Relaxációs és felfrissítő technikák gyermekkel

Forrás: Thinkstock -
pihenés relaxáció gyermek frissítő gyereknevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csemetéddel való időtöltéshez kellő energiára van szükséged. Most bemutatunk neked olyan pár perces frissítő technikákat, amik az egész napos fárasztó munka után energiával töltenek majd fel.

Amikor fáradtan hazaérsz, és alig várnád, hogy ledőlj és kipihend a fáradalmaid, akkor sem mindig tudsz megpihenni, hiszen csemetéid alig várják, hogy játsszál velük, vagy szórakoztasd őket. Csüggedned azonban nem kell, mert Juhász Sarolta, nőijóga-oktató remek gyakorlatokat osztott meg velünk, amit kisgyermekeddel alkalmazva őt és téged is felfrissítenek, megnyugtatnak.

Forrás: Thinkstock

Frissítsd fel magad pár perc alatt!

A legegyszerűbb vitalizáló gyakorlatok a légzéssel függenek össze, ezért ilyenkor érdemes a mozdulatokat nagy be- és kilégzésekkel összekötni. Ezek az egyszerű tornagyakorlatok pillanatok alatt növelik a tüdő vitálkapacitását, javítják a keringést, a vérellátást, és hormonrendszerre is hatással vannak. A mély kilégzések pedig stresszoldó hatásúak" – magyarázta Sarolta.

Gyakorlatok

Állj meg a gyermekeddel szemben, majd emeld fel a karod oldalsó középtartásba belégzéssel, utána egy nagy kilégzéssel engedd le. Csemetéd pedig nyugodtan utánozhat, és közben olyan, mintha repülnétek.

Állásból laza karokkal és vállal kilégzéssel csavard a felsőtestet jobbra-balra, hagyd, hogy a lendület vezesse a mozgásod. A térded és a medence legyen fix, ne mozogjon, csak a gerinced csavarodjon. Ezzel átmozgatod a gerincoszlopod, és energetikailag harmonizálod a tested és az idegrendszered.

Forrás: Thinkstock

A jógából ismert mardzsarit vagy macskapózt is alkalmazhatod csemetéddel. Térdelőtámaszba helyezkedjetek el, és domborítsátok és homorítsátok a hátatokat. Ez a gyakorlat két irányba nyújtja a gerincet, átmasszírozza a hasi szerveket, és az egész testet vitalizálja.

Relaxációs masszázs adni és kapni is jó!

A kisgyermeked feküdjön le, és simogasd, masszírozgasd át a hátát, hasát. Az érintés nagyon fontos, ezért végezd meleg tenyérrel. Ez segít a vegetatív idegrendszer megnyugtatásában, a kisgyermeked ellazul, és az érintésekre koncentrálva te is harmóniába kerülsz. A mozdulatokra figyelj, ne hagyd, hogy a gondolatod elkalandozzon.

Vérlázító pazarlás - ezek a szülők több milliót költenek gyermekük szülinapi zsúrjárahttp://www.life.hu/csalad/20150601-luxus-szulinapi-zsurok-gazdag-gyerekeknek.htmlNéhány színes lufi, egy saját kezűleg sütött szülinapi torta, és a hőn áhított Barbie baba vagy G.I. Joe - a legtöbb szülő általában ilyen meglepetésekkel készül gyerkőce szülinapjára. Vannak azonban olyan überszerencsés (?!) lurkók, akiknek szülei kimaxolják a szülinapi zsúr fogalmát, és csemetéjüket valódi luxus partival és hozzá dukáló luxus ajándékokkal lepik meg. CsaládNorthfotoMegannyi apró változás – Várandósságod 16. hetének történéseihttp://www.life.hu/csalad/20150529-ez-tortenik-a-magzattal-es-a-kismamaval-a-terhesseg-16-heteben.htmlMarkol, rúg és bukfencezik – a 16. héten a babád már vígan ficánkol a pocakodban. Ehhez pedig elegendő helye is van, mivel a hasad minden nappal egyre csak gömbölyödik. CsaládThinkstockTe felkészültél már a nyári szünetre? 5 szuper tipp, hogyan foglald le a gyerekethttp://www.life.hu/csalad/20150529-az-idei-nyar-legjobb-gyermek-taborai.htmlNyakadon a nyári szünet, de még fogalmad sincs, mivel fogod lekötni a lurkódat, amíg te dolgozol? Ha nincs vidéki nagyszülő, akinél a gyerkőcök kedvükre kitombolhatják magukat, akkor sem kell aggódnod! Az alábbi 5 nyári tábor garantált szórakozást és kikapcsolódást kínál kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt! CsaládThinkstockBeszélj hozzá, becézd, énekelj! - Várandósságod 15. hetének történéseihttp://www.life.hu/csalad/20150529-ez-tortenik-a-magzattal-es-a-kismamaval-a-terhesseg-alatt-hetrol-hetre-a-15-heten.htmlPici babád elképesztő sebességgel gyarapszik továbbra is - a 15. hétre már 11-12 centi hosszú, és kb. 50 gramm a súlya. Jövő ilyenkor gyermeked már 27 hetes lesz! El tudod ezt hinni?CsaládThinkstockLombikbabát vállalni 42 évesen és 24 évesen is lehethttp://www.life.hu/csalad/20150529-jon-a-baba-hadas-krisztaval-reka-es-moni-tortenete.htmlA Jön a baba sorozat nem lehetett volna teljes lombikbabák születése nélkül. Ami miatt talán mégsem szokványos Móni (1. évad) és Réka (2. évad) története, az az életkoruk és a körülményeik.CsaládOrigo"Az apám egy pedofil, aki veszélyes lehet bármelyik gyerekre" – Őszinte történet gyerekkori borzalmakrólhttp://www.life.hu/csalad/20150526-szexualis-abuzus-gyerekkorban-brigitta-tortenete.html"Kicsi gyerekkorom óta szorongások és rémálmok gyötörtek, aminek a fő oka az agresszív és hatalommániás katonatiszt apám volt. Iszonyatosan féltem, és egyben undorodtam is tőle. Állandó rettegésben tartott engem és az öcsémet, egy-egy apró »hibáért« is büntetés járt, verés, üvöltözés, fenyegetés. Az anyám sosem lépett közbe, és védett meg minket. Sosem értettem, hogy hogyan szerethet egy ilyen embert, mert nyilvánvalóan imádta az apámat."CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.