Szeplős vagyok, hogyan sminkeljek?

Forrás: Thinkstock -
szeplő smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borzasztóan szexi tud lenni egy bájos, szeplős arc, a sminkelésnél azonban a szeplős hölgyeknek nem árt néhány trükköt elsajátítaniuk. Larion Oscar sminkmester tippjei következnek. 
Forrás: Thinkstock

Nagyon szexis, ha egy nőnek szeplői vannak. Ám köztudott, hogy fényérzékenyebbek, ezért nagyobb kockázatnak vannak kitéve. Fontos, hogy fényvédő krémekkel óvni kell a bőrüket az erős napsugaraktól, attól függetlenül, hogy sminkelik magukat, vagy sem. Nagy választékban kaphatók arcra való fényvédők minden bőrtípusra. A sminkelés pedig egyfajta lehetőség a kiemeléshez vagy az elkendőzéséhez.

Szeplők bőrtípus szerint

Tavasz típus: áttetsző, világos bőr, a szeplői aranybarnák.
Nyár típus: világos bőr, enyhén rózsás árnyalatú, szeplői világos szürkésbarnák, illetve hamvas barnák.
Ősz típus: Elefántcsontszínű, enyhén sárgás tónusú bőr, szeplői vöröses sárgásbarnák.
Tél típus: Világos, tiszta, porcelán bőr, szeplői nincsenek.

De előtte nem árt a körültekintő arctisztítás, majd a bőrtípusnak megfelelő hidratálás. Ha elégedett vagy a szeplőiddel, az alapozás előtt egységesítsd bőrszerkezetedet egy primerrel. Ezután válassz egy ultrakönnyű folyékony alapozót, amit felvihetsz az ujjaddal is, de alapozóecsettel higiénikusabb és precízebb eredményt érhetsz el. A fedés erősségét tudod szabályozni, ha rétegelve teszed fel az alapozót. Majd a végén porpúderrel fixáld le. Légiesen könnyű hatást érhetsz el, ha ecsetet használsz a fixáláshoz!

Forrás: Thinkstock

Ha teljesen el szeretnéd fedni a szeplőidet, válassz matt hatású, erősen fedő alapozót, de ezt is rétegelve tedd fel, és az ujjaddal finoman nyomkodd a szeplőkre, és a végén púderrel stabilizáld. Erősebb fedést biztosít a porpúder, ha puffnival viszed fel. Ezután a sminkedet készítsd kedvedre az alkalomnak megfelelően a típusod szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.