsd el a szárazsampont te magad! Takács Nóra, a Life.hu szépségszakértője itt megmutatta, mi is kell hozzá. 

Spórolj a styling-termékekkel!

A hajhab és hajlakk fontos kellékei a fürdőszoba polcának, de csak óvatosan! Nem is gondolnád, de ezek a termékek is felelősek a zsírosodásért, főleg, ha a a fejbőrödre is jut belőlük.

Vigyázz a hajkefékkel!

Ha túl erősen dörzsöli a kefe a fejbőrödet, az stimulálja az olajtermelést. Válassz puhább kefét!

Forrás: Thinkstock

Próbáld ki a citromot!

Heti egyszer, mosás után öblítsd át frissen facsart citromlével a hajtövedet, és kicsit hagyd is rajta. Majd öblítsd le langyos vízzel. Szuper lesz!

Fordítva az igazi!

Először tedd fel a pakolást a hajvégekre, majd úgy mosd le, hogy közben megmosod samponnal a hajtövedet. Miközben alaposan átdörzsölöd a fejbőrödet, van ideje hatni a hajvégápolónak. Így elkerülöd a száraz végek, zsíros hajtő problémát. 

Ritkítva könnyebb

Ha sok hajad van, minden harmadik alkalommal, ha fodrászhoz mész, ritkíttass belőle, a nagy hajtömeg ugyanis könnyebben zsírosodik. Ezt a tippet kevés hajúaknak azonban nem ajánljuk.

Tartsd be az előírt mennyiséget!

Ne használj több sampont, mint ami a dobozra van írva! A nagyobb mennyiségtől csak elnehezedik a hajad, de nem lesz tisztább. Érdemes a nagyon krémes állagú samponokat egy kis vízzel felhígítva felvinni a hajra!