Tücsökliszt és vajas kávé – íme 2015 legfurább ételtrendjei

Forrás: Thinkstock -
fashion week táplálék étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha néhány éve azt mondtad volna a barátaidnak, hogy tücsöklisztből készült sütit eszel és csontlevessel kezded a napod, valószínűleg bolondnak néztek volna, de manapság igen elterjedtté váltak a hasonlóan őrült és egyesek szerint egészséges módszerek. Lássuk 2015 legfurcsább trendjeit! 

Kávé vajjal

Az eredeti Bulletproof, vagyis golyóálló kávé apró kávészemeket, 2 evőkanál sótlan vajat és 1-2 evőkanál olajat tartalmaz. A 450 kalóriás ital nemcsak egész napos energiát biztosít, hanem kitisztítja az elménket is. Az már más kérdés, hogy valóban használ-e, néhány orvos szerint akár veszélyt is tartogathat, leginkább a benne található hatalmas adag kalória, telített zsír és a minimális tápanyag miatt. Reggelire viszont bátran fogyaszthatod!

Forrás: Thinkstock

Tücsökliszt

Nincsen mellébeszélés, tücsökből készült lisztről van szó. Még ínycsiklandó desszerteket is készítenek belőle, bár vannak kétségeink, hogy valóban nagy népszerűségnek örvend-e. A tücsök tele van vassal, B12-vitaminnal, fehérjével és annyi kalciummal, amennyit egy pohár tej tartalmaz, így hasonlóan remek fehérjeforrás lehet a csirke és a lazac mellett. Ráadásul sokkal több fehérjét tartalmaz, mint bármelyik húsféle.

Tudtad?

A szépségápolásban egyre népszerűbb a csigás arckezelés, aminek lényege, hogy az ember arcán csigák masíroznak át 45 percen keresztül, mialatt 14.000 apró fogukkal kis karcolásokat ejtenek az arcbőrön. A csiga nyálkája olyan tápanyagokat és antioxidánsokat tartalmaz, amik segítenek fiatallá varázsolni a bőrt. Bár a bőrgyógyászok nem igazán lelkesednek érte, szerintük nem biztos, hogy bármilyen szempontból is segítene a bőr egészségének megőrzésében, maximum ideiglenesen, ehhez azonban túl magas az áruk.

Kókuszolaj, a csodaszer

A kókuszolaj az idei év egyik legnagyobb őrülete: beleteszik a kávéba, öblögetnek, főznek, sminket mosnak le vele és itt még nincs vége. Telis tele van jótékony koleszterinnel és antioxidánsokkal. Bár a kutatások szerint nem egészségesebb más növényi olajoknál, így az olívaolajnál sem.

Kókuszolaj Forrás: Thinkstock

Széntabletta

A széntartalmú kapszulákat sokan használják, mivel jó méregtelenítőnek tartják. A másnaposság gyógyírjaként emlegetik, bár nem túl hatékonyak, mivel az alkohol ekkor már eltűnt a szervezetből, így a szén nem tud felszívódni. Emellett csökkentheti a koleszterinszintet, bár erre elég kevés bizonyíték van.

Csontleves

A csontleves nem éppen új keletű trend, most azonban ismét virágkorát éli. Csontlevest főzhetünk csirke, marha, disznó vagy halcsontokból is, ami 4 órátol egészen 48 óráig is tarthat. Fényessé teszi a hajat, könnyíti az emésztést, csökkenti az ízületi fájdalmat és gyulladást is. Egyes szakértők szerint ugyan nem egy csodaszer, de jót tesz a szervezetnek, hidratáló hatása van és a benne található fehérjék miatt segíthet a csont, az ízületek és a bőr egészségének megtartásában.

Forrás: Thinkstock

Vissza az őskorba

Egyre inkább kezd elterjedni az a szemlélet, hogy térjünk vissza az ősember életviteléhez, szokásaihoz, vagyis vadásszunk, gyűjtögessünk és legyünk sokat a szabadban. Bár megszoktuk már a feldolgozott élelmiszereket és a képernyő előtt elvesztegetett időt, de megéri néha a szabadidőnket a természetben tölteni, hiszen nagyon jó hatással van a szervezetre, megnyugtat és kiegyensúlyozottá tesz.

Lapos has jógával? Lehetséges! Megmutatjuk, hogyanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150220-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-lapos-has-titka.htmlBehúzod a hasad, amikor valaki fényképez, vagy ha tekintetek kereszttüzében állsz? Korunk szépségideálja - akár nő, akár férfi - lapos hasat villant elő, kockás izmokkal. A puha, kerek pocak manapság nem vonzó. A jógában azonban fontosnak tartjuk az egyensúlyt: minden izom legyen erős, de egyben rugalmas is.Ez Zsír!ThinkstockEnyhítsd a menstruációs fájdalmakat, és élvezd ezt az időszakot jógával!http://www.life.hu/ez-zsir/20150206-jogaiskola-a-jogaklikkel-gyakorlatok-es-menstruacio.htmlA család lemondóan legyint a kirohanásaidra mondván, „szegény, már megint menstruál"? Túl sok a fény, nagy a hangzavar, mindenki idegesít, görcsöl a hasad és legszívesebben paplant húznál a fejedre? Ha ismerős a szitu, akkor ez a cikk neked szól.Ez Zsír!--Te kibírod 40 napig? Pucold ki a szervezetedet tél végén!http://www.life.hu/ez-zsir/20150217-hamvazoszerdan-indul-a-bojt-tippek-trukkok-amiket-be-lehet-tartani.htmlZavarnak a télen felszedett pluszkilók? Már most tudod, hogy rád is hatni fog a tavaszi fáradtság? Az utolsó lökést várod ahhoz, hogy elkezdj végre egészségesen étkezni? Netán csak energikusabb, fittebb szeretnél lenni? Idén február 18-án, hamvazószerdán indul a 40 napos húsvéti böjt, ez pedig egy remek alkalom arra, hogy változtass néhány apróságot az életmódodban. Kezdd el még ma!Ez Zsír!--A sok sport ugyanolyan káros, mint a mozgásszegény életmód?http://www.life.hu/ez-zsir/20150205-a-tul-sok-es-gyors-tempoju-futas-epp-oly-karos-lehet-mint-a-mozgasszegeny-eletmod.htmlA túl sok és gyors tempójú futás épp olyan káros lehet az ember egészségére, mint a mozgásszegény életmód - derült ki egy legfrissebb kutatásból. A dolognak van alapja, ezt azonban nem szabad ilyen egyértelműen közölni - állítják a Life.hu által megkérdezett sportemberek. Ez Zsír!ThinkstockKerek popsi 2015 nyarára? 3 gyakorlat, amit mindenképp próbálj ki!http://www.life.hu/ez-zsir/20150126-crosstrening-gyakorlatok-farizomra.htmlAhhoz több kell az edzésnél, hogy olyan popsink legyen, mint Kim Kardashiannak. De idén is lesz bikiniszezon, így nem árt, ha elkezded komolyan venni a testmozgást. Kevés nő elégedett igazán a popsijával, és ez az a terület, ami sosem lehet elég kerek, feszes. Mutatunk 3 szuper gyakorlatot, amiket érdemes hetente többször beiktatni a napirendedbe!Ez Zsír!OrigoCsavarás a belső szervek egészségéért - kedvencünk a marícsjászanahttp://www.life.hu/ez-zsir/20150122-jogaiskola-a-jogaklikkel-maricsjaszana-3-csavaras-a-belso-szervek-egeszsegeert.htmlKedvenc jógapózunk sorozatunkban ezen a héten a marícsjászana 3. változatát mutatjuk be, amely egy nemcsak látványos, de különösen jótékony csavaró póz is. Gyakorold velünk!Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.