Eleged van a makacs, odaégett foltokból? Folyton csak halogatod a sütő takarítását? Ne tedd! Mutatunk egy trükköd, amivel egyszerűen és pillanatok alatt végezheted el ezt a nem túl népszerű teendőt.

Ezzel a trükkel soha többé nem fog gondot okozni a tűzhely és a sütő tisztítása. Vegyél elő egy virágpermetezéshez használt szórófejes üveget. Tegyél bele egy evőkanál szódabikarbónát és egy kanál ecetet. Ne lepődj meg, gyorsan habzani kezd majd ez a két komponens az üvegben. Önts a folyadékba két-három csepp zsíroldó mosogatószert, és engedd fel egy fél pohár vízzel. Pakolj ki mindent a sütőből és a permetezőfej segítségével fújd be a makacs foltokat bőségesen. Várj 10-15 percet, hogy az ecetes szódabikarbóna hatni kezdjen, majd egy szivaccsal egyszerűen töröld le az odaégett szennyeződéseket. Ez a folyadék a rács tisztításához is nagy segítséget nyújt majd. Próbáld ki, nem fogsz csalódni. 

Forrás: Thinkstock

TIPP: Ha van az otthonodban háztartási tisztítógép, még könnyebb dolgod van. A forró gőz ugyanis pillanatok alatt feloldja a nem kívánt szennyeződéseket, amelyeket aztán egyetlen mozdulattal letörölhetsz.