Rövedesen letölti négy és fél éves büntetését Damu Roland. Unokahúga szerint családja sosem felejti el Vajna Timinek, hogy börtönbe juttatta a színészt. A lány Londonból üzent...

A börtönbe jutott színész rokona, Zita most először, a Borsnak mondta el a család álláspontját az ügyről, és levelében üzent a Damut börtönbe juttató Palácsik Tímeának is, aki azóta, mint ismeretes, Vajna Tímea lett.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu, MTI/Marjai János

"Kedves Timi!

Én nem irigykedem rád, elérted, amit szerettél volna: jó helyen voltál jó időben. Nem vagyok rád féltékeny sem, pedig veled ellentétben nekem nincsenek millióim, nem kapok gyémántgyűrűt, de vannak igaz barátaim, szerető családom, és ami talán fontosabb, lelkiismeretem is.

Illúzió, amiben élsz.

Bár hiszem, felesleges ezt leírnom, hiszen lepereg rólad, ami nem feltétlenül a te hibád. A mai vi­lág­ban ez nem szokatlan: a pénz, a hatalom, az ezek iránti vágy ezrével változtatja meg az em­bereket úgy, hogy szinte észre sem veszik. Hasonló értékrendű emberek közé csöppenve hamar közéjük valók lehetnek. Kígyóvá, mint te. És nem nézik, ki az áldozat, csak felfalják, és átsiklanak rajta. Téged is így tartunk számon!

Ne érts félre, örülünk a boldogságodnak! Sajnos, nem lehet mindenki olyan szerencsés, mint te! Amit tettél, arra azonban sem magyarázat, sem bocsánat nincs! Talán egyszer megértesz majd minket...

Borzalom, miket nyilatkoztál egykor az unokatestvéremről, de a ,lúzer férfiakról' is. Gondolkodj el néha, mielőtt bármit kijelentesz!

Sok más dolog van az életben a pénzen és gyémánton kívül. Vigyázz, nehogy az élet egyszer igazságot szolgáltasson, és visszaüssön!

A testvérem kibírta a börtönt. És jól van, mert erős, és egyre erősebb lesz. Túl van rajtad! Bár soha nem fogja elfelejteni, mit tettél vele, és mi sem, hogy ezzel mit tettél velünk. Nem mondom azt, hogy Roland nem hibázott, hogy szent ember. Voltak hibái, mint mindenkinek, de ettől még ember maradt, akinek van szíve, embersége, lelkiismerete.

Én és mi, az igazi szerettei eddig is mellette álltunk, ezentúl is mellette maradunk mindig és mindenben. Csak az vigasztal minket, hogy a teljes igazságot mi biztosan tudjuk, és még egyvalaki: te. Ennek tudatában hajtjuk álomra a fejünket mindennap. Reméljük, neked is eszedbe jut néha!

Üdvözlettel: Zita"

A lap próbálta elérni Vajna Timit, hogy nyilatkozon az ügyben, de a sajtósa, mert hogy az is van neki, annyit közölt csupán, hogy Timi jelenleg külföldön van, így nem tud reagálni a levélre.