Az évezred bulija, az évezred kupija - filléres trükkök a buli utáni takarításhoz

Forrás: Thinkstock -
takarítás otthon filléres vegyszermentes tippek-tanácsok házi praktika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs hangulatosabb és szórakoztatóbb egy hétvégi baráti összeröffenésnél - evés, ivás, mulatozás, a vendégek távozása után pedig nem marad más, mint a romeltakarítás. Az utóbbi természetesen már kevésbé szórakoztató, de valakinek ugye ezt is meg kell csinálni. 

Kissé másnaposan és meglehetősen fáradtan valószínűleg a hátad közepére sem kívánod a rendrakást, legszívesebben az egészet hagynád a fenébe. Ne tedd! Néhány egyszerű trükkel sokat javíthatsz csatatérré változott otthonod állapotán.

Forrás: Thinkstock
  • Cigifüst lengi be az egész szobát, és még a függönyök és a bútorok is átvették a bűzös szagot? Nem kell bosszankodnod, a problémádat egy kis ecet rövid időn belül orvosolni fogja. Egy tálat tölts meg háromnegyedig ecettel, és hagyd párologni. A kellemetlen szag néhány óra múlva meg fog szűnni. Ha nem akarsz addig várni, gyorsíthatod a folyamatot azzal, ha egy rongyot is átitatsz ecettel, és körbelegyezel vele a lakásban.
  • Foltok a szőnyegen, a kárpitokon – ilyen maradandó emlékekre senkinek sincs szüksége. A legjobb megoldás természetesen, ha a szőnyegre, kárpitra ömlött italt azonnal felitatod, és nedves ronggyal áttörlöd. Ha erre a buli hevében nincs lehetőséged, akkor sem kell kétségbe esned, a megmaradt foltot sós vagy ecetes vízzel dörzsöld tisztára, szükség esetén száraz sampont is használhatsz.
  • Ha az este igazán jól sikerült, megeshet, hogy nemcsak a szőnyegen, hanem még a falakon is hátramaradnak a nem kívánt nyomok. Ha ismeretlen eredetű étel- vagy italfolt éktelenkedik a faladon, oldj fel két evőkanál szódabikarbónát egy liter vízben, nedvesíts meg vele egy szivacsot vagy rongyot és azzal töröld le a foltot! Ha így sem tudsz vele megbirkózni, akkor készíts súrolószert egy evőkanál szódabikarbónából és egy kiskanál vízből, és azzal kend be a foltot, 10 perc után pedig töröld le!
  • Van, hogy a mikród sem ússza meg az estét maradandó sérülés nélkül. A mikró takarítása senkinek sem a kedvenc elfoglaltsága, egy korábbi cikkünkben azonban mutattunk egy igazán szuper trükköt, amivel könnyedén és gyorsan végezhetsz ezzel a nem túl népszerű tevékenységgel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.