5 trendi kerti bútor – A dizájnos terasz és erkély titka

terasz kert lakberendezés balkon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre beköszöntött a jó idő, ideje, hogy te is felébredj téli álmodból! Szabadulj ki a négy fal közül, irány a kert, a terasz vagy az erkély! Mutatjuk, melyek azok a trendi kiegészítők, amelyekkel a kültéri helyiségeket extra kényelmessé és hangulatossá varázsolhatod!

A pihenés záloga

Egy kényelmetlen széken nem nagyon lehet pihenni, egy komfortos kanapén már annál inkább! Azt gondolod túl aprócska hozzá az erkélyed? Nem kell aggódnod, ma már rengeteg méretű és stílusú kültéri kanapé közül válogathatsz! Mérd le a helyiség méreteit, és kezdj hozzá a keresgéléshez!

Forrás: IKEA

Színek, formák

Ha már kanapé, akkor feltétlenül szerezz be hozzá illő dizájnos párnákat! Minél színesebbeket választasz, annál vidámabb lesz az összeállítás. Ha ráadásul még arra is figyelsz, hogy ne csak szépek, de pihe-puhák is legyenek, akkor pihenőhelyedet még kényelmesebbé teheted!

Ha van egy kis balkonod vagy teraszod és még a virágokat is szereted, jó hírünk van: korábbi cikkünkben mutattunk néhány napimádó, szárazságtűrő növényt, amitől csodaszéppé válik minden – és még locsolnod sem kell őket sűrűn.

Jól eső árnyék

A napernyő nem csak a tágas kertekben fér el! A kisebb méretű balkonokhoz vagy erkélyekhez is kitűnő választás. Válassz olyan praktikus darabot, amelyet akár az asztal közepébe, akár a balkon egyik sarkába is felállíthatod! Így a napfény erősségétől függően kedved szerint változtathatod a helyét.

Forrás: IKEA

Hangulatos világítás

A hangulatos világítás a teraszok, erkélyek elengedhetetlen része! Ráadásul ma már rengeteg stílusú lámpa közül válogathatsz. Mediterrán, keleti vagy klasszikus? A választás a fantáziádra van bízva.

Zöldülj praktikusan

Félsz, hogy a bútorok mellet már nem lesz hely a csodásan zöldellő növényeknek? Szerezz be néhány színesen vidám erkélykorlátra rögzíthető virágkaspót! Nem csak növényeid fognak praktikusan, kis helyen elférni, de kis szentélyed hangulata is fokozódik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.