A brit királyi család közeli forrásai szerint a 66 éves trónörökös már egészen Vilmos és Harry herceg kisgyermekkora óta ad titkos információkat a sajtónak fiairól, illetve a tragikusan elhunyt Diana hercegnőről. Mindezt azért, hogy magát jobb színben tüntesse fel a brit médiában.

Hatalmas port kavart a BBC csatorna csütörtök estére beütemezett összeállítása, amely a brit királyi család és a média közötti állandó konfliktusokat fedte fel.

Forrás: AFP/John Stillwell

A Reinventing the Royals címet viselő kisfilmben, amelynek vetítését még a adás előtt a Buckingham-palota „közös megegyezésével" elhalasztották, többek között arról is szó van, hogy Károly herceg Vilmos és Harry kiskorától kezdve információkat szolgáltatott ki a brit sajtónak fiairól és tragikusan elhunyt egykori feleségéről, Diana hercegnőről, hogy magát jobb színben tüntethesse fel.

Így derült ki például Harry herceg évekkel ezelőtti drogbotránya és állítólag emiatt születtek Diana halála után olyan hírek, miszerint a néhai hercegnő korábban halálosan megfenyegette Camillát. A híreket nem közvetlenül a 66 éves trónörökös, hanem több megbízottja közvetítette.

A dokumentumfilm fő karaktere a The Daily Beast szerint Mark Bolland, aki a herceg egyik leghűségesebb bizalmasa volt közel 7 éven át, de megszólal benne a wales-i herceg egykori titkárnője, Sandy Henney is. A palota egyelőre nem kommentálta a fejleményeket: „Még nem láttuk a filmet és nem is teszünk semmilyen megjegyzést" – szólt a hivatalos közlemény.

Szexbotrányba keveredett András herceg
Sok a vaj mostanában a brit királyi család fején: eddig Erzsébet királynő másodszülött fia, András herceg gyermekszexes botrányától volt hangos a sajtó. Az ügyről bővebben ide kattintva olvashatsz.