Tapsvihar és ujjongás fogadta - Bálint gazdát imádják a gyerekek!

iskola gyerekek kertészkedés Bálint gazda zöldség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország kedvenc kertésze, és a Life.hu legújabb sztárszerzője, Bálint Gyuri bácsi nem akármilyen kezdeményezéshez adta a nevét: segítségével nevelik majd ki a jövő kiskertészeit.

Az „Iskolakert Program" célja, hogy a gyermekek alapvető ökológiai ismereteket sajátítsanak el, megszeressék a természetet és kivegyék a részüket az értékteremtésből. Az iskolakertekben a tanulók a házi kerti zöldségnövények, gyümölcsök és dísznövények termesztési, gondozási munkáiban is személyesen vesznek részt.

/1504/B_lin201542413252

A program fővédnöke pedig nem más, mint Bálint Gyuri bácsi, aki inspirálta, és szakmailag is támogatta az iskolakert koncepció kidolgozását és országos népszerűsítését.

A 16. kerületi Bornemissza Péter Gimnázium ötödik osztályos lurkói tegnap délelőtt ünnepélyes keretek között, ujjongva vették birtokba több mint 100 négyzetméteres kiskertjüket. Az ország médiakertésze nem csak díszvendége volt az ünnepségnek, hanem a csemetékkel együtt közösen neki is látott az első növények elültetéséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.