Nincs hangulatosabb és szórakoztatóbb egy hétvégi baráti összeröffenésnél - evés, ivás, mulatozás, a vendégek távozása után pedig nem marad más, mint a romeltakarítás. Az utóbbi természetesen már kevésbé szórakoztató, de valakinek ugye ezt is meg kell csinálni. 

Kissé másnaposan és meglehetősen fáradtan valószínűleg a hátad közepére sem kívánod a rendrakást, legszívesebben az egészet hagynád a fenébe. Ne tedd! Néhány egyszerű trükkel sokat javíthatsz csatatérré változott otthonod állapotán.

Forrás: Thinkstock
  • Cigifüst lengi be az egész szobát, és még a függönyök és a bútorok is átvették a bűzös szagot? Nem kell bosszankodnod, a problémádat egy kis ecet rövid időn belül orvosolni fogja. Egy tálat tölts meg háromnegyedig ecettel, és hagyd párologni. A kellemetlen szag néhány óra múlva meg fog szűnni. Ha nem akarsz addig várni, gyorsíthatod a folyamatot azzal, ha egy rongyot is átitatsz ecettel, és körbelegyezel vele a lakásban.
  • Foltok a szőnyegen, a kárpitokon – ilyen maradandó emlékekre senkinek sincs szüksége. A legjobb megoldás természetesen, ha a szőnyegre, kárpitra ömlött italt azonnal felitatod, és nedves ronggyal áttörlöd. Ha erre a buli hevében nincs lehetőséged, akkor sem kell kétségbe esned, a megmaradt foltot sós vagy ecetes vízzel dörzsöld tisztára, szükség esetén száraz sampont is használhatsz.  
  • Ha az este igazán jól sikerült, megeshet, hogy nemcsak a szőnyegen, hanem még a falakon is hátramaradnak a nem kívánt nyomok. Ha ismeretlen eredetű étel- vagy italfolt éktelenkedik a faladon, oldj fel két evőkanál szódabikarbónát egy liter vízben, nedvesíts meg vele egy szivacsot vagy rongyot és azzal töröld le a foltot! Ha így sem tudsz vele megbirkózni, akkor készíts súrolószert egy evőkanál szódabikarbónából és egy kiskanál vízből, és azzal kend be a foltot, 10 perc után pedig töröld le!
  • Van, hogy a mikród sem ússza meg az estét maradandó sérülés nélkül. A mikró takarítása senkinek sem a kedvenc elfoglaltsága, egy korábbi cikkünkben azonban mutattunk egy igazán szuper trükköt, amivel könnyedén és gyorsan végezhetsz ezzel a nem túl népszerű tevékenységgel.