terhességi csík szülés Katalin hercegné Gwyneth Paltrow Jessica Alba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szülés után kétségkívül megváltozik a női test: még ha pár hónap alatt le is mennek a terhesség alatt felszedett kilók, a bőr, a haj, az izmok állapota egészen más lesz. Egészen biztosan az április végén szülő Katalin hercegnőnek is vannak tuti tippjei, hiszen nagyon gyorsan visszanyerte csúcsformáját a kis György születése után - lássuk, milyen trükköket tudna még ellesni a legszebb sztármamiktól. 

Kim Kardashian a terhességi csíkokkal küzdött

A celeblány vágyik még gyerekre, bár North West születése után sok mindent meg kellett tennie, hogy újra a régi fényében tündököljön. A babavárás alatt természetes módon felkúszott rá néhány kiló. Amikor Kim fogyni kezdett, a bőre nagyon megsínylette a súlyvesztést. A híresség sokáig kereste, mire megtalálta a számára legjobb megoldást: egy olyan, körömvirág, levendula, és rozmaring, A- és E-vitamin tartalmú bio olajat, ami látványosan helyre teszi a bőrt. ,,Ez a bioolaj a szemem alatti ráncokra is tökéletes, de használom az egész testemre is, mert látványosan eltünteti a terhességi csíkokat" - árulta el korábban Kim, aki 3 hónapig, naponta 2 alkalommal használta a készítményt.

Kim Kardashian - 2013 szeptember Forrás: AFP

Kate Hudson a hajhullással szenvedett

A terhesség alatt megnő az ösztrogénszint, így sokkal kevesebb haj hullik ki, mint általában. Ám a szülés után pár héttel, hónappal a hormonszint visszaesik, így nagyon sok nőnek meg kell küzdenie a hajhullással, ami akár egy évig is eltarthat. Ez Kate Hudsontsem kerülte el - 2012-ben így nyilatkozott a színésznő. ,,24 voltam, amikor az első gyermekem megszületett, ám akkor nem érzékeltem különöebb változást sem a bőrömön, sem a hajamon. Ám a második terhességem után - ami azért pár évvel később volt - már én sem úszhattam meg sok mindent. Pattanásos lett a bőröm, hatalmas mennyiségű hajam kihullott, és kőkeményen meg kellett küzdenem a súlyfelesleggel" - vallotta a színésznő. Kate-nek a fodrásza javasolt a hajhullására egy aminosav tartalmú készítményt, amit egy skandináv bőrgyógyász fejlesztett ki. Az orvos ugyanis felfedezte, hogy a grönlandi nők haja hihetetlenül erős, vastag szálú, ezt pedig a proteinnek tulajdonította.

Kate Hudson - 2004 február Forrás: AFP

Mikor kóros a szülés utáni hajhullás?

Sok kismama ijedten tapasztalja, hogy a gyermek születését követő hónapokban intenzíven hullani kezd a haja. Ám ettől egyáltalán nem kell megijedni -az origo.hu cikkéből kiderül, miért.

Jessica Alba újra karcsú akart lenni

A gyönyörű színésznő minden bizonnyal a legelszántabb a celebmamik közül, az ő taktikája inkább csak elrettentő példa, semmiképp sem érdemes követni. Jessica a több világsztár által is imádott deréktréner hatalmas rajongója - mindkét terhessége után hónapokig viselte a ruhadarabot. Ez igazából egy fűző, ami viselői szerint arra jó, hogy a szülés után a méh visszanyerje a korábbi méretét, emellett segít, hogy mielőbb visszarendeződjenek a belső szervek. ,,3 hónapon keresztül, éjjel-nappal dupla fűzőt viseltem a szülések után. Brutális volt, senkinek sem ajánlanám" - mesélte Jessica.

Jassica Alba - 2008 augusztus Forrás: AFP

A színésznő őrült trükkjét azonban vétek követni: a fűző ugyanis egyáltalán nem tesz jót a belső szerveknek. Korábban ITT már írtunk is arról, hogyan teszi tönkre a testet.

Gwyneth Paltrow a bőrére figyelt

A színésznő imádja a női praktikákat, legyen szó mozgásról, szépségről, főzésről. Weboldalán, a Goop-on rendszeresen megosztja jól bevált praktikáit. Természetesen a szülés utáni időszakra is megvannak a színésznő trükkjei. Mindkét gyermeke születése után meg kellett küzdenie a terhességi csíkokkal, ám ő csodakrémek helyett mandulaolajat használt.

Gwyneth Paltrow - 2006 június Forrás: AFP

Arról, hogy pontosan mire is jó ez az olaj, ITT írtunkkorábban. ,,A szülések után mandulaolajjal kenegettem a hasamat, a combomat, a melleimet, a mellkasomat. A combomon, a hasamon alaposan belemasszíroztam a bőrömbe az esszenciát, ez nagyszerűen stimulálja a nyirokrendszert, és remek érzés is!" - árulta el a színésznő, aki kétségkívül a mai napig eszméletlen formában van.

Katalin, a diétahercegnő

A mindig karcsú Katalin hercegnőtől köztudottan nem állnak távol a diéták. A hercegnő első gyermeke születése után néhány hónappal is csúcsformában volt, és ez egészen biztosan így lesz a második baba világra jövetele után is. Lássuk, melyek Katalin kedvenc diétái.

Edzés, fogyókúra, egészséges életmód – magyar hírességek mesélnek arról, nekik mi a titkuk. Ha kíváncsi vagy arra, ők mire esküsznek, nézd szombatonként 14.25-kor a LifeNetwork műsorán az Ez Zsír! életmódmagazint!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.