A férfiak is szeretnek öltözködni, de még mennyire!

fashion week Stílus2015 blogger Majka stílus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi, nők sokszor a kelleténél is nagyobb felhajtást csinálunk a ruhakérdésből, míg a férfiaknak sokkal könnyebb dolguk van. Van netán csak mi gondoljuk így? Három ismert magyar pasit kérdeztünk öltözködésről, ruhákról, divatbakikról. 

Fluor Tomi - fő a harmónia!
Forrás: Facebook/Fluor Tamás, fotó: Adam Temesi

A Wellhello tagja abszolút laza, fiatalos, trendi stílust képvisel. Nagyon figyel a színekre, arra, hogy minden, amit visel, harmonizáljon egymással.

Mennyire gondolod át egy fellépés előtt, hogy mi legyen rajtad?

Nagyjából már összebeszéltünk a zenekarral, hogy milyen stílust és színvilágot hozunk, így automatikusan tudom, miket veszek ki a szekrényből.

Van stylistod, vagy abszolút te találod ki, mit veszel fel?

A fotózásokon, klipforgatásokon mindig van stylist, általában ilyenkor szoktam ruhákat is venni, mert nem vagyok nagy shoppingolós. Így lényegében félig-meddig a stylist melója is a dolog. Egyébként pedig ha külföldön járok, el szoktam menni néhány boltba, mert

szeretek olyan ruhákat hordani, amik nem jönnek velem szembe az utcán.

Mennyire figyelsz arra, mit viselsz?

Színtudatosan öltözködöm, és nagyon nem szeretem, ha esetleg egy ruhadarab kevésbé passzol a többihez. Konkrét rémálmaim is voltak, amikben elindultam koncertezni a cuccomhoz nem illő sapkában...

Milyen márkák állnak közel hozzád?

Nagy kedvencem a fekete Vagabond cipőm és a Daniel Wellington órám. Sapkából a BP és a New Era a két favorit. Sőt most hoztak ki egy közös, Budapestes kollekciót, amit imádok. Ha pedig zakó, akkor többnyire a Saxooból válogatok.

Mi az a ruhadarab, amit ki nem állhatsz, és amit szeretsz a lányokon?

Imádom a fejpántot, meg úgy alapjaiban a "hipster" öltözködést. Amit utálok, az talán a szilikonpánt meg a pingvingatya.

Melyik a legdrágább ruhád vagy kiegészítőd?

Különösebben drága ruhákat nem hordok. A bőrkabátom 120 000 forint lett volna, de egy giga leárazáson 50 000-ért az enyém lett.

Majka - fontos a kényelem
Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Majka sem tagadja, nagyon szeret öltözködni. Rengeteg fellépése van, és nem mindegy, miben jelenik meg a színpadon. Ő azonban inkább a kényelemre szavaz, ha ruhákról van szó.

Abszolút te találod ki, mit veszel fel?

A műsorokon kívül soha nem volt, aki megmondta, mit viseljek. Szerintem az embernek az én szakmámban el kell tudnia dönteni, hogy a hétköznapokban hogyan lehet ízlésesen és divatosan öltözködni.

Mennyire figyelsz arra, mi van rajtad?

Szeretek öltözködni, tehát mindig figyelek, viszont előnyt élveznek a kényelmes cuccok. A melegítő a kerék és az SMS után a legnagyobb találmány.

Pláza vagy külföld - hol vásárolsz?

Egy évben egyszer Amerikában pihenünk, és mivel ott minden sokkal olcsóbb, és egyben jobb minőségű is, általában ott vásárolunk be.

Mi az a ruhadarab, amiben mindig jól érzed magad?

Mackóalsó és kapucnis felső.

Mi az, amire tényleg áldozol?

Nem hiszem, hogy a szekrényemben van olyan ruha, ami több volt 50 000 forintnál.

Egy férfinak az órája az ékszere

, nekem van egy elég jó. De a divatórákat sem vetem meg, ezek színesek, változatosak, és többnyire megfizethető áron lehet megvenni őket.

Chaby - vigyázz a stílusbakikkal!

Chaby az egyik legnépszerűbb hazai divatblogger - a Smizedivatot több mint 15 ezren követik a közösségi oldalon, ő pedig szívesen mutatja meg outfitjeit napról napra. Abszolút képben van a divattal, így kíváncsiak voltunk, ő mennyi időt tölt az öltözködéssel, az outfitek kiválasztásával.

Hol szeretsz leginkább vásárolni? Azonnal beleszeretsz egy ruhadarabba, vagy sokáig agyalsz, mielőtt megvennéd?

Sokat vásárolok interneten külföldi webshopokból, mert mindig találok valami izgalmas darabot, ami itthon nem kapható. De ez persze rizikós, hiszen mindig izgulok, hogy vajon megfelelő lesz-e a méret, ugyanazt kapom-e, amit láttam a fotókon... Kedvelem még a vintage lelőhelyeket is, mert nagyszerűen lehet kombinálni akár a high street márkákkal is.

Van abszolút kedvenc, konkrét ruhadarabod?

Abszolút kedvencem a szakadt fekete farmerem és a motoros bőrdzsekim. Ez mindig telitalálat. Extra kiegészítőként néha kalapot dobok fel.

Melyik a legdrágább ruhád vagy kiegészítőd?

A két kedvenc márkám ikonikus darabjainak nem tudtam ellenállni, és kénytelen voltam beszerezni egy Kenzo pulcsit és egy Y3/Yohji Yamamoto sportcipőt. Szerencsére mindkettő 100 000 forint alatt volt, nálam ez a lélektani határ.

Idén tavasszal mi az a 3 ruhadarab, ami minden férfi gardróbjába kell?

Az alapdarabok nem szezonhoz kötöttek, így egy jó minőségű fehér pamut póló, egy slim fit lenvászon zakó és egy koptatás nélküli kék farmer nem hiányozhat egyik pasi ruhatárából sem.

Stílusbaki a köbön - mi az, ami nálad kiveri a biztosítékot?

Egyértelmű nyári katasztrófa a férfiaknál: sportszandál frottírzoknival

- és itt nem a stílusos Prada-modellekre gondolok... Felejtsük el egy életre a sportszandálokat, helyette válasszunk puha bőrből készült szandált/sarut, de ha nem vagyunk szandálos típusok, akkor egy jó minőségű, kényelmes espadrillest vagy slipont ajánlok. Mindkettő tökéletes választás nyárra.

"Egy férfi legyen férfias" - Giorgio Armani kiakadt a metroszexuális pasikonhttp://www.life.hu/trend/20150420-giorgio-armani-kiakadt-a-metroszexualis-pasikon.htmlA 80 éves világhírű divattervező, Giorgio Armani egy interjúban idiotizmusnak nevezte a plasztikai műtéteket, valamint kemény szavakkal illette a metroszexuális férfiakat, illetve azokat a nőket, akik túl fiatalnak akarnak látszani. Trend--Köztük van az új James Bond - íme, a bizonyíték, hogy a vörös férfiak nagyon is szexisekhttp://www.life.hu/trend/20140903-a-voros-haju-pasikrol-keszitett-fotosorozatot-thomas-knights-brit-fotos-hogy-bizonyitsa-ok-is.htmlThomas Knights vörös hajú brit fotós nem mindennapi fotósorozattal mutatja be, hogy igenis léteznek jóképű, vörös pasik. Szeptemberben megnyílt Red Hot című kiállítása New Yorkban, a BOSI Galériában már most hatalmas siker. Találd meg a kedvencedet!TrendOrigoDöbbenetes! Női ruhákat terveztek férfiaknakhttp://www.life.hu/trend/20150401-ferfiaknak-terveztek-noi-ruhakat.htmlTi is szeretitek a kényelmes és laza boyfriend és over-size ruhákat? Ne lepődjetek meg, ha a pasik pedig hamarosan girlfriend darabokba bújnak.TrendAFP„A szüleinknél még deviánsnak számított másnak lenni” - Férfi divatbloggerek Magyarországonhttp://www.life.hu/trend/20150102-a-legsikeresebb-magyar-ferfi-bloggerek-smize-es-csalar-bence.htmlA divatbloggerek látszólag varázslatos életet élnek: sok-sok márkás ajándékot kapnak, és a legmenőbb divateseményekre, megnyitókra hivatalosak - legalábbis nekünk úgy tűnik. Magyarországon elsősorban a nők blogolnak a divatról, kevés férfi tér rá erre az útra. Közülük ketten viszont megkerülhetetlenek. Miért választották ezt a szakmát? Hogyan élnek meg belőle? Mit akarnak elmondani a divatról és az öltözködésről? Chaby és Csalár Bence a Life.hu összes kérdésére válaszolt.TrendOrigoŐ lett a világ legszebb férfijahttp://www.life.hu/trend/20140616-nicklas-pedersen-dan-fiatalember-nyerte-a-mister-world-2014-legszebb-ferfijanak-jaro-dijat.htmlA kisfiús arcú, enyhén feminim Nicklas Pedersen, dán fiatalember nyerte a 2014 legszebb férfijának járó díjat.Trend--A férfiak szerint Emma Watson a világ legmenőbb csajahttp://www.life.hu/trend/20150330-emma-watson-szinesznot-az-ask-man-listaja-a-vilag-legmeghatarozobb-nojenek-valasztotta.htmlAz Ask Man idén is összeszedte a világ legmeghatározóbb nőinek listáját: úgy látszik, Emma Watson nagy hatást gyakorol a világra, hiszen őt szavazták meg az év legkiemelkedőbb celebnőjének.Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.