Polgár Kriszta babája veszélybe került

veszély terhesség Polgár Kriszta bárányhimlő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem telt probléma nélkül Polgár Kriszta második terhességének első trimesztere. A gyönyörű kismamának komoly áldozatot kellett hoznia, hogy második gyermekét ne veszélyeztesse és egészségesen születhessen meg.

Nem akarta második babájának egészségét veszélybe sodorni Krisztina, így komoly döntést hozott. Nem töltötte a karácsonyt a szeretteivel, kisfiával és férjével.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Már a 17. hétben járok, az első három hónap ugyanúgy telt el, mint Olivérrel. Csak tipikus terhességi tüneteim voltak, rosszullét, hányinger, kedvetlenség. A fizikai tünetekhez egy sokkal rosszabb párosult: a félelem. A környezetemben felbukkant a bárányhimlő, én pedig gyorsan elmentem egy vértesztre, ahol kiderült, hogy én még nem estem át ezen a fertőző betegségen. Így pedig bármikor elkaphattam volna én is, még a lappangási állapotban, amikor nem jelennek meg a piros pöttyök a bőrön, de a szervezetben már benne van a vírus. A bárányhimlő a terhesség első harmadik hónapjában a legveszélyesebb a magzatra, mert ekkor fejlődnek ki a szervei. Nagyon fájdalmas, ugyanakkor felelősségteljes döntést kellett meghoznunk a férjemmel, aki több időt töltött a bárányhimlősök környezetében, mint én. Külön karácsonyoztunk, ő együtt a kisfiammal Miskolcon, én Törökszentmiklóson" - árulta el Krisztina, aki így élete legszomorúbb karácsonyát töltötte.

Bárányhimlő

A bárányhimlő (Varicella simplex) az egyik leggyakoribb és legragályosabb, cseppfertőzéssel terjedő gyermekbetegség, amelyen a védőoltással nem védett emberek zöme még gyermekkorában átesik. Kialakulásának fő időszaka a 3 és 10 éves kor közötti időre tehető, de általában legkésőbb 15 éves korig megtörténik. A csecsemők ritkábban kapják meg a szoptatási idő alatt, mert az anyatejen keresztül az anya immunitását élvezik.

"Végül a család megúszta, senki sem lett pöttyös. Most már jól vagyok, és az is kiderült, hogy ismét kisfiam lesz. Nem bánom, de ha kislányunk született volna, akkor a férjemnek lett volna kit az oltár elé vezetnie. Így viszont a gyereknek lesz egy kis barátja, és semmiből sem kell újat venni. Ráadásul mellettünk lakik három fiú unokatestvérünk is, tőlük is öröklődtek a cuccok. Olivér már felfogta, hogy kistesója lesz, és amióta tudja, odaszalad hozzám és csókolgatja, simogatja a pocakomat. De amúgy is nagyon érzékeny, a kisgyerekek teljesen elvarázsolják. Egyelőre nem kell tartani a testvérféltékenységtől" - tette hozzá 2008-as Miss Earth Hungary győztese. Nevet viszont még nem találtak a csöppségnek.

Forrás: Facebook/Krisztina Kaldau-Polgár

"Lánynevet már választottunk, de fiúnevünk nincsen. Bajban vagyunk, divatnevet nem szeretnénk a babának adni, de hagyományosat sem. Olyat keresgélünk, ami illeszkedik a vezetéknévhez is. A férjemmel folyamatosan SMS-ezünk, ha eszünkbe jut valami, de egyelőre nem választottunk."

Angelina Jolie otthon vakarózik: bárányhimlős letthttp://www.life.hu/drlife/20141213-angelina-jolie-baranyhimlos-lett-ezert-le-kellett-mondania-uj-filmje-az-unbroken-premierjet-is.htmlAngelina Jolie bárányhimlős lett - kellemetlen betegsége miatt kénytelen volt lemondani filmje premierjét.Dr. Life--Mondj búcsút az arcot csúfító hegeknek!http://www.life.hu/drlife/20130205-pattanas-egesi-serules-akne-baranyhimlo-okozta-heg-kezelese-kremekkel-es.htmlEgy-két masszív pattanás, égési sérülés vagy bárányhimlős pötty sajnos maradandó, zavaró hegeket okozhat. A jó hír, hogy számtalan kezelés közül választhatunk, a rossz az, hogy akad ezek között fájdalmas is, a hegek nyom nélküli eltávolítása pedig még ezekkel sem lehetséges.Dr. LifeÍgy tüntetheted el a kicsi arcáról a himlőhelyethttp://www.life.hu/trend/20130902-mit-tehetek-a-baranyhimlo-utan-megmaradt-himlohelyekkel-dr-kaszab-csilla.htmlPici lányod vagy fiad bárányhimlője nem múlt el nyomtalanul? Hiába vigyáztatok, egy-egy kiütésnek tartósan megmaradt a nyoma? Dr. Kaszab Csilla, a Life.hu szakértője, bőr-, nemigyógyász és kozmetológus szakorvos segít neked, hogyan halványíthatod el a betegség után maradt himlőhelyeket.TrendVeszélyben van Gombos Edina terhessége?http://www.life.hu/drlife/20141128-napidoktor-veszelyben-van-gombos-edina-terhessege-video.htmlA műsorvezető második babájával terhes, ám kiderült, hogy kislánya bárányhimlős, így félő volt, hogy esetleg ő is elkaphatja a betegséget, ami kockázatot jelentett volna a babára is.Dr. Life--Megmutatta újszülött kisfiát Polgár Krisztinahttp://www.life.hu/bulvar/20130627-polgar-krisztina-szepsegkiralyno-megmutatta-ujszulott-kisfiat.htmlA szépségkirálynő megmutatta újszülött kisfiát Kaldau Olivért, aki kedden jött a világra.Krisztina természetes úton, minden érzéstelenítés nélkül szült.TV + BulvárPolgár Kriszta közösen pózolt cuki kisfiávalhttp://www.life.hu/csalad/20141208-polgar-kriszta-a-2008-evi-miss-earth-hungary-baba-mama-fotozason-jart-cuki-kisfiaval.htmlKözös fotósorozat készült az egykori szépségkirálynőről és kisfiáról, Olivérről. A család már tűkön ült, mikor láthatja a csodás fotókat.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.